Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket a tény, hogy "Euro Ice-hockey Challenge" elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott … tagjai … a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt és a mérkőzés végén a székely himnuszt is elénekelték, amely spontán módon tört fel a lelátókon.

Román himnusz - Sport.24


       Végre kitört a béke Erdélyben, Romániában. Hihetetlen módon a román jégkorong válogatott tagjai a vendégek iránti tiszteletből elénekelték a magyar himnuszt, majd a jelenlévő hazai romániai szurkolók tiszteletére a székely himnuszt, melyet még a jelenlévő román állampolgárok is spontán énekeltek.
       Mi van itt kérem? Mi történik? Hihetetlen. Nem kell több hagymát pucoljak a közvetítés alatt, hogy a mikrofonba fátyolos hangon jelentsek be minden egyes kapott találatot. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a román és magyar válogatott együtt énekel.
       Mégis milyen hangok vádolják árulózással ezt a nagyszerű kezdeményezést?     

       „Tánczos alaptalannak és méltatlannak tartotta a játékosokat ért sajtótámadásokat. Hozzátette, valamennyi játékos teljes odaadással küzdött, és a mérkőzés első percétől az utolsóig élvezte a hazai közönség támogatását.”
        „A sportvezető azt hangsúlyozta, hogy a találkozó előtt mindkét ország himnusza elhangzott a jégcsarnokban, a román válogatott pedig történelmi jelentőségű győzelmet aratott a magyar válogatott felett.” Az udvarias romániai válogatott kevésbé udvarias módon laposra vert Bennünket.
Igaz, hogy „Az összeállításból kiderül, a román válogatott alapvetően a két csíkszeredai csapatra épül és a kapust leszámítva csak székely játékosok alkotják.”
        Csak egy tanácsom van. Éleslőszerrel ezt ne! Amúgy jó a játék. Hajrá magyarok!

 

 

 

 

Hozzászólások