Érezd a különbséget!

Olcsóbb, egészségtelenebb összetevők és ízfokozók felhasználásával készülnek bizonyos multik magyar piacra szánt termékei – derült ki a közel száz élelmiszert összehasonlító hatósági vizsgálatból. Bár az árucikkek egy részénél csak elhanyagolható különbségeket találtak a szakemberek, jó néhány esetben egyértelműen kiderült, hogy az itthon kapható áruk minősége elmarad a nyugati színvonaltól.

A multik az alkoholt is kispórolják a sörből - magyaridők.hu

A miniszter kiemelte: a vizsgált termékek 70%-ában tapasztaltak eltérést a vizsgálat során.
Határozottan kijelentette, hogy a nyugati és a magyar piacra szállított termékek között minőségében,anyagaiban és összetevőiben is különbség volt. Vagyis a multik visszaéltek a hatalmukkal. És voltak olyan esetek is, amikor a cégek Magyarországon drágábban adták el a rosszabb minőségű élelmiszert - jegyezte meg.

Ezt gondolja a kormány a NÉBIH vizsgálatról - pénzcentrum.hu

 

Kérem szépen, mindennek van határa. Nem elég, hogy a múltkor megírta az internet, hogy a multik Magyarországra silányabb árut szánnak, mint külföldre, mára az is kiderült, hogy a sör sem az igazi. Szerintem itt húzzunk egy vastag piros vonalat, nevezzük ki Rubiconnak, és fogadjuk szent esküvéssel: no pasaran! Nem törhetnek át! Eddig és ne tovább! 

Az önhit csapdája

A sztori lényege tömören annyi, hogy a vásárló átverve érzi magát, hiszen a kiírt kb. 5,3 kg-os mennyiség helyett, az ő vödrébe csak 4,2 kg fért. A vásárló feltalálta magát, külön zacskóba pakolta a különbözetet, mely megoldást a pénztárnál először nem akarták elfogadni, de aztán a boltvezető a balhé miatt mégis megengedte, hogy elvigye az 5,3 kg narancsot, mégha nem is fért bele a vödörbe.

Vödrös narancs akció – dívány.hu

 

Néhány alapigazságot tényleg meg kellene tanítani az emberek többségének. Például, hogy a multi nem hülye.