Keserű méz

A héten több szívszorító riport is megjelent Illés bácsiról, a gödöllői cukrászda tulajdonosáról, aki sírva mesélte, hogy lakossági bejelentésre be kell zárnia, mert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei szabálytalanságokat találtak.
Rozsdás keverőben készült a süti Gödöllőn - Index

A szomorú képű kivert kutyák mellett egy idős cukrászmester lett az internet cukisztárja a héten. Rengetegen megrendültek, hogy élete munkája vész kárba, ha most bezárják a cukrászdáját. Aztán jött a hír: sokan segítenének neki, hogy tovább üzemelhessen a cukrászda.

CSOK-álom

Lassan egy hónapja tartják lázban az országot a CSOK, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezménye által kínált ingyenmilliók. Már számos banknál igényelhető a támogatás, így egyre több család számára aktuális a kérdés, hogy hogyan reagál az ingatlanpiac a CSOK-feltételek miatt átalakuló keresletre…
A Portfolio, az FHB Bank és a Takarékbank 2016-ban egy országos roadshow keretében végiglátogatja Magyarország nagyvárosait, megyeszékhelyeit. Az előadásokon szó lesz arról, hogy hogyan élhetnek az érdeklődők az új CSOK lehetőségével, és melyek a legfontosabb feltételek. A CSOK-kal kapcsolatban is vannak buktatók, amelyeket jobb elkerülni, ezért végigvesszük, hogy mire kell nagyon figyelni az igénylés során. Az előadók azt is elmondják, hol vannak most CSOK-kompatibilis ingatlanok, és mi várható a használt és az új lakások piacán.

Lakáshelyzet alakulása – portfolio.hu

Mióta a kormány napvilágra hozta a CSOK lakástámogatás tervezetét, megbolydult nemcsak a piac, hanem a média hírgyárai egymás után öntik a hol felemelő, hol lehangoló híreket a támogatással kapcsolatban. A kormány döntött és világossá tette, hogy a prioritásként kezeli a születések számának növekedését, illetve jutalmazni szándékszik azon családokat, akik a magyar átlagnál több gyermeket vállalnak. Ennek a része a lakástámogatási rendszer eddig soha nem ismert nagyvonalúsága a három vagy több gyermeket vállalók számára, de ebbe az irányba hat az adókedvezmények rendszere is. 
Bátor vállalás ez a kormány részéről. A döntés nyilvánvalóvá teszi a kormányzó pártok által vallott értékrendet, ugyanakkor megpróbál változtatni azon az évtizedek óta tartó tendencián, amely nem magyar, hanem a nyugati kultúra sajátossága, nevezetesen, hogy évről-évre egyre kevesebb gyerek születik.

Isten és szerelem

Nem igaz, hogy minden elmúlik és mindent elfelejt az ember. Az csak látszólagos. Minden, ami volt, az van is, csak vissza kell gondolni s az öntudat mélyéből lassan felemelkednek, emlékezetünkben megelevenedik és újra él minden.

Bölcsességek az életről - citatum.hu

Régóta ismert, s ma tudományosan is leírható, hogy az emberi elme szelektál és csak a legfontosabb dolgokat őrzi meg. De a tudat mélyén olyanokat is, amelyekről nem beszél élete folyamán, s mégis életének olyan elválaszthatatlan, kitörölhetetlen részét képezik, amelyek talán éppen a halál közelségében újra a felszínre kívánkoznak. S mik ezek a nagy dolgok. Az örök emberi érzések: szerelem, halál, kín, szabadulás, háború, házasság, gyermekszületés, csalódás, családi kapcsolatok. Érzelmileg csak váltakoznak, netán finomodnak ezek.

Hamis szépség

Eccé vót, hó nem vót, mint a mostani váradalomban, ahol a nagy katasztrófa előrejelzésekben sok fődgázot tároltak az európai nép megfagyásának elhárítására az előre látható hideg napokra, no, hát eccé vót egy helyzet.

 

A brit reklámhatóság, az Advertising Standards Authority (ASA) betiltotta a L'Oreal reklámarcának, Rachel Weisznek a legújabb L'Oreal-reklámját, amin egy ránctalanítókrémet reklámoznak, mert a reklámfotó nem a valóságot tükrözi - írja a Daily Mail.

Shoppolt L'Oreal reklámarc letiltva - velvet