Az öreg hölgy lelkiismeret furdalása

A Szabadság megvilágosítja a világot, ismertebb nevén a Szabadság-szobor New York előtt, a Liberty Islanden található, a Hudson folyó torkolatánál. A rézből készült szobrot Franciaország adta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából...
A szobor 1884 júliusában készült el Franciaországban és 1885. június 17-én érkezett meg New Yorkba az Isere fregatt fedélzetén. A szobrot 350 darabban szállították, 214 csomagban. A szobor összeállítása négy hónapig tartott. 1886. október 28-án az Egyesült Államok elnöke, Grover Cleveland leplezte le több ezer néző előtt.

Szabadság-szobor (New York) - wikipédia.hu

Szinte nincs a világon olyan dolog, személy, esemény, amiről előbb vagy utóbb ki ne derülne, hogy nekünk magyaroknak közünk van hozzá. Így van ez azzal a hölggyel is, aki a mai napon emlékezik vissza egy életét meghatározó költözésre. Rég kinőtt már a tinédzser korból, de ahhoz képest határozottan jól tartja magát. Sokat látott, sokat tapasztalt, túlélt egy robbanást is, hosszú élete során rengetegen tekintettek rá reménységgel, vagy éppen gyönyörködtek benne. Millió képen pózolt már, lekörözve a legfoglalkoztatottabb top-modelleket is.