Fehér bárányok, fekete leves

A német szövetségi parlamentben is felolvasták azt a gúnyverset, ami miatt Recep Tayyip Erdogan elnök a szerző, Jan Böhmermann humorista felelősségre vonását kérte a német kormánytól. Detlef Seif, a kormányzó kereszténydemokrata párt képviselője a felolvasással demonstrálni akarta, hogy a vers sérti a török államfő szabadságát, és túlmegy a véleményszabadság keretein.
A Bundestagban is felolvasták az Erdogant sértegető verset – 24.hu

Jan Böhmermann német humorista nem kis gondot okozott hazája vezetőinek, amikor az Erdogan török elnökről szóló gúnyverse miatt veszélyeztetett kulcsfontosságú külpolitikai tárgyalásokat a menekültválság miatt. A német közszolgálati televíziónál dolgozó humoristának azonban elment a kedve a nevetéstől, amikor kiderült, komoly pereket akasztott nyakába Erdogan, és nem csak a diplomácia területén keresi igazát, hanem polgári pert is indított ellene, felkérve Németország egyik legjobb médiajogi ügyvédjét.

A gonosz határai

Tizenöt évi kényszermunkára ítélték szerdán Észak-Koreában azt az amerikai diákot, aki január elején egy csoporttal turistaúton járt az országban, és államellenes bűncselekmény vádjával letartóztatták - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség alapján az MTI.
A 21 éves Otto Warmbier - nem sokkal azelőtt, hogy a turistacsoport elutazott Phenjanból - kihozott egy politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte államellenes bűnét, és bocsánatért esedezett.


Brutális ítélet – index.hu

A világ legkeményebb diktatúrájának, az észak-koreainak legújabb különös története, hogy egy huszonegy éves amerikai diákot tizenöt év kényszermunkára ítéltek államellenes cselekedett miatt, mert a szállodából ellopott egy plakátot, amely az állampárt propagandáját hirdette. A történet, amely a diktatúra természetéről beszél felületes olvasatban, megenged etikai és teológiai vonatkozásokat is.
A nyugati társadalom a szabadság eszményében nem ismeri a határok fogalmát.

Azonos a büntetés a rosszal?

A kutatás szerint tehát bizonyos helyzetekben hatékonyabb a pontlevonás, amikor a diákok tévednek, mint a jutalmazás a helyes válaszokért. Ez jobban segíthet a hallgatónak annak elkerülésében, hogy újra elkövesse ugyanazt a hibát. Az eredményt a kutatók evolúciós okokra vezették vissza. Az emberek ösztönösen jobban igyekeznek kerülni a büntetést vagy a veszélyes helyzeteket. A jutalom elmaradása viszont rendszerint nem jár életveszélyes hatással.

A büntetés bizonyos helyzetekben hatékonyabb – origo.hu

Ma kizárólagosságra törekvő nevelési elvet követnek és követelnek hozzáértők, amelynek lényege, hogy a teljesítmény értékelésénél csak a jutalom létezik. Negyed százada hódít tájainkon ez a fajta jövőformálás, amelyiknek lényege, hogy a gyermek pszichológiai alakulását jó irányba csak jutalmazással lehet segíteni. Sok igazság van ebben. A baj ezzel az elmélettel és hozzáállással mégis az, ami minden olyan eszmével és eszménnyel, amelyik az egyoldalúságot jeleníti meg.

Az élet §-a

A lány meghalt, miután huszonéves férfiak antidepresszánssal kevert bort itattak vele. A három férfit megvádolta az ügyészség, felfüggesztett fogházbüntetést kérnek rájuk.

Megmérgeztek egy 15 éves lányt egy gesztelyi házibuliban – hvg.hu

Agyrém. Képtelen vagyok e hír olvasása után selymes vagy legalább higgadt bevezetőbe fogni. Csapjunk a lovak közé! Megvádolják az elkövetőket, de felfüggesztettet kérni? Miért? Mert nem orvosok, így nem tudhatják, hogy milyen hatással bír a gyógyszerpor itatása?

Bárcsak Hunvald csokit lopna!

Két és fél évre javítóintézetbe küldött a bíróság rablás miatt egy 14 éves oroszlányi fiút, aki erőszakkal vitt el egy pár száz forintos csokoládét egy élelmiszerboltból - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Két és fél év javító csokirablásért egy 14 éves fiúnak - Kisalföld.hu

Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.
Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak a jogtalanul előzetesben eltöltött 1 évért.

Hunvaldot kiköpte a Nagy Elszámoltatás - Vastagbőr

Nem vagyok jogász, nem is akarom azt játszani, hogy az vagyok. Politikus sem vagyok, törvények kitalálója és alkotója. Egy nagyon szomorú és elkeseredett ember vagyok, aki itt él ebben az országban, és híreket olvas.

Mert a fenti két hír elkeserítő és szomorú egymás mellett. Dühít az aránytalanság, az arcátlanság, az abszurd és érthetetlen összkép. Ízlelgessük csak még egy kicsit: hosszabb elzárást jelent, ha egy gyerek ellop egy csokit a boltból, mintha egy választott és felesküdött politikus benne van a köz vagyonának eltulajdonításában, átjátszásában.
Még valami?