Az illúzió leleplezése

Baleset történt a Győri Nemzeti Színházban. A Jézus Krisztus szupersztár egyik leglátványosabb jelenetében – mikor Júdás felakasztja magát egy toronyban – Sándor Péter elvétette a mozdulatot és fulladozni kezdett.

Kis híján tragédia történt a Győri Nemzeti Színházban - Júdás megformálója majdnem felakasztotta magát - life.hu

A színház- és filmművészetben hihetetlenül valóságossá tudják tenni az illúziót. Amikor megjelenítenek valamit a színpadon vagy filmvásznon, akkor ott egy valóságos világ illúziója elevenedik meg a nézők szeme láttára. Ha jó az előadás, az elsodorja magával a nézőt, bele a darab által megteremtett világába. Abban a néhány órában színész és néző belemerül az illúzióba, és ott valóságosnak tetsző érzelmeket él át, valóságosnak tetsző hatások érik. Ebben a játékban a színészé persze a legnagyobb feladat, hogy úgy bányássza ki magából a figurát, annak jellemét, érzelmeit, hogy ott és akkor az ripacskodás nélkül életre keljen, és fejtse ki hatását.

Karácsonyi tragédia- tragikus karácsony

Egy huszonöt éves radiológus orvost ütött el a vonat vasárnap hajnalban. Évzáró kórházi ünnepség után egy diszkóba ment a kollégáival. Lehet, hogy önhibáján kívül bedrogozták.

Döbbenetes tragédia Győrben - Orvoshalál lett az évzáróból - kisalföld.hu

Karácsony közeledtével sok protokolláris eseményen, ünnepélyen kell/illik részt venni a mindenkori lelkésznek. Ha nem vigyáz az ember, egy idő után úgy érzi, hogy „sikító frászt” kap, ha még egy karácsonyi műsor végig kell ülnie. Én amúgy sem vagyok az a protokolláris, smúzolós alkat. Most mégis úgy esett, hogy a győri kórház meghívásának -gyülekezetünk képviseletében- nekem kellett eleget tenni.

A mi történetünk

A mélybe zuhant, és meghalt egy 16 éves magyarországi fiatal az erdélyi Torockó melletti Székely-kőn. A hatóságokat hétfőn délelőtt riasztotta az édesanya, aki együtt kirándult a fiával.

Meghalt egy 16 éves fiú a Székelykőn - 444.hu

 

Egy rövid hír volt ez a magyar médiában. Futó esemény, amelyre leginkább azok figyeltek fel, akik lakhelyük révén érintettnek érezték magukat. Aztán a sok hír között legördült az online oldalakon, elfogyott az aznapi szám a megyei napilapból.