Mondd bátran: ámen!

A tanügyi ellenőrök ezért – hogy biztosra menjenek – egyszerűen betiltották az az “Ámen” szó használatát az óvoda falain belül. Így mostantól a gyermekek ebéd előtt nem egy áldást, csak egy rímecskét mondhatnak el, amiben megköszönik a napot, az esőt és az ételt. A bibliai témákat érintő beszélgetést a tanügyi ellenőrök szintén megtiltották, holott a hittanítást az oktatási törvény engedélyezi a vallási intézmények.

Megtiltották az imádkozást egy svéd óvodában - hirado.hu

Egészségükre váljék a svéd oktatási hivatal munkatársainak, hogy ilyen ügybuzgók és következetesek. Nyilván jobb dolguk nem akadt, minthogy a svéd ovisokkal foglalkozzanak, nyilván megkapták a maguk jutalmát, buksisímogatást, fizetésemelést, hosszú hétvégét félpanzióval, miegymást. Talán még a Hónap Hivatalnoka megtisztelő címet is kiérdemelték. Mindezek ellenére én mégis azt mondom a svéd óvónőknek és mindnyájunknak: tanítsátok a gyermekeket imádkozni!  

A mi történetünk

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is találkozhatnak egymással az egyházkerület gyülekezeteiben élő hittanosok, fiatalok és családok a nyári balatonfenyvesi heteken.

Ismét találkozhatnak a hittanosok, a fiatalok és a családok nyáron Balatonfenyvesen - refdunantul.hu

 

Ülök a Magyarországi Református Egyház balatonfenyvesi üdülőjében, hajnali fél kettő van éppen, csípnek a szúnyogok és fizikailag is fáradt vagyok, mégis, nem győzök hálát adni azért, mert immár negyedik esztendeje szervezhetem és vezethetem feleségemmel együtt a Dunántúli Református Egyházkerület Családos Hetét. Igen, így csupa nagybetűvel. A mi kerületünk ugyanis negyedik esztendeje gondolja úgy, hogy életre kell hívnia és anyagilag is támogatnia kell gyermekek, ifjak és családok nyári felüdülését, kikapcsolódósát, lelki regenerálódását. Éppen ezért van Ifjúsági Hét, Hittanos Hét, és Családos Hét – őértük, miközben mi is gazdagodunk. Nem kicsit. Nagyon.