A sport élei

Dr. Dézsi Csaba András győri polgármester képregénye a város focicsapatának támogatásáról - közösségi oldala, 2020. március 8.

Pénteken olvastam, hogy az új győri polgármester, akinek elődjéről (gyk: a régi győri polgármesterről) mi is reposztolgattunk, szóval, az új azt mondta, hogy a város nem finanszírozza tovább a másodosztályban játszó foci csapatát. A játékosokban nincs szív, és eszük ágában sincs kedvük odatenni magukat a városért.

Erre még rátett egy lapáttal a város polgármesteri biztosa (aki egyébként a helyi úszóklub vezetője), amikor azt mondta, hogy a magyar foci egyébként sem tartozik az élsportok közé, mert nem lehet élsportoló az, aki ideje nagy részét nem felkészüléssel, hanem lazsálással tölti. Egy szó, mint száz, a tulajdonosnak kár is pályázni a csapata 290 millió forintos támogatására, mert a várostól ugyan egy fillért sem fog kapni.

Két város regénye

„Az embereknek vannak igényeik, elvárásaik, saját morális mércéik. A legtöbben nem elvakultak, sőt, nagyon is jól látnak a pályán, és miközben ők maguk tisztességesen élnek, addig ugyan illúziók nélkül, de a lehető legtöbb tisztességet várják el a politikusaiktól is.
A tükör és a válaszút előtt most a Fidesz áll, nem a saját értékrendjükhöz eddig és ezután is ragaszkodó jobboldali, konzervatív polgárok.”

Rajcsányi Gellért: Új fejezet kezdődött a magyar politikában – Mandiner, 2019. október 14.

Egymástól politikailag teljesen független elemzők állítják ugyanazt a tegnapi önkormányzati választásokról: nem most történt nagy változás, hanem az elmúlt kilenc év volt az a korábbiakhoz képest. A szavazatok számában nem igazán történt komoly arányváltás. Azt mondják a bölcsek, hogy az elmúlt kilenc év volt valójában a kivétel, mert jobbról és balról annyira szétaprózódtak az ellenzéki szavazatok, hogy nem tudták megszorongatni a középre beálló kormánypártot. Ahogy Rajcsányi Gellért írja: „eddig tartott a 2010-ben megszületett egypólusú, centrális erőtér, és visszatért a kvázi kétpártrendszer.”

Összetartozás az árban

A dunai árhullám miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében rendkívüli árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Rekord árvíz a Dunán: életbe lépett a rendkívüli készültség -kisalföld.hu

Győrt joggal nevezik a folyók városának, hiszen, ha jól összeszámolom, 4 folyó is érint bennünket: a Mosoni-Duna, a Rába, a Rábca és a Marcal. Ezekből 2 elválaszthatatlanul hozzátartozik a városképhez is. A Rába átöleli a romantikára csábító Radó szigetet, mielőtt betorkollik a várfal alatt a Mosoni-Dunába. A legszebb látkép szerintem, ha este a Rába kettős hídjáról felfelé nézünk a Püspökvár és a Bazilika tornyai felé, előtte a várfal, és annak kivilágítását visszatükrözi a folyó.

Osztatlanul

Idén 43 európai és eurázsiai ország keresztyén diákja tölti a húsvétot Magyarországon. A Nemzetközi és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) által szervezett evangelizációs diákkonferenciára 1700 egyetemistát várnak Győrbe a kontinensről.

Osztatlan szívvel - Parókia 

Megtörtént. Az idézett írás még a konferencia előttről származik, most már áttehetjük nyugodtan múlt időbe. Az IFES és a MEKDSZ által szervezett győri konferencián együtt közel 1700 fiatal, 43 országból volt együtt ezen a húsvéton. 

"Magasztallak, Uram, Istenem, teljes (osztatlan) szívből, és tisztelem nevedet örökké" - adta meg az alaphangot a 86. zsoltár 12. verse.