Kafka beinteget az ablakon

Nyolc hónapos terhesen hívtak be rendőrségi határvadász-tájékoztatóra egy kaposvári kismamát, aki hiába jelezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért nem buszozna oda-vissza száz kilométert, közölték vele: ha nem jelenik meg, törlik a közmunka-programból.

Állapota miatt a nő értelemszerűen nem akart száz kilométert utazni, így felhívta az illetékes munkaügyi központot, s jelezte, hogy terhes, s nyolc hónaposan meglehetősen merész vállalkozás lenne buszra szállnia.
– Bár jeleztem, nagyon szívesen küldök orvosi igazolást, sőt leleteket is, közölték, hogy nem tehetnek semmit, mindenképpen meg kell jelennem, különben kizárhatnak a közmunkából, hiszen a törvény szerint a felajánlott lehetőségeket nem lehet visszautasítani.

Nyolc hónapos terhesként hívták be a határvadász-tájékoztatóra - sonline.hu

Most megtanulsz dolgozni, prücsök!

Halász János kulturális és Hoffmann Imre közfoglalkoztatási államtitkárok a legújabb közfoglalkoztatási program indításáról szóló sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy a projekt "újra megtanítja dolgozni a résztvevőket, olyan tudás birtokába hozva őket, amelynek köszönhetően aztán a munkaerőpiacon is meg tudják állni a helyüket”, de olyan kulturális szakemberek jelentkezését is várják, akik szeretnék felfrissíteni a tudásukat.

Két diplomám van, három nyelven beszélek, közmunkás vagyok- origo.hu

Rejtő óta tudjuk, hogy „a világ nagytőkései között igen elenyésző számban szerepelnek azok, akik vagyonukat ballada-műfordítással szerezték”. Van tehát egy szőke ciklon, aki nem milliárdos, merthogy műfordító-bölcsész. Egy autó összetörése árán sikerül némi vagyonra, és egy pipogya híres férjre szert tennie. Ám képzeljük el azt a pillanatot, amikor a Scotland Yard számára kulcsfontosságú lenne egy ó-francia ballada néhány sora, hogy megértsen egy rejtjeles szöveget. Már csak a falba verhetik a fejüket, hiszen az egyetlen hölgy, aki le tudná fordítani nekik a szóban forgó szöveget, éppen híres kutató-orvos férje oldalán tökéletesen elérhetetlen. Ő most már gazdag unatkozó feleség, ne tessék zaklatni.