RozsdázIK

De dalok nélkül csak egy teszetosza Istvánt kaptunk…, egy picsogó Koppányt, aki sírva hazudja, hogy ő aztán nagyon keresztény, közvetlenül azután, hogy feláldoz az ősök szellemének egy művért spriccelő fehér hintalovat. Volt még itt egy betépve ugrándozó Torda, meg egy gonoszan vigyorgó Asztrik. Eltűntek viszont a sorskérdések, amíg harminc éve még nagy formátumú emberek feszültek egymásnak, most csak megalkuvókat látni. Kiderül, hogy mindenki vétkes, és nincsenek hősök.

István, az államtitkár – index.hu

 

 

Voltak itt olyan idők, amikor divat volt valami oknál fogva megazni a címeket: István, a király, János, a vitéz. Ha még tart a rendszer, talán lett volna János, az erős vagy éppen János, a Kádár. Béla, a vak, Asszony, a székely, Ho-ho-horgász, a nagy, Palacsinta, a hortobágyi és Kommunizmus, a gulyás.

Mindent a maga helyén

Ezt a hitvallást, ezt az egységet hivatott erősíteni a Szent Korona ünnepének kinyilvánítása" - írta Wittner Mária, aki elmondta, azért javasolja január kilencedikét nemzeti ünneppé nyilvánítani, mert "ezen a napon ünnepeljük a Szent Korona ünnepét.

Wittner: január kilencedike a Szent Korona napja - Pécsi Újság.hu

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem furcsa az a szentkorona kultusz, ami egyes körökben dívik, és akár még nemzeti ünnep rangjára is emelkedhet. Bár ízig-vérig magyarnak tartom magam, és mint történelmi tárgyat és szimbólumot fontosnak tartom a koronát, de az az új mítosz, ami kezd köré kiépülni, kezdi feszegetni tűrőképességem határát.