Perelünk, Lalikám?

Esküdtszéknek kell döntenie arról, hogy a nemzetközi popvilág aktuális sztárja, Ed Sheeran plagizált-e Marvin Gaye amerikai soulzenésztől. Egy New York-i kerületi bíró döntött így csütörtökön, mondván, hogy „jelentős hasonlóságok vannak” a Thinking Out Loud című Sheeran-sláger és a néhai amerikai énekes és dalszerző 1973-as száma, a Let's Get It On „több zenei eleme között”.

Marvin Gaye-től lophatott Ed Sheeran - mandiner.hu

 

Na, ez érdekes! Ed Sheeran szépfiú (ne a külsőt nézzék, hölgyeim és uraim, a cukiság a lényeg), a női szívek ügyeletes megdobogtatója talán plagizált. Nem biztos, sőt, lehet, hogy nem, vagy csak egy kicsikét, ímmel-ámmal. Sőt, lehet, hogy egyáltalán, elvégre az akkordokat, hangjegyeket elég sokan ismerik, így végső soron bárkinek a fejéből kipattanhat ugyanaz. Én mindenesetre nem mernék állást foglalni az ügyben, van erre illetékes bíróság, esküdtszék, akik esküsznek majd arra, hogy Ed barátunk lopott/véletlenül sikerült szinte teljesen ugyanazt komponálnia.

A gonosz határai

Tizenöt évi kényszermunkára ítélték szerdán Észak-Koreában azt az amerikai diákot, aki január elején egy csoporttal turistaúton járt az országban, és államellenes bűncselekmény vádjával letartóztatták - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség alapján az MTI.
A 21 éves Otto Warmbier - nem sokkal azelőtt, hogy a turistacsoport elutazott Phenjanból - kihozott egy politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte államellenes bűnét, és bocsánatért esedezett.


Brutális ítélet – index.hu

A világ legkeményebb diktatúrájának, az észak-koreainak legújabb különös története, hogy egy huszonegy éves amerikai diákot tizenöt év kényszermunkára ítéltek államellenes cselekedett miatt, mert a szállodából ellopott egy plakátot, amely az állampárt propagandáját hirdette. A történet, amely a diktatúra természetéről beszél felületes olvasatban, megenged etikai és teológiai vonatkozásokat is.
A nyugati társadalom a szabadság eszményében nem ismeri a határok fogalmát.

"Hová tűnt Damon Hill?"

Egy-egy Csontváry- és Nemes Lampérth-kép tűnt el a debreceni Modem művészeti központból összesen több mint százmillió forint értékben. A központot ipari kamerákkal, illetve biztonsági szolgálattal is őrizték.

Százmilliós festményeket loptak Debrecenben - index.hu

Tény: Antal Péternek vannak öröklött festményei és újabb szerzeményei.
Tény: A tekintélyes Antal-Lusztig gyűjteményt Debrecen városára bízta.
Tény: A festmények a debreceni Modembe kerültek.
Tény: Kettő hiányzik: egy Csontváry és egy Nemes Lampérth.
Tény: Biztosítási érték: 100 millió forint.
Tény: A belső vizsgálat után sem kerültek elő a képek.

Tény, hogy ellopták? No, ez az, amit nem mondtak még ki.

Mikor lesz valami az, ami?

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két vasutast, akik egy szerelvényből 190 liter gázolajat próbáltak lecsapolni Sopronban, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Tíz- és húszliteres kannákkal közelítették meg a helyszínt, a kerítésen átmászva jutottak be. A tartálykocsi plombáján áthúzott vasláncot elvágták, de csak százhúsz liter üzemanyagot fejtettek le, mert megzavarták őket.

Tankoltak-e ilyen drágán Magyarországon? - index.hu

Ha nagyot kiált Sopron határában az ember, áthallatszik a határ túloldalára, ami már Ausztria. Ez a határ két világot választ el egymástól. Ez a két világ nem csak pénzben mérhető. Abban is, de sokkal többen: gondolkodásban, hozzáállásban. Nem szeretem a nyavalygást, hogy a szomszéd rétje mindig zöldebb, de ha valaki a nyugati határ bármelyik pontján átmegy autóval vagy éppen gyalog, észreveszi a különbséget. Egyik oldalon gazzal benőtt árkok, a másikon a barázdák is kaszálva vannak. Határon innen vállig érő kerítések vasból, néha erődítményszerű falak mögé kényszerült házak, a túloldalon alig van kerítés, tágasak az utak.

Bárcsak Hunvald csokit lopna!

Két és fél évre javítóintézetbe küldött a bíróság rablás miatt egy 14 éves oroszlányi fiút, aki erőszakkal vitt el egy pár száz forintos csokoládét egy élelmiszerboltból - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Két és fél év javító csokirablásért egy 14 éves fiúnak - Kisalföld.hu

Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.
Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak a jogtalanul előzetesben eltöltött 1 évért.

Hunvaldot kiköpte a Nagy Elszámoltatás - Vastagbőr

Nem vagyok jogász, nem is akarom azt játszani, hogy az vagyok. Politikus sem vagyok, törvények kitalálója és alkotója. Egy nagyon szomorú és elkeseredett ember vagyok, aki itt él ebben az országban, és híreket olvas.

Mert a fenti két hír elkeserítő és szomorú egymás mellett. Dühít az aránytalanság, az arcátlanság, az abszurd és érthetetlen összkép. Ízlelgessük csak még egy kicsit: hosszabb elzárást jelent, ha egy gyerek ellop egy csokit a boltból, mintha egy választott és felesküdött politikus benne van a köz vagyonának eltulajdonításában, átjátszásában.
Még valami?