Aki a jó részt választotta

Aki igazat akar hallani életről, hitről, asszonysorsról, egyházról és világról a második világháborús Magyarországon, nem fogja tudni letenni ennek az okos, szókimondó, nem mindennapi asszonynak az életrajzát.

Zsindelyné Tüdős Klára: Csizma az asztalon - harmat.hu

 

A nyár sok mindenre jó, lehet messzi vidékekre utazni, rég nem látott rokonokat felkeresni, kifesteni a lakást, ázni a Balatonban, nagyokat biciklizni, és persze: olvasni. Vágyott, ajándékba kapott, vagy éppen megvásárolt, mégis polcon porosodó könyveket végre kézbe fogni, majd kinyitni, leragadni a betűk fölött, részesévé válni a történetnek, a főhőssel együtt reménykedni, sírni, vagy éppen örülni. Valahogy úgy, mint ahogyan én is tettem egyik éjjel, amikor végigolvastam Zsindelyné Tüdős Klára életírását.

Nők, nők, nők

Május 17-én tartotta a Magyarországi Református Nőszövetség tisztújító küldöttgyűlését. A Nőszövetség új elnöke P. Tóthné Szakács Zita, a Dunántúli Nőszövetség elnöke.

Új vezetőség a Nőszövetség élén – Dunántúli Református Nőszövetség

Megújul a Nőszövetség! Legalábbis a Dunántúl ezzel a reménységgel ment elébe a 2014-es tisztújításnak. A május 17-én megtartott küldöttgyűlésen a küldöttek nem csak új tisztviselőkre, de egyben egy szemléletváltásra is igent mondtak. A rendszerváltás után megalakult nőszövetségek életében nagy szükség van a megújulásra, hogy tartalommal teljen meg az egyes gyülekezeti csoportok munkája éppúgy, mint a kerületi és országos szervezeté. Ehhez pedig koncepció kell, amely pontosan tudja, hol vagyunk, s hová szeretnénk eljutni.