Fotó/nyár/emlék

Folytatódik nyári Instagram sorozatunk, amit a #spottrnyar taggel ellátott fotók közül válogattunk ki. Még messze a nyár vége, élvezzétek ki a nyaratokat, és osszátok meg velünk az élményeiteket!

Instagram – #spottrnyar 3. - Spottr.hu

Akik ismernek, tudják, hogy úgy négy-öt éve rákaptam a fotózásra. Volt nekek is egy kis digitális gépem, emlékmegőrzésre, de aztán történt valami. Testvéremtől kaptam egy kiváló állapotban lévő öreg Praktica-t, és ezzel minden eldőlt. A dolog magával rántott. Azóta több kamerát sikerült vennem és szereznem, egy elmaradt nyaralás mellé gyűjtve vettem egy tükörreflexes digitális Nikont, majd a magam szórakoztatatására egy filmes halszemoptikás Lomo-t, lett egy Pajtásom, egy Lubitelem, egy harminc éves Polaroid stb. stb. De nem untatom ezzel a kedves olvasót. A lényeg, hogy megszerettem a fényképezést. Nem lettem művész, nem akarom megvalósítani magamat. Vadászok és tanulok, talán ez a két legfontosabb dolog nekem ebben az egészben. Így pihenek, én, aki folyamatosan szavakkal dolgozom, egy szavak nélküli világban. 

Egy omladozó ház példázata és egy élettel teli tér - reformátusok a Művészetek Völgyében.

A 22. alkalommal megrendezett fesztivál programjait a korábbi hat település helyett idén már csak kettőben hirdették meg. Kapolcs, mint szokásosan, a nagyobb koncerteknek, felolvasásoknak, gyermekprogramoknak és kirakodóvásárnak ad helyet, a közelében fekvő Taliándörögd pedig állandó kiállításaival nyújt kikapcsolódást a látogatóknak.
A szervezők már számítanak a reformátusokra a fesztivál programjának összeállításában.
A budapesti teológia és portálunk munkatársainak kreatív csapata a taliándörögdi református templom udvarát varázsolták a játék, a baráti beszélgetések és az elmélyedés helyszínévé. Aki betér ebbe az udvarba, akárhogyan is érkezett, valamit magával visz – egy mosolyt, egy gondolatot vagy éppen a nyugalom édes érzését.

Hulló körte, vakolat, áldás - Parókia

A Művészetek Völgye. Furcsa Magyarországon, hogy valami ilyen hosszú ideje tartsa magát, hogy egy rendezvény huszonkét éve az legyen ami. Persze itt sem megy minden simán, volt olyan év, amikor jó pár falu csatlakozott ehhez a furcsán természetes és életigenlő programsorozathoz, most viszont a kellemesen zsúfolt Kapolcson kívül csak Taliándörögd fesztiválozik, félgőzzel, csendesen. Még nem fonnyadt el a Völgy, nem lett belőle valami programszörnyeteg. Kicsit soványabb lett, remélhetőleg csak egy időre.

Taliándörögdön van egy kis református templom, egy udvar és egy régi, düledező ház, ami egykor a kántortanító háza volt. Jöjjön a mai poszt legfontosabb mondata: aki tud, látogasson el ide, még augusztus ötig lehet. Érdemes. Egy újabb bizonyítéka annak, hogy lehet kompromisszumok nélkül,  értékes és figyelemfelkeltő módon megjelennie az egyháznak.