Nagy Károly Zsolt - „Watchdog” vagy kóbor eb?

Magyarországon lerombolták a média függetlenségét és sokszínűségét – ismerteti hat nemzetközi médiaszervezet véleményét a hazai sajtóviszonyokról az Index. Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkár már reagált is a megállapításokra. Álláspontja szerint az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése, azok az újságírók pedig, akik mégis ezt teszik, politikai aktivisták.

Kovács Zoltán: az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése - Magyar Hang, 2019. december 5.

A szent határai

Az iszlámellenes amerikai videofilm németországi bemutatásának a tiltását a német hatóságok is fontolgatják - közölte hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár. Bálint Marcell, az MTI tudósítója szerint a politikus elmondta: a szólásszabadság kiemelten fontos érték, de vannak korlátai.                                                                                            hír24.hu

 „Vilmos herceg és Katalin hercegné mélységesen sajnálja, hogy ilyen groteszk és semmivel sem igazolható módon megsértették a magánéletüket" – mondta a királyi család egyik szóvivője…A BBC királyi családdal foglalkozó tudósítója szerint úgy vélik, hogy a fotók publikálásával a lap átlépett egy határt.                                                                             index.hu

 

Két hír kavarta fel a világnak ezt a részét, amelyen élünk. Két olyan hír, amelynek látszólag kevés köze van egymáshoz. Látszólag. A valóságban annál több.

Tapsifüles és a tótawé jelenség

Zabálhatjuk a sonkát és a vele főtt tojást, és aztán keresgélhetjük a nyuszi csokitojásait sötétedésig anélkül, hogy egy pillanatig is komolyan kellene vennünk az ősrégi, és amúgy is korhatáros horrormeséket.

Tóta W. Árpád: Gyűjtsd a tojást, ne imádkozz! - hvg.hu

Csonkahét van. Már akinek. Szűkített értelemben mindenkinek: hívőnek, ateistának, azoknak, akik élvezik annak ajándékát, amit egy Jézus Krisztus nevű egyénhez kötnek, a húsvét ünnepét, és annak második napját. De mégse mindenkinek, merthogy nem tud ünneppé válni ez a nap.