Tett vagy nem tett +kó

Celebeknek, sportolóknak de még a 2009-es Barbie kiadásnak is van jól látható helyen felvarrt tetoválása, több is. A gyakorisággal és növekvő érdeklődéssel párhuzamosan, a keresztények jogosan teszik fel a kérdést: Mit mond a Biblia a tetoválásokról?

Egy keresztény csináltathat tetoválást? - keresztenycsalad.blog.hu

Nem vagyok rutinos facebook használó, inkább a totyogósok táborához tartozom e téren. Az ifisek és gyülitagok gyors utolérése miatt kezdtem egyáltalán használni. Néha szánkázom rajta, és bizony sok meghökkentő, megdöbbentő vagy éppen elgondolkodtató dolgot látni és olvasni egy-egy profiloldalon. A hét elején L.Á. egy kérdést kiáltott a webes világ aurájába egy kép kapcsán: "erről mi a véleményetek?". Egy smiley-t is dobott hozzá, amivel talán hozzászólásra akart buzdítani, vagy jelezni kívánta, hogy általa elfogadott, sőt vágyott dolog a tetoválás, még ha nem is ez a konkrét tetoválás. Eddig 56 hozzászólás érkezett, ami nem rossz ahhoz képest, hogy az ilyen közzétett képekhez  nem szoktak sokan véleményt fűzni a klaviatúrán, inkább magukban döntenek, majd görgetnek tovább.

Nem érdekel, nem baj, ha tetoválva vagy

Hiába van egyre több embernek tetoválása, a munkakeresést még mindig eléggé meg tudja nehezíteni. És nemcsak ott, ahol számít a külső, utáltak már ki mérnököt is a munkahelyéről egy bölcs idézet miatt. A mindent takaró ruha többnyire megoldás, tetoválást elrejtő ingben még minisztériumi dolgozó is lehet az ember, csak jól kell tűrni a meleget. A fegyveres szerveknél minden a méreten és a mintán múlik, abszolút tilalom ma már nincs, de a honvédségnél épp készül a mostaninál jóval aprólékosabb, új öltözködési szabályzat.

Az ott egy tetkó? Akkor sajnáljuk - index.hu

 

A cikket olvasva egy Sex Action szám jutott eszembe, annak is a refrénje: nem érdekel, nem baj, ha tetoválva vagy. Vajon baj-e, ha valakinek tetoválás, esetleg piercing díszeleg itt-ott-amott, vagy ez ma már megszokott kifejezési forma? Érthető-e, ha valakit bizonyos munkahelyeken emiatt nem alkalmaznak? Ami pedig a legfontosabb: ítélkezhetünk-e valakin emiatt?

Örökkévaló tetoválás

Végleg törölnie kell Berki Krisztiánt Szabó Zsófinak! Legalábbis gyűrűsujjáról, ahová szerelmük kezdetén a nevét tetováltatta. 

Lézerrel kell leszedni Szabó Zsófi tetoválását - msn.mainap.hu

Olykor belefér az is, hogy az ember belemerüljön a bulvár világába, s némi agyszellőztetésen menjen át. Lehet kicsit ámuldozni és szörnyülködni, hogy micsoda problémája van embereknek. Így akadtam a fenti hírre. 1-2 hónap és az öröknek hitt nagy szerelem véget ért, s most még az utolsó írmagját is igyekszik kiseperni Szabó kisasszony a nagy szerelemnek életéből.