Válságban?

Az olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edzője, férje, Shane Tusup kapcsolata hullámvölgyben van, erről Hosszú is posztolt nemrég közösségi oldalán. Azt írta, kapcsolatuk nehéz időszakon, megpróbáltatásokon megy keresztül, de közben az Iron Aquatics edzéseit megtartják. (…) Közben már Hosszú is Budapesten van a közösségi oldalára feltöltött fotó szerint, de a Blikk úgy tudja, hogy egy hotelban lakik. 

Shane Tusup edzést tartott, Hosszú Katinka nélkül – index.hu

 

Nem tudom, mennyire tartja lázban a magyar társadalmat Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságának válsága, mindenesetre az internet és a bulvárújságírás krémje naponta gondoskodik arról, hogy a pár minden lépéséről tudhassunk: összevesztek, külön töltötték az ünnepeket, lekerültek a közös fotók a facebook-ról, külön utaztak, sőt, Katka külön futott, mi több, pénteken Shane Tusup a felesége nélkül tartott edzést. Ha őszinték akarunk lenni, igazából semmi különös nem történt. Merthogy válságok, hullámvölgyek, mély gödrök előbb-utóbb mindnyájunk életében előjönnek. 

F a köbön

Ritkán olvasni olyan felszabadult és intellektuális könyvet, mint a német irodalom csodagyerekének új regénye. 

F, mint finezza - Jelenkor

Daniel Kehlmann legújabb regénye, az F eleinte nyugtalanítóan emlékeztetett előző műveire, így szerkezete a Hírnév novellafüzér-jellegére, egyes vonatkozásaiban a Beerholm-illúzióra. És mégis, a fiatal német író tudja azt, amire csak a legjobb alkotók képesek: meglepni. Meglepnek a történet fordulatai, és meglepő az a játék, amit az olvasóval folytat, akit az orránál fogva vezet, s hol ebben a tudatban ringatja, hol abban, míg egyszerre csak kivigyorog, s éppen hogy meg nem kérdezi: Te ezt elhitted?

Egyszer hopp, máskor kopp

Szinte teljesen ellehetetlenedett anyagilag Nádas György humorista, akinek annyira megcsappantak a bevételi forrásai, hogy lassan a házat is elviszik a feje fölül. A legendás Markos-Nádas duó egykori tagja számára szinte mentőkötél az, hogy epizódszerepet kapott a Jóban Rosszban című sorozatban.

A házat is elvetik a feje fölül - Elszegényedett a legendás humorista - life.hu

 

Mint a legtöbbünknek, Bajor Imrének is szembe kell néznie a válság anyagi hatásaival. Az utóbbi időben hirtelen elfogytak a lehetőségei, alig van fix bevétele, a színészt pedig nagyon megviselte a változás - írja Bajor közeli ismerőseire hivatkozva a Blikk.

Csőd szélén vegetál a Heti hetes sztárja - life.hu

Sajnos nem újdonság, hogy elszegényedő társadalomban élünk. Gyakran hallunk arról, hogy az a bizonyos társadalmi olló igen szétnyílt. Egy vékony réteg van fenn, az ugyancsak vékonyka középréteg inkább lefelé csúszik, és sokan vannak lenn. Ezt a kedvezőtlen folyamatot a válság felgyorsította. Lám, már néhány közismert embert, művészt is elért a hopp után a kopp. De alkalmazhatok bibliai képet is, a hét bő esztendő után megérkezett a hét szűk esztendő. Ami természetesnek, magától értetődőnek tűnt, ami kijárt hosszú éveken keresztül, az hirtelen köddé vált. Eltűnnek a mesés gázsik, felszívódnak a valamikori barátok, megfogyatkoznak az ajánlatok, meghívások, felkérések. A könyörtelen sovány tehenek elkezdik befalni a kövér teheneket, a gazdag kalászokat nyelik el egymás után a soványak. Az eredmény siralmas, és sokaknak legalább annyira érthetetlen, mint amennyire a fáraó nem értette saját álmait.

Európa, a béranya

Gyors egymásutánban négy szlovákiai magyartól is megvonták szlovák állampolgárságát az utóbbi hetekben. A szlovákiai magyar sajtó Boldoghy Olivér, Gubík László és Dolník Erzsébet mellett a 99 éves Tamás Aladárné ügyétől is visszhangzott. A szlovák sajtó azonban többnyire hallgat.

Egyszerre léptek a szlovák hivatalok- bumm.sk

Míg a drága béranya, az unió így elfoglalja magát a bioélelmiszerekkel, meg a nagy művel, a gazdasági csoda-Eintopf-fal, addig nincs ideje hát a kisebb gyerekekkel törődni. Nem ér rá a szlovák államra sem odafigyelni. Kis gyerek amúgy is, nagy bajt nem tehet, gondolja a béranya. Megfosztja kettős állampolgárrá vált lakosait a szlovák állampolgárságtól? Ugyan kérem, mi ez a mohóság amúgy is? Kettős állampolgárság? Nem elég egy? 

"Válságkarácsony"

Tavaly óta jelentősen bővült a kifejezetten időseknek szánt mobilok kínálata, ráadásul az óriási gombokkal felszerelt, óriási betűkkel megjelenő menüket használó készülékek jellegükből adódóan sem kerülnek sokba, és töltést is alig igényelnek.

Válságkarácsony: fillérekért vehet mobilt a nagyinak

Minden hónapban egy számjegyű százalékkal csökken a tévék ára, a régi képcsöves készüléket jutányos áron lehet lapos képernyős típusra cserélni.

Válságkarácsony: egyre jobb tévék kaphatók egyre olcsóbban

Válság-témában csak úgy áradnak felénk a cikkek, elemzések, riogatások a médián, az internetes hírportálokon keresztül. A kereskedelem már nevet is adott a közeledő ünnepnek, jellemzően kereslet-kínálat szempontból…