Tényleg, csak az imádság?

A NASA adatai szerint körülbelül 980 ilyen test létezik, és ennek 95 százalékát már felfedezték. Ez azt is jelenti, hogy ismerik a pályájukat, és a további jó hír az, hogy a jelenlegi pályaadatok alapján egyik sem csapódik be belátható időn belül a Földbe.

Ha azonban a még nem felfedezett példányokból, vagy a jóval kevésbé ismert, néhány száz méteres darabokból - amelyek egy nagyvárost is el tudnának törölni - egy a Föld felé tartana, akkor jelenleg valóban csak az imádság maradna Bolden szerint.

Imádkozz ha jön a meteor - origo.hu

 

Érdekes, hogy a kortárs keresztyén teológiában kevésbé kitapintható az apokalipszisre való készülődés, mint a tudományos közbeszédben. Mi történt az emberiséggel a világnak ezen a felén, hogy világvége variációkat vizionál? A filmipar, az intergalaktikus tudományos kutatás egyre többet foglalkozik a világ végének lehetőségével.

Világvége helyett

Több száz világvégehívő érkezett a Pireneusokban megbúvó apró településre, Bugarachra, hogy ott vészelje át az ítélet napját. A helyi hatóságok már korábban bejelentették, hogy december 19. és 23. között korlátozzák a bejutást a településre, és ennek megfelelően lezárták a településre vezető utakat. A francia csendőrség több ellenőrző pontot hozott létre a falu mentén, a helyi lakosokon kívül mást nem engednek be. Bugarach lakói egyre nehezebben viselik a kiemelt figyelmet.

Világvége: megtelt az UFO-falu - Hír24

Látszólag minden rendben volt a világgal. Az emberek élték megszokott, hétköznapi életüket. Az otthon biztonságos védelmében, a tévéből szerezték élményeiket és igényeiket. Azért dolgoztak, hogy vásároljanak. Hogy fogyasszanak. Az tette őket boldoggá. Szerették, ha megmondják nekik mit érezzenek -, olyan egyszerűek voltak, hogy egymás között gépies rutinná váltak az érzelmek.
És ki voltak éhezve a szenzációra.
Most épp saját világuk végét várták, pedig nem is sejtették, hogy az már régen véget ért. Az emberiség a lelke mélyén már hosszú ideje halott. A civilizáció amiben hittek felzabálta őket, mintha tartósított, kompakt kis hamburgerek lennének.
És amikor végleg eltűnnek a Föld színéről, nem marad utánuk más csak romok és értéktelen zöld színű papírfecnik. A természet pedig teszi a dolgát. Szép lassan elnyeli a romokat és tovább lép.

Világvége / End of the World - Kalló Péter

Hát elmaradt. Ez van. Apokalipszis - most sem. Minden megy tovább, nem ütköztünk üstökössel, nem leptek el bennünket zombihordák, nullsíkba sem értünk. Bruce Willis maradhat a helyén, mi pedig készülhetünk tovább karácsonyra.

Persze tudtam én ezt, nem vártam én semmit, mindez megy fel a polcra a többi múltbéli világvég-rettegés mellé. Ami izgalmassá tett, az a bulvársajtó és az internetes közösségi oldalak egymást gerjesztő tánca. A gyorsabb, több (ál- és/vagy fél)információ nagyobb port kavar.

Közelgő vég

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) legfrissebb jelentése szerint a klímaváltozás a szemünk előtt zajlik, aminek legékesebb bizonyítékai, hogy az északi-sarkvidéki jégtakaró idén nyáron rekordméretűre zsugorodott, és emellett számos egyéb szélsőséges időjárási jelenség is sújtotta a bolygót.

A klímaváltozás a szemünk előtt zajlik - index.hu

Kanada és USA határán, a Washington államban lévő Blaine-ben adta meg magát az FBI ügynökeinek az Egyesült Államok történelmének egyik legveszélyesebb ökoterroristájának tartott Rebecca Jeanette Rubin – írta meg a BBC.

Tíz év menekülés után feladta magát az USA egyik legkeresettebb ökoterroristája - index.hu

 

 

Egy ideje riogatnak minket a világvégével. Több mint valószínű, hogy nem jön be a maja naptáros pánikkeltés, de komoly esélyünk van rá, hogy unokáink egy elsivatagosodott bolygón fognak harcolni a túlélésért. Izgalmas finálénak nézünk elébe.
 

A rémhírterjesztés 10 parancsolata

A kormányhoz eljutott egy információ 2012 júliusában. Az üzenetet ismertessétek meg rokonokkal, barátokkal és olyan emberekkel, amelyek nyíltak és megértik az következő sorokat.
A NASA bejelentette, hogy nemsokára a Föld belemegy a „null síkba“

Nemsokára a Föld belemegy a „null síkba“ - világvége2012.hu

Az ember, amióta csak létezik, szembesül a kezdet és a vég fogalmával. Hozzátartozik időbevetettségünkhöz, különösen is a lineáris időszemlélethez, mely biblikus, zsidó-keresztyén alapú. Érvényes ez az anyagi világra, eszmetörténetre, társadalmi jelenségekre, egyéni életünkre és globálisan is. Hogy melyiket hogyan definiáljuk, az már vita tárgyát képezheti, de hogy ezekkel a fogalmakkal operálunk, időpontokat társítunk hozzájuk, az egészen biztos. Az, hogy mikor melyik a hangsúlyos,  hogy mennyire lokális vagy globális, sok tényezőtől függ.
Most egy kicsit irányítsuk figyelmünket a globális vég felé. Egy ismerősöm küldte át az idézett cikket és kérdezte, hogy lelkészként mi a véleményem róla. Elintézhettem volna egy kézmozdulattal és egy mondattal: Úgy, ahogy van marhaság az egész. A cikk tartalmát valóban elintézhetem ennyivel, mert bár nem vagyok se csillagász, se matematikus, se elektromérnök, mégis még a teljesen laikus számára is több sebtől vérzik a teória a 2012. december 21-re jövendölt eseményeket illetően. A cikk után a kommentekben több logikus okfejtést is lehet olvasni. Ennyit a tartalomról, több szót nem érdemel.

Madagaszkár avagy Magyarország?

 

Az orosz űrkutatási hivatal szerint a Fobosz-Grunt űrszonda darabjai vasárnap vagy hétfőn csapódnak be a tengerbe Afrika keleti partvidéke és Madagaszkár között.

Magyarország helyett Madagaszkár került veszélybe - Hír 24

Már Madách megkérdőjelezte, lényegi különbség lehet-e egy betű miatt a fogalmakban. „Adjátok fel, barátim, azt az i-t”, vágná át a gordiuszi csomót a homousion és a homoiusion közötti véres vitában. Igazán csak egy kis i, mondja Ádám, oly mindegy, hogy Krisztus Isten, vagy csak egy teremtmény. Azonos, vagy hasonló? Oly nevetséges a különbségtétel. Csak egy i betű. Én azért megkérdezném a Szár nevű község lakosait, mit szólnának, ha a Verebiek lelopnák azt az incurka-pincurka vesszőt a mássalhangzó fölül, hogy odaillesszék a maguk e betűje fölé? Már persze csak a célból hogy értelmes legyen a községnevük.