Aki a jó részt választotta

Aki igazat akar hallani életről, hitről, asszonysorsról, egyházról és világról a második világháborús Magyarországon, nem fogja tudni letenni ennek az okos, szókimondó, nem mindennapi asszonynak az életrajzát.

Zsindelyné Tüdős Klára: Csizma az asztalon - harmat.hu

 

A nyár sok mindenre jó, lehet messzi vidékekre utazni, rég nem látott rokonokat felkeresni, kifesteni a lakást, ázni a Balatonban, nagyokat biciklizni, és persze: olvasni. Vágyott, ajándékba kapott, vagy éppen megvásárolt, mégis polcon porosodó könyveket végre kézbe fogni, majd kinyitni, leragadni a betűk fölött, részesévé válni a történetnek, a főhőssel együtt reménykedni, sírni, vagy éppen örülni. Valahogy úgy, mint ahogyan én is tettem egyik éjjel, amikor végigolvastam Zsindelyné Tüdős Klára életírását.

Civil szombat


Nagy szeretettel köszöntjük a Dunántúli Református Nőszövetség új honlapján! 

Köszöntés – Dunántúli Református Nőszövetség

Szombaton hajnalban felültem a vonatra. Szemben velem öregúr ült le, aki a bemelegítő kérdés után (Hová utazik?) nem folytatta a faggatózást, hanem rátért a lényegre. Madáregyesületi vezetőségi tag, és vezetőségi ülésre megy. Ami egyébként pontosan olyan, mint a politika, meg a parlament, őrült nehéz az emberekkel. Ő odahaza pintyeket tenyészt. Madárügyileg ki lettem oktatva. Mennyibe kerülnek a pintyek, az ara-papagáj és egyéb eg-zó-ták, micsoda megélhetés van külföldön a madártenyésztésből (az öregúr szerint ebből fel lehetne lendíteni a magyar gazdaságot), és micsoda automatizált kalickák léteznek. Volt egy pont, amikor feladtam. Én még az elején úgy közbeböktem volna, hogy igen, nagyon szeretem Schmitt Egont, gyerekkoromban még egy képeslapot is kaptam tőle, amikor állandó olvasója voltam az Állatvilág magazinnak, de a bácsi rendelkezett azzal a különleges beszélő-képességgel, hogy a levegőt is lopva vette. Közbebökni esélyem sem volt. Ezért végül kissé udvariatlanul, de elővettem a szemüvegemet és a könyvet, amiről hétfőre reposztot szándékoztam írni, és belemélyedtem az olvasásba. Nem a bácsi tehetett róla, hogy nem - az amúgy kitűnő - olvasmányról számolok most be, hanem a szombati nap élményeiről.