Uborkaszezon

Én is lelkes híve vagyok az eklektikának, de egy egészséges határt kell meghúznunk, hogy mennyi dekoráció szükséges egy adott helyiségbe. Itt is érvényes az az általános mondás, hogy a kevesebb néha több.

Ha már szoba- index.hu

Néha váratlanul szakad nyakunkba a nyár. No, nem úgy, hogy havazna vagy elűzné a tengerhez vágyókat álmaiktól, hanem gazdagságában lepi meg azokat, akik néhány héttel korábban nem restelltek kertjükben a föld forgatására erőt pocsékolni. Amikor a kertben vagyok mindig különös érzés fog el. Különös és semmihez sem hasonlítható.

Az őszi kert dícsérete

A lókodi és az apahidai kísérleti kertekben nagyon sok tájfajta magot sikerült szaporítani, amit 2016 tavaszán fognak szétosztani. Ezért fontosnak tartják, hogy olyan személyekkel, illetve szervezetekkel dolgozzanak együtt, akik magmentőkké szeretnének válni és vállalják egy-egy tájfajta szaporítását a saját kertjükben is.

A sokszínű világ – transindex.ro

Két éve tapossák az udvart az építőipar képviselői. Néha kotrógépek túrtak, máskor úthengerek simítottak. Dagonyáztunk sárban bokáig, s volt, hogy kint hagytuk az autót a kapu előtt hetek számában, mert nem lehetett átjönni a nagykapun.
Mindenfajta építkezés ellenére tavaly és idén tavasszal is felástuk a kertet, megmetszettem a szőlőt és néhány soron lévő gyümölcsöt, majd amikor eljött az idő magot szórtam a földbe.