Azért, mert öröm

Lubics Szilvia a nők között negyedik helyen végzett a világ legkeményebbnek tartott ultramaratonján, az amerikai Badwatereren. (...) A Spartathlont háromszor megnyerő Lubics először indult ezen a versenyen. Már az, hogy rajthoz állhatott, sokat jelent. A szervezők ugyanis maguk választják ki afféle motivációs levél és a korábbi eredmények alapján, hogy ki indulhat. Minden évben limitált a létszám.

Pokoli hőség, nehéz terep: Lubics Szilvia negyedik a Badwateren - index.hu

 

Azt hiszem, jó páran követtük a neten Lubics Szilvi futását a világ legkeményebb futóversenyének mondott Badwater-en. Futni 45-50 fokban, futni 217 km-t, legyőzni 4450 méter szintemelkedést – erre valóban csak a legjobb, legelszántabb, legfelkészültebb futók képesek. Hadd legyünk rá büszkék, hogy nekünk van egy Lubics Szilvink, aki nemhogy „csak” beért a célba, hanem negyedik lett. 

Variációk a motivációra

Lubics Szilvia saját honlapja szerint Hahóton fogorvos, három gyerekük van, ő pedig 2003 óta hobbi szinten fut. 2006-ban fordult az ultramaratonok felé, az Athén-Spárta versenyek mellett többszörös országos bajnok 50 és 100 kilométeren, illetve győzött 6, 12 és 24 órás versenyeken. Nyert már Ultrabalatont és Duna-menti szupermaratont is.

Orbán példaképe nem tudta, hogy példakép - hvg.hu

Mennyien örülnek majd otthon, ha megcsinálom! Amit a célegyenesben éreztem, kívánom, mindenkinek élje át.

Volt egy álmom - lubicsszilvi.webnode.hu

Persze, hogy tudtam, ki az a Lubics Szilvia, hiszen emberfeletti teljesítményére én magam is felkaptam a fejem. Talán sokan emlékeznek, ő az a három gyermekes hölgy, akit Orbán Viktor miniszterelnöki évértékelőjében példaképeként említett. És igen, ő az, akit a beszéd után a hvg.hu megkeresett azzal a nyilvánvaló provokatív kérdéssel, hogy szimpatizál-e a miniszterelnök politikájával.