Szívderítő

Dr. Lotte N. Dyrbye, az amerikai Mayo Clinic College of Medicine munkatársa, a kutatócsoport vezetője szerint a felmérésben szereplő orvostanhallgatók körülbelül egyharmada megfelelt az alkoholfüggőség klinikai kritériumainak abban a tanulmányban, amely elsőként derít fényt az orvosnak készülő diákok körében gyakori kiégés és az alkoholhasználat és -függőség összefüggéseire. Ez az arány közel kétszerese a más egyetemeken tanulók körében előforduló alkoholproblémákénak.

Kiégnek az orvostanhallgatók - origo.hu

Nem tudom, hogy mi lészen gyermekeim jövendője, merthogy megálmodni lehetetlen legalább annyira, mint kikövetkeztetni abból, amiben ma benne vannak. Lányunk orvostanhallgató. Pontosabban fogorvostan hallgató. Innen, a messzi prériről (Magyarországon úgy nevezik, hogy a vidék) holmi önbizalmat kellett belé önteni, hogy képes a székesfőváros (vidékről nézve a legnagyobb honi falu) orvosi egyetemére bejutók szintjét is megütni. Az indulás már jelezte, hogy az orvosis diáklét nem gyaloggalopp. Hatalmas a nyomás és kívánalom. Fontos a precizitás és a dolgok komolyan vétele.

Karácsonyi tragédia- tragikus karácsony

Egy huszonöt éves radiológus orvost ütött el a vonat vasárnap hajnalban. Évzáró kórházi ünnepség után egy diszkóba ment a kollégáival. Lehet, hogy önhibáján kívül bedrogozták.

Döbbenetes tragédia Győrben - Orvoshalál lett az évzáróból - kisalföld.hu

Karácsony közeledtével sok protokolláris eseményen, ünnepélyen kell/illik részt venni a mindenkori lelkésznek. Ha nem vigyáz az ember, egy idő után úgy érzi, hogy „sikító frászt” kap, ha még egy karácsonyi műsor végig kell ülnie. Én amúgy sem vagyok az a protokolláris, smúzolós alkat. Most mégis úgy esett, hogy a győri kórház meghívásának -gyülekezetünk képviseletében- nekem kellett eleget tenni.