Melyik lesz előbb?

Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!
Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává!

Böjte Csaba: Levél a férfiaknak (Magnificat.ro)

Itt, a Reposzton, többször foglalkoztunk már ijesztő demográfiai jóslatokkal. Pontosabban nem is jóslatokkal, hanem a jelenlegi ijesztő adatokkal. (Legutóbb: itt.)

Az Eurostat esete a román miniszterrel

Az Eurostat adatai szerint 2015-ben Romániában 197491 gyerek született, ami a 10 az 1000-hez születési rátát jelzi. Hasonló számítással az 4,4 millióra vetített újszülöttek száma 45 az 1000-hez arány lenne, ami a román diaszpórát Nigéria vagy Mali születési rátája szintjére helyezi, ami a legmagasabb a világon.

Az Eurostat adatai nem azonosak a miniszter véleményével – m.rfi.ro

A román diszpóráért (romani de pretutindeni) felelős miniszter, Andreea Pastirnac március elején bejelentette, hogy 2016-ban először a történelemben külföldön több román gyerek született, mint az anyaországban. Szavait az Eurostat adataival támasztotta alá, amely adat szemet szúrt nemcsak a statisztikusoknak, hanem újságíróknak is. Néhány apróság azért kiderült.