Szülő vagy? Csatlakozz a klubhoz!

Kütyükorlátozó szülőnek lenni nem könnyű, sok bajt hoz az ember a saját fejére. Könnyebb sorolni az ellenérveket, hogy úgyis ez a jövő, meg az összes gyerek képernyőfüggő, meg azt, hogy ezekből a gyerekekből mind programozók lesznek, és különben is, a szülőknek is jár a pihenés. Amit szintén képernyő előtt gúvadva töltenek. Vajon van még helye a kételkedésnek?
Lengyel Gabriella: Bill Gates és Steve Jobs is tiltotta, te miért engeded? (Figyelő, 2018. október 7.)

 

Homo ludens

A bambuszt napjainkban egyre több területen használják, így az elektronikus kütyük kiegészítői esetén is – például tokok készülnek ebből –, és már az okostelefonok hátoldalát figyelembe véve sem új keletű „találmány” ez.

Bambusz hátlapot kapott a Mi Note – ipon.hu

A hatvanas-hetvenes évek tudományos-fantasztikus filmjei szinte teljesen egyformán mutatták be a jövő olyan társadalmait, ahol a technikai fejlődés messze meghaladja a filmkészítés korának szintjét. Ezekben általában a földi közlekedést felváltja a légi, és apró kis repülőgépeken szelik a levegőt az emberek, mintha csak egy kisebb autóval közlekednének. Az ember körüli környezet egy minimalista tervező művére emlékeztet, ahol minden kizárólag arra szolgál, hogy irányítani lehessen a különböző gépeket. Van monitor mindenütt, és néhány bakelit gomb. Az emberek pedig mind kezeslábasban, testhez álló uniformisban feszítenek. Személyiségüket nem érzékelhetjük, csak akkor, ha valami bajt okoznak, lázadnak, vagy megőrülnek.