Vasárnap: zárva! Zárva? Vasárnap: nyitva! Nyitva?

Azt írták, átgondolják az áruházak nyitvatartási idejét. (...) Tájékoztatásuk szerint "az IKEA célja továbbra is az, hogy az emberek többsége számára a lehető legkényelmesebb vásárlási élményt biztosítsa", ezért "átgondolják" áruházaik nyitvatartási idejét. Az azonban nem derült ki, hogy az áruházak már ezen a vasárnapon is kinyitnak-e vagy sem.Közben a hvg.hu arról ír, hogy a Decathlon kérdőívet készített a dolgozóknak és a vásárlóknak, és a válaszok alapján dönti majd el, hogyan alakuljon a vasárnapi nyitva tartási rend. 

Vasárnaponként kinyit az IKEA is, a Decathlon kérdőív alapján dönt - vs.hu

 

Azért erre talán senki sem gondolt. A miniszterelnök a legutóbbi péntek reggeli kossuthos interjújában még a szabad vasárnap kiterjesztésének lehetőségéről beszélt, majd néhány nappal később már meg is szavazta az Országgyűlés a boltzár eltörlését.
Éljen, boldogok vagyunk, ez a demokrácia győzelme a diktatúra fölött: a baloldali párt kiharcolta, hogy végre vasárnap is mehessenek dolgozni a kereskedelmi alkalmazottak, a jobboldali párt pedig félelmében saját magának mondott ellent. Örömében még az IKEA is kinyit, sőt a Decathlon is, bár kérdőívükön csak a vasárnapi nyitva tartás hosszáról szavazhat a tisztelt vásárló. A híreket hallva, másokkal beszélgetve azért egyre nyilvánvalóbb: sokan szinte ugyanúgy felháborodtak most, hogy visszavonták a törvényt, mint mások akkor, amikor bevezették. Én inkább szomorú vagyok: már megint a politikai haszon, a több/kevesebb szavazat oltárán áldoztunk, ahelyett, hogy okosan átgondoltuk, átgondolták volna a felek, milyen előnyei és hátrányai vannak a vasárnapi pihenőnapnak.

Vasárnapi zárva tartás - én kérek elnézést!

Rongálás bűntette miatt folytat nyomozást a rendőrség, mert valaki március 15-ére virradóra purhabbal fújta be a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom ajtaját – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden.
Az esetről a Nyugat.hu internetes portál számolt be először, az általuk közölt fotón a templom ajtajára egy feliratot ragasztottak azzal a szöveggel, hogy „Isten megpihent a hetedik napon, pihenjetek Ti is”.

Purhab a templomajtóban: ezt írták mellé - 168ora.hu

Én kérek elnézést.

Először ezért az írásért. Nem akartam megírni. Próbáltam higgadtan kezelni az egész vasárnapi zárva-nyitva tartás kérdését. De nem sikerült. Meg kellett írnom, mert csak így tudok nyugodtan aludni. Elnézést.

Más mondja meg a vasárnapod

A vasárnapi vásárlás betiltásából a turisztikai szolgáltatók profitálhatnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára szerint.

Ruszinkó Ádám azt mondta, a szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozók, azaz a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a kiskereskedelem vasárnapi tiltása a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre.

A vasárnapi zárva tartás haszonélvezői – index.hu

Amikor Markalf és Salamon arról vitatkoztak, hogy a szokás vagy a természet erősebb, Salamon macskája ez utóbbi mellett tette le a voksát. Igaz, Markalf egerei is ténykedtek a végeredmény alakulásában. Hát már ilyen a természet, hogy felül látszik írni a szokásokat, csakhogy mostanában a természet már régóta nem a természetes útját járja, hanem manipulatív beavatkozások nyomán a megrendelők igényeihez igazítják a kényelem szokásait. Így az örök rendelkezésre állás lehetőségének alig huszonöt éves mítosza megdönthetetlennek tűnik a magyar társadalomban.