Társaszülők és dalomgyermekek

Allie Dowdle egy 18 éves lány Memphisből, akit khm, szóval nem a legelfogadóbb szülőkkel vert meg a sors. Erre akkor kellett rájönnie, amikor a család kerek perec kitagadta, amikor kiderült, hogy egy fekete sráccal randizik. A kitagadásba persze beleértendő az is, hogy az egyébként kitűnő tanuló, és épp egyetemre készülő lány tandíját sem voltak hajlandók kifizetni. Ki tudja, milyen szomorú véget ért volna a történet az internet előtti időkben, de Allie úgy gondolta, fut egy kört online, hátha megesik rajta az internet népének a szíve. Indított egy GoFundMe-oldalt (ez olyasmi, mint a Kickstarter, pénzt lehet kérni rajta az internetezőktől), amin leírta a történetét. Egy nap alatt 12 ezer dollárt (kb 3,6 millió forint) dobtak össze neki, amivel az első egyetemi éve nagyjából finanszírozva is van. Azért kíváncsi lennék most a szülők arcára.

Kitagadott lány sorsa – index.hu

Khm. Khm! Szegény gyerekek, akiket nem a legelfogadóbb szülőkkel vert meg a sors. Sőt, rasszista, kitagadó, szívtelen szülőket kaptak, akik beleszólnak gyermekük döntésébe valahol a tizennyolcadik év táján is. Szomorú, hogy vannak ilyen szülők. Nem elég nekik, hogy szép gyerekük született, okos az iskolában és egyetemre is készül. Nem volt elég, hogy közel két évtizedig gondját viselték? Enni adtak, ruházták, szerették, támogatták? Vannak olyan gonosz szülők, akik azután is bele akarnak szólni gyermekük életébe, hogy az nem szeretné, hogy bele szóljanak.

A gonosz határai

Tizenöt évi kényszermunkára ítélték szerdán Észak-Koreában azt az amerikai diákot, aki január elején egy csoporttal turistaúton járt az országban, és államellenes bűncselekmény vádjával letartóztatták - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség alapján az MTI.
A 21 éves Otto Warmbier - nem sokkal azelőtt, hogy a turistacsoport elutazott Phenjanból - kihozott egy politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte államellenes bűnét, és bocsánatért esedezett.


Brutális ítélet – index.hu

A világ legkeményebb diktatúrájának, az észak-koreainak legújabb különös története, hogy egy huszonegy éves amerikai diákot tizenöt év kényszermunkára ítéltek államellenes cselekedett miatt, mert a szállodából ellopott egy plakátot, amely az állampárt propagandáját hirdette. A történet, amely a diktatúra természetéről beszél felületes olvasatban, megenged etikai és teológiai vonatkozásokat is.
A nyugati társadalom a szabadság eszményében nem ismeri a határok fogalmát.

Lépcsőfokok

A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket.

Nagykövetségek közös nyilatkozata a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál támogatásáról - mandiner.hu

 

Belgiumban engedélyt adtak egy fizikailag teljesen egészséges, 24 éves nőnek az eutanáziára. A csak Laurának nevezett nő egyszerűen nem akar élni. A belga DeMorgen szerint a nő, eltekintve az állandó öngyilkossági gondolataitól, testileg egészséges. 

Testileg teljesen egészséges, 24 éves nőnek engedélyezték az eutanáziát Belgiumban - index.hu

 

Legutóbb azt kérdeztem Obama elnök úrtól, mit gondol, meddig menetelünk az egyenlőség felé vezető úton? Persze, a kérdést úgy is feltehettem volna: mint gondol Mr. President, mi lehet a következő lépcsőfok? Úgy látom, olyan sokat nem is kell gondolkodnunk.

Mikor lesz valami az, ami?

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két vasutast, akik egy szerelvényből 190 liter gázolajat próbáltak lecsapolni Sopronban, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Tíz- és húszliteres kannákkal közelítették meg a helyszínt, a kerítésen átmászva jutottak be. A tartálykocsi plombáján áthúzott vasláncot elvágták, de csak százhúsz liter üzemanyagot fejtettek le, mert megzavarták őket.

Tankoltak-e ilyen drágán Magyarországon? - index.hu

Ha nagyot kiált Sopron határában az ember, áthallatszik a határ túloldalára, ami már Ausztria. Ez a határ két világot választ el egymástól. Ez a két világ nem csak pénzben mérhető. Abban is, de sokkal többen: gondolkodásban, hozzáállásban. Nem szeretem a nyavalygást, hogy a szomszéd rétje mindig zöldebb, de ha valaki a nyugati határ bármelyik pontján átmegy autóval vagy éppen gyalog, észreveszi a különbséget. Egyik oldalon gazzal benőtt árkok, a másikon a barázdák is kaszálva vannak. Határon innen vállig érő kerítések vasból, néha erődítményszerű falak mögé kényszerült házak, a túloldalon alig van kerítés, tágasak az utak.