Az eldobott kulcscsomó esete

…az egyik diák eldugta a másik tolltartóját, ami miatt hangoskodni kezdtek. A pap állítólag többször rájuk szólt, majd úgy döntött, közéjük dobja a kulcscsomóját, az majd elhallgattatja őket. Ezt viszont olyan ügyetlenül kivitelezte, hogy telibe találta az egyik gyerek fejét, ráadásul nem is azét, akit figyelmeztetni akart. (…) A kisfiú a szülők szerint nagyon megszeppent az eset miatt, és azt mondta: soha többet nem akar hittanra járni. A plébános az eset után bocsánatot kért a szülőktől, azt mondta, nagyon bánja, amit tett, és felajánlotta, hogy állja a gyerek gyógykezelésének költségeit. A szülők nem fogadták el, és feljelentést tettek a barcsi  rendőrkapitányságon. 

Kulcscsomóval dobott fejbe egy diákot a hittanórán a babócsai plébános - index.hu

 

 

Ízlelgetem szegény babócsai papkolléga esetét az eldobott kulcscsomóval, a sértett fél jogos sértettségével, a kezelhetetlenné vált gyerekekkel, a hittanóra helyével az iskolában, a lelkészi, papi hivatás szerepével kapcsolatban. Mégis, miről szól mindaz, ami a somogyi falucskában történt? És miről nem?

Öngól, indulatból

A hajrát a Juventus egyre kevésbé bírta fejben, egy ápolási szünetben, a 89. percben a padon ülő Mirko Vucsinicsnél elpattant valami, a montenegrói csúnyán összement a már lecserélt Lazar Markoviccsal, mindkettőt ki is állították az oldalvonal mellől. A Benfica szerbje járt rosszabbul, verheti a fejét a falba, ugyanis a döntőt ki kell hagynia emiatt a piros lap miatt.

lecserélték, még a pályán se volt, mikor kiállították - sportgeza.hu

 

A focisták (bocsánat, labdarúgók) sokak szerint nem az eszükről híresek, én persze most rögtön bocsánatot is kérek tőlük, mert egyáltalán nem szeretem az általánosítást. Vannak köztük okosak, szépek, bölcsek, ráadásul a foci mégiscsak a legnépszerűbb sport a világon, focizik a diák és a tanár, a geológus és a teológus, pártos és pártmentes, hogy csak néhány végletet említsek az ismeretségi körömből. Az indulat pedig nem sport vagy diplomafüggő, nemre, fajra, tanulmányra való tekintet nélkül mindenhol megtalálható, amolyan globális, lassan ölő vírusként van jelen mindnyájunk életében.