Szemben a forgalommal

Hárman meghaltak, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másik autóval az M5-ös autópályán péntekre virradó éjszaka, idézi az MTI a rendőrség közleményét. A helyszínen hárman életüket vesztették, további három ember pedig megsérült.

A forgalommal szemben haladt egy autó az M5-ösön, hárman meghaltak - index.hu

 

Van az a vicc, amikor a rádióban bemondják, hogy egy autós a forgalommal szemben …rossz vicc, pontosabban: nem vicc, hanem tragédia. Nem most történt először, mégis reménykedünk, hogy talán többet nem fog ilyen előfordulni.

Bárhol, bármikor

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebesség-ellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.

Szigorítják a sebességellenőrzéseket – hirado.hu

 

 

 Azt most nem idézném, hogy mit is gondoltam akkor, amikor először meghallottam a hírt, miszerint a rendőrség szigorítja a sebesség-ellenőrzéseket. Merthogy autót vezetőként azt tapasztaltam, hogy a rendőrség eddig is szigorúan vette a sebesség-túllépéseket. Először drasztikusan megemelték a szabálysértési bírságok összegét, aztán fix traffipaxokat (VÉDA) telepítettek. Ráadásul civil autókból eddig is mértek. Most azonban még nagyobb szigor következik, ami azt jelenti, hogy ezentúl nem teszik közzé, hol találkozhatunk a rend éber őreivel. Értem én, ez is egyfajta logika: ha a nagy szigor nem használ, hát szigorítsunk még jobban, hátha! 

Nyári cikkcakk

A kivitelezők (és minden bizonnyal a tervezők szerint is) két egyenes közt a legrövidebb út egy szűk S-kanyar.

A Körmendi úton is kibabrálnak a bringásokkal? – Nyugat.hu

Ha egy város hülyét akar csinálni magából, nem kell mást tennie, mint elhatároznia a teljes bicikliút-hálózat kiépítését. Szombathely ezzel az utóbbi időben történelmet szeretne írni. Itt, ahol majd mindenkinek van biciklije, érthető is a szándék. De néha egyszerűbb lenne egy olyan megoldást alkalmazni, mint E. T. és kis barátja. Időnként jobb lenne a kétkerekűt repülőként használni, és kikerülni az utcákat, tereket, házakat.

Két kerék, sok angyal

Mintegy 160 kerékpáros tekert át vasárnap délután a városon az autómentes nap alkalmából. A Critical Mass program célja, hogy felhívja a figyelmet a biciklisekre. A szervezők azt szeretnék, hogy az utca ne a járművek harctere legyen. Mottójuk, az  „Együtt közlekedünk!”  is arra figyelmeztet, hogy  gyalogosok, biciklisek és gépjárművezetők odafigyeljenek egymásra.

Kritikus kerékpáros tömeg - Szombathelyi Televízió

Szombathely az a város, ahol rengetegen bicikliznek. Két keréken érkezik a néni takarítani, két keréken gördül be a szomszéd iskola igazgatónője az általa vezetett intézménybe, odakint biciklivel siet el mellettem a volt országgyűlési képviselő, mögötte a szobafestő egy vödörrel és abban pemzlijeivel, s a következő pillanatban már a református lelkész is ott suhan a Csepeljével. A nagy kerékpározási kedv sajátságos közlekedési szokásokkal is jár, s ideköltözésünk után nem sokkal az a gyanú merült fel bennem, hogy Szombathelyre kerülve az összes bicikliből kiszerelik a féket.