Mindenben és semmiben is

A norvégok mindenfélék, mindenben és semmiben is hisznek – többek között ezekről beszélt egy kerti partin elmondott beszédében V. Harald norvég király, aki látványosan kiállt a melegek és a bevándorlók mellett is.

A norvég király beszédénél nincs politikailag korrektebb - mandiner.hu

 

Mielőtt még legyintenénk, és drága jó Knézy Jenőnek a sidney-i olimpián elhangzott mondatát idéznénk Harald király szavaival kapcsolatban („ez jó, ezt tedd el valami humorosba”), nem árt figyelembe venni, hogy az összetákolt, kissé nevetséges és suta beszéd kiválóan összefoglalta azt a gondolkodásmódot, amelyet a mai nyugati világ véleményformálói és az őket támogató gazdasági érdekcsoportok elvárnak és erőszakkal terjesztenek. Végső soron teljesen mindegy, hogy a norvég király, a kanadai miniszterelnök vagy esetleg valamely felekezet főpapja ír, mond, állít hasonlót, őket ünnepelni kell, hiszen ők azok, akik modern, felvilágosult módon gondolkodnak, akik vallásukat, hitüket méltó módon képviselik. Ennek ellenére talán egyre nyilvánvalóbbá válik: a „mindenben és semmiben” világa, a „mindenfélék vagyunk” világa egyre kevésbé működik. 

Bolondok kútja

Cigányok, zsidók, nők – róluk szóló vicceket oszt meg rendszeresen Facebook-oldalán a pedagógustüntetések egyik szervezője. Koroknyai Sándor a Szolidaritás mozgalom szombathelyi politikusa. Facebook-bejegyzéseiben több vicc is szerepel: ezekben a cigányság és a fémtolvajlás, a nők és a butaság valamint a zsidók és a haszonlesés összekapcsolódik – hangzott el az M1 Híradójában.
Kirekesztő vicceket posztol a pedagógustüntetés szervezője – Magyar Idők

Az utóbbi időben elhíresült a szombathelyi pedagógustüntetés szervezője. Személye önmagában sokat elmond a múlt heti tüntetések komolyságáról, hiszen nem pedagógusról (és még csak diákról) sincs szó, a Szolidaritás nevű baloldali csoportosulás szombathelyi aktivistájáról beszélünk. Mint a közszolgálati tévé Híradója erről beszámolt, nevezett úr Facebook-oldalán kirekesztő, azaz cigányokat, zsidókat, nőket becsmérlő vicceket tesz közzé rendszeresen.

Klónok háborúja

Azok a szavak, amelyek „politikailag inkorrektté” váltak, politikailag korrekt megfogalmazásokra cserélődtek: a házastársat partnerre; a családot a családra, annak minden formáját beleértve; a közvetítést részvételre; az oktatást a tudatosság fejlesztésére; az igazságosságot a diszkrimináció-mentességre; a szuverenitást a globális kormányzásra; a (biológiai) nemek egymást kiegészítő voltát a (társadalmi) nemek egyenlőségére; a teremtést Földanyára vagy a Földre.

Kiegyezés a politikai korrektséggel – karizmatikus.hu

Hallom, hogy az egyházban is megjelentek azok, akik a PC-re, azaz politikai korrektségre esküsznek. Az ember ma már ne szeressen, hanem legyen szolidáris, emellett legyen toleráns, és a kívánt image kedvéért lehetőleg ne védje meg magát semmifajta támadás ellen, hanem ha lehet nyílt színen rugdossa össze jól magát. Mert ugye a külső bírálók a keresztyéni szeretetet így értelmezik.