Lépcsőfokok

A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket.

Nagykövetségek közös nyilatkozata a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál támogatásáról - mandiner.hu

 

Belgiumban engedélyt adtak egy fizikailag teljesen egészséges, 24 éves nőnek az eutanáziára. A csak Laurának nevezett nő egyszerűen nem akar élni. A belga DeMorgen szerint a nő, eltekintve az állandó öngyilkossági gondolataitól, testileg egészséges. 

Testileg teljesen egészséges, 24 éves nőnek engedélyezték az eutanáziát Belgiumban - index.hu

 

Legutóbb azt kérdeztem Obama elnök úrtól, mit gondol, meddig menetelünk az egyenlőség felé vezető úton? Persze, a kérdést úgy is feltehettem volna: mint gondol Mr. President, mi lehet a következő lépcsőfok? Úgy látom, olyan sokat nem is kell gondolkodnunk.

Prűd és Pride

A bibliai etika azonban eltérő aspektusokat is alkalmaz; elválaszthatatlan a szakrális hagyománytól, és mint ilyen, nem minden esetben a közvetlen „hasznosság” szempontjából állapítja meg, mi a bűn és az erény. (Az okkultizmus például minden formában bűn, függetlenül attól, hogy a társadalomra milyen hatással bír. ) A homoszexuális életforma tekintetében azokkal az írásmagyarázókkal értek egyet, akik szerint a Biblia ezt csakugyan bűnnek nevezi.

BPride- hvg.hu

 

Bárki hívő ember, aki ezeket a sorokat olvassa, egyetért szerzőjével, Balavány Györggyel. Csakhogy a szerző egy nagy szöveghalmazba rejtve írja ezeket a sorokat, amelyben azt igyekszik bizonyítani, hogy a bűn az „erkölcsi normák megsértése” teológiai  és általános értelemben