Csak úgy a milliókra gondolunk

A dinoszauruszok húszmillió évvel korábban jelenhettek meg, mint gondoltuk.

Az új évzred híre - transzindex.ro

Marvencsik Maja színésznő régóta készült élete szerepére. Az előadás napján, ami egy szombatra esett, ráérősen ébredt, majd a fürdőszobába ment, ahol szokásától eltérően forró vizet engedett a kádba, amibe illatos habfürdő koncentrátumot nyomott. Nem akart semmire gondolni, csak jól érezni magát, elnyúlni lustán és ráérősen a kád teljes hosszában. Finoman lépett ki papucsából és belefeküdt a habos vízbe. Lassan átadta magát a végtelenség érzésének. Nem emlékezett, hogy utoljára mikor érzett ilyen nyugalmat.

Isten-szeretet és foci-szerelem

Gratulálok a csapatomnak, az első két meccshez képest is erősebbek voltunk. Jól szervezett védelemmel tudtunk csak versenyképesek lenni. Ezt tudtuk az elején. Próbáltunk labdát birtokolni. De nemcsak a védelmet, hanem a támadást is jól szerveztük meg, szerencsénk is volt, különösen a szabadrúgásoknál- kezdte értékelését Bernd Storck.


Magyarok a zEB-én – index.hu

Talán kicsit jótékony pótszerként hat nemcsak a nemzettudatra és az összetartozásra, hanem az egyháztudatra is a magyarok EB sikere. Egy-két nemzedékkel korábban az egyházban nem volt ildomos sikerről beszélni. A sokat idézett kegyes mondás szerint egy jó igehirdetésre adott volt a riposzt: „mielőtt megdicsértek volna, már az ördög megdicsért téged”. A siker valahogy nem tartozott az egyházi kategóriába. Ezzel szemben a kudarc, közömbösség és minden egyéb a kegyelem tartományába lett utalva. Ugyanakkor ma már megjelent az az igény, hogy ismert személyeket emeljenek egy-egy esemény egyházi arcává, mert az nemcsak píár fogás, hanem a hitelesség és bizonyos mértékig a sikeresség ismérve.

Lelkipásztorok sikere és öröme

Lelkipásztori örömeink és sikereink - Dunántúli Református Lelkészegyesület konferenciája 2015. március.

Lelkipásztorok önmagukról - refdunantul.hu

Móron találkozott a dunántúli lelkészegyesület szervezésében az a közösség, amelyik fontosnak tartja az önreflexió tudatának fenntartását. Eléggé behatárolható csapatról van szó, akik évente kétszer a több mint száz éve életre hívott lelkészegyesületi formát és szellemiséget igyekeznek átmenteni úgy, hogy a kor kihívásaira is választ keresnek. Nem valamifajta szakszervezetis játékot játszanak, hanem a tagdíj által önfenntartónak bizonyult fórumokon véleményt nyilvánítanak közegyházi kérdésekben ugyanúgy, mint az egyházat, s benne a lelkipásztort, mint emblematikus személyt érintő kérdéseket illetően. Ez utóbbi különösen is fontos, hisz nincs a lelkipásztoroknak olyan közösségi fóruma, amely az egyház egészére tekintettel tudna releváns válaszokat adni abban a vonatkozásban, amely a szolgálat értelmét, netán sikerét érinti.

Részvét/el

A Modern Magyarország Mozgalom alelnöke szerint már az is siker, hogy egy másfél éves párt elindult a választáson, és végigcsinálták a kampányt. Pusztai Erzsébet vasárnap este a MoMa budapesti eredményváró rendezvényén, az V. kerületi Corner rendezvényközpontban az MTI-nek elmondta, a részvételi arányok azt mutatják, hogy az előző önkormányzati választásokhoz képest kevesebben mentek el most szavazni.

Pusztai Erzsébet: Már az is siker, hogy elindultunk a választáson - origo.hu

Jeles alkalomhoz ért a Dunántúli Református Lelkészegyesület: 25 évért, negyedszázadért adhattunk hálát. S míg tegnap késő este egy torta körül gyülekeztünk, gyorsan belepillantottunk még az addig feldolgozott választási eredményekbe. Mindenki rákattintatott "parókiális uradalmaira", hogy lássa, ki lett/maradt a "földesúr". A térképen felbukkanó ablakok pedig sorra mutatták a rangsort %-ok szerint. Valljuk be: az a lényeg, hogy ki az első. Nem volt érdekes "az indultak még" kateória. Szemenszedett hazugság, önáltatás azt gondolni és mondani, hogy a részvétel a fontos.

Tényleg, kinek szurkol a Jóisten?

„Miért olyan jók a katolikusok a fociban? Ezt a kérdést természetesen egy angol újságíró, bizonyos Nicholas Farrell tette fel, aki azon kesergett, hogy noha az angolok találták fel a futballt, a katolikusok jobbak benne. Eddig 19 futball-világbajnokságot rendeztek, de mindössze 8 ország osztozik a világbajnoki címeken. Az élen Brazília áll, az idei házigazda, akik 5 alkalommal nyertek,  a második hely Olaszországé 4 végső győzelemmel. Argentína és Uruguay kétszer-kétszer állhattak a dobogó legfelső fokára, míg Franciaország és Spanyolország egy-egy alkalommal. Nem tudom, a kedves olvasónak feltűnt-e, hogy ezek mind katolikus országok, Nicholas Farrellnek ugyanis feltűnt. Németország ugyan háromszor nyert vb-t, de mivel lakosságának csak 1/3-a katolikus, ezért Farrell szerint besorolhatatlan, így az egyetlen egyértelműen nem katolikus ország, amely valaha világbajnokságot nyert: Anglia (ők is csak egyszer, 1966-ban). Vajon miért van ez? – teszi fel a kérdést Farrell, és mindjárt meg is felel rá: azért, mert a katolikusok jobban szeretnek focizni, mint dolgozni.

Kinek szurkol a Jóisten? – /kepmas/mandiner.hu

Kinek szurkol a Jóisten? Humoros a felvetés, már ha arra gondolunk, hogy ő a jóságos michelangelós őszszakállú arc (Michelangelo festménye a sixtusi kápolna mennyezetén!), aki esténként kikönyököl a mennyország ablakába, hogy a sárgolyó ez évi legfontosabbnak tűnő eseményét, a futball világbajnokságot nézze.

Kedves testvérek

A 200 m mellen olimpiai bajnok Gyurta Dániel nagyon örült öccse, Gyurta Gergely első Eb-aranyérmének. A 22 éves úszó négy testhosszal diadalmaskodott a dániai rövidpályás úszó-Eb-n az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében.

Gyurta Dániel így örült az öccse EB-aranyának - origo.hu

Kezdettől fogva nagyon szimpatikus sportoló számomra Gyurta Dániel. Drukkoltam neki, amikor ismertté vált a szélesebb közönség számára 2004-es olimpiai ezüstérmével 15 évesen. Szorítottam, mikor egy darabig úgy tűnt, hogy nem jönnek az eredmények. Örültem, mikor újra elkezdte a csúcsokat ostromolni és jöttek/jönnek sorra a sikerek. Nagyot nőtt a szememben, mikor elhunyt sporttársáról sem feledkezett meg londoni olimpiai sikerekor, és nemes gesztust tett szülei felé. (korábbi írásom erről itt)
A mostani EB-n nálam feltette az i-re a pontot. És most nem csupán az újabb megnyert aranyakra gondolok 100 és 200 m mellen. Ez lassan kezd „természetes” lenni vele kapcsolatosan. A ponthoz hozzájárult nálam az is, ahogy örülni tudott testvére sikerének.

Megkérdeztem Tom Cruise-t

Ügyvédje tanácsára kőkeményen ragaszkodik Katie Holmes ahhoz, amiben papíron megegyeztek, még egyetlenegyszer sem enyhült meg - írja a blikk.hu.

Még kislánya kérésére sem, aki pedig biztosan szívesen látná az édesapját személyesen is, de szigorú mamája csak csetelni engedi a világban ide-oda röpködő sztárral.

Csak videón láthatja lányát Tom Cruise  - msn.mainap.hu

 

 

Egy újabb álompár története ér véget. Mondhatnánk, hogy ez már megszokott forgatókönyv Hollywoodban. Sármos színész, bájos színésznő, összejönnek, nagy külsőségekkel összeházasodnak, eltelik egy-két - jelen esetben 5 év- s már jön is a válás. Nem történt ez másként Tom Cruise és Katie Holmes esetében sem. Ami ebben a szappanoperában némi új szint jelent, az a szcientológia szerepe ebben a házasságban. Ennek a ’nem is tudom minek nevezzem’ társaságnak – nem áll rá a klaviatúrám, hogy egyházat írjak - a reklámarca, második embere ugyanis Tom Cruise.