Levél helyett

Noha a gyermekvállalástól még távol állok, ez nem állított meg abban, hogy kicsit elmélázzak azon, mit is osztanék meg lányommal azelőtt, hogy hivatalosan is randevúzni, ismerkedni kezdene. Lehetőleg még azelőtt, hogy akarata ellenére, visszavonhatatlanul szerelembe esne. De legfőképp azelőtt, mielőtt élete első szívtörését átélné. Tudom, hogy hiába az óva intés: szavaim abban a pillanatban üres fülekre fognak találni. Mégis hiszem, hogy a megfelelő pillanatban – legyen az akár 1-2 év múlva -, emlékezni fog rájuk.

A lányomnak, mielőtt szerelmes lesz - 20on.hu

Köszönöm Ács-Fehér Kingának, hogy már megint egy érdekes írással lepett meg – valóban, érdekes eljátszani azzal a gondolattal, mit is írhatna az ember a lányának, különösen olyan szép és bonyolult téma esetében, mint a szerelem… Meg talán időszerű is, hiszen mostanában sokat beszélünk és írunk a családról, házasságról, aminek alapja két ember egymásra találása.

Én táncolnék veled

Dalotti Tibor táncművész, a rendezvény egyik kezdeményezője a sajtótájékoztatón azt mondta: hét műfaj kiváló képviselőit kérték fel, hogy a budapesti eseményen mutassák be a tánc sokféleségét, így megismerhető lesz a néptánc, a balett, a kortárs tánc, az argentin tangó, a rock and roll, a modern néptánc és a társastánc stílusa. A táncosok igyekeznek majd a közönséget is bevonni az előadásokba - jegyezte meg. Bánhidi Petra argentintangó-világbajnok azt mondta, a tánc az a művészeti ág, amelyben a legkönnyebben lehet ismerkedni.

Tánccal a párkapcsolatok felé – origo.hu

 

Hogy ugyé, ez a kormány, hogy ugyé, hogy már megint belé akar szóni az izébe. Hogy ugyé táncoljon vagy ne a magyar. Tangót-é vagy csárdást. Vagy keringőt. De abból az angolot-é vagy az osztrákot, ami magyar is lenne. Olyan kálmánimrés. Vagy szöktetősebb, hogy szép város, Kolozsvár, mer’ én ott lakok a Szamosnál, a szőke Szamosnál, angyalkám, gyere már!

Névnap

Ugyan az embernek 365 napig tart minden évben a párzási időszaka, mégis fontosnak tartjuk, hogy erről valamilyen formában rendszeresen megemlékezzünk. Erre való a Valentin-nap, ami a párok védelmezőjének, Szent Bálintnak tetteihez és kivégzéséhez köthető. Bár a keresztény szent meghalt a szerelemért, nekünk mindössze annyi a feladatunk, hogy ennek a mindenki által kergetett állapotnak a jegyében jól érezzük magunkat.

Bálint a Valentin? - welovebudapest.com

Mivel van összehasonlítási alapom a Bálint napot illetően, - és mert ma, mily szerencse, nevem napja vagyon! - beszélni szeretnék arról, ami a Bálint nap volt gyerekkoromban és arról, ami a ma Valentin napi történése, bár ez utóbbiról a tapasztalatok ismeretében szinte fölösleges. Egyáltalán a névnapokról, amelyek egyre inkább feledésbe merülnek, ha csak a kereskedelem valami piros szívet, csakrát, love-ot nem kínál rájuk.

Isten és szerelem

Nem igaz, hogy minden elmúlik és mindent elfelejt az ember. Az csak látszólagos. Minden, ami volt, az van is, csak vissza kell gondolni s az öntudat mélyéből lassan felemelkednek, emlékezetünkben megelevenedik és újra él minden.

Bölcsességek az életről - citatum.hu

Régóta ismert, s ma tudományosan is leírható, hogy az emberi elme szelektál és csak a legfontosabb dolgokat őrzi meg. De a tudat mélyén olyanokat is, amelyekről nem beszél élete folyamán, s mégis életének olyan elválaszthatatlan, kitörölhetetlen részét képezik, amelyek talán éppen a halál közelségében újra a felszínre kívánkoznak. S mik ezek a nagy dolgok. Az örök emberi érzések: szerelem, halál, kín, szabadulás, háború, házasság, gyermekszületés, csalódás, családi kapcsolatok. Érzelmileg csak váltakoznak, netán finomodnak ezek.

Mesélj

Senki ne lepődjön meg tehát, ha a buszon vagy a vonaton, esetleg egy padon a szökőkút mellett mesekönyvre bukkan! Talán nem véletlenül sodorta őt az élet éppen eléje. A lényeg: ne hagyja magára, hanem vigye haza és olvasson belőle sokat!

Magyarország nagy mesekönyve - egyszervolt. hu

 

Kányádi Sándor említi egyik verseskötetének ajánlásában, hogy mi módon szembesült egyik író-olvasó találkozón egy falusi kisgyerek szájából a vers lényegével, akinek ijedtében visszadobta a hozzá intézett kérdést, hogy mi is a vers: vers az, amit mondani kell! Azt hiszem, a mese is ilyesmi lenne.