Már csak két nap!

„Iohannis (román államfő – szerk.) kijelentette: míg a román hatóságok a világjárvány ellen küzdenek, a PSD "a parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak". Az államfő televíziós nyilatkozatában észbontónak találta, hogy hova jutott a PSD , és milyen megállapodások köttetnek a román parlamentben. „Jó napot, Ciolacu! Vajon mit ígért Orbán Viktor, a budapesti vezető cserébe ezért a megegyezésért?" - tette fel a szónoki kérdést, a „jó napot” köszöntést magyarul mondva.”

Horváth Bence – 444.hu, 2020. április 29.

„Akit felháborít Klaus Werner Johannis balkáni, uszító beszéde, legjobb amit tehet, hogy aláírja azonnal az EU bíróságán megnyert per tárgyának támogatását. A per tárgya Székelyföld és a többi nemzeti régiónak az EU-s pénzekhez való hozzáférése az állam jóváhagyása nélkül is. Ehhez kell még sok ezer aláírás.”

Gere László fb bejegyzése a Székelyföld.ma oldalon 2020. április 30-án

 

Hogyan váljunk?

Az újság úgy tudja, kétmilliárd forint szétosztása a tét.

Elkezdődött Hosszú Katinka 2 milliárdos válópere - index.hu

 

Szerintem ember nincs a földön, aki valamilyen formában ne lenne érintett a válási folyamatban. Vagy ő maga vált el, vagy a szülei, esetleg a családi, baráti körben látta azt a megdöbbentő, fájdalmas folyamatot, amely a válásig vezet. Adódik tehát a kérdés: hogyan váljunk?

Válságban?

Az olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edzője, férje, Shane Tusup kapcsolata hullámvölgyben van, erről Hosszú is posztolt nemrég közösségi oldalán. Azt írta, kapcsolatuk nehéz időszakon, megpróbáltatásokon megy keresztül, de közben az Iron Aquatics edzéseit megtartják. (…) Közben már Hosszú is Budapesten van a közösségi oldalára feltöltött fotó szerint, de a Blikk úgy tudja, hogy egy hotelban lakik. 

Shane Tusup edzést tartott, Hosszú Katinka nélkül – index.hu

 

Nem tudom, mennyire tartja lázban a magyar társadalmat Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságának válsága, mindenesetre az internet és a bulvárújságírás krémje naponta gondoskodik arról, hogy a pár minden lépéséről tudhassunk: összevesztek, külön töltötték az ünnepeket, lekerültek a közös fotók a facebook-ról, külön utaztak, sőt, Katka külön futott, mi több, pénteken Shane Tusup a felesége nélkül tartott edzést. Ha őszinték akarunk lenni, igazából semmi különös nem történt. Merthogy válságok, hullámvölgyek, mély gödrök előbb-utóbb mindnyájunk életében előjönnek. 

Gyerünk, Katka!

Az edző, ha partnerként is kezeli a sportolóját, mindig tekintélyszemély fog maradni a sportolónak. Fontos, hogy ez így is legyen, hiszen ő a felelős a sportoló felkészítéséért. Ehhez elvárásokat kell támasztania. Egy edzésmunkát vagy elvégez valaki, vagy nem lesz élsportoló. Az edző feladata, hogy a sportoló edzésmunkáját a célnak megfelelően személyre szabja, és aztán megkövetelje a sportolótól, hogy azt elvégezze. (…)Ettől élesen elválasztanám a megalázást mint „pedagógiai” technikát. A megalázásnak szerintem semmilyen szinten nincs helye a sportban (sem). A megalázás szégyennel, énvesztéssel jár az elszenvedőnek.

A megalázásnak semmilyen szinten nincs helye a sportban- wmn.hu

 

Inkább maradna a vízben és fulladna bele – mondta a New York Times forrásai szerint Shane Tusup Hosszú Katinkának az áprilisi arizonai Grand Prix után, ahol felesége csupán az ötödik helyet szerezte meg 200 méter vegyesen és háton. Tusup a lap szerint a többi csapat tagjai előtt szidta Katinkát, aki kerülte a szemkontaktust vele.

Maradj a vízben és fulladj bele – Hosszú Katinkáról és férjéről ír a New York Times - hvg.hu

 

Kezdődik az olimpia, írj arról – tanácsolja feleségem péntek éjjel, persze neki könnyű, megy tv-t nézni, én meg itt küzdhetek a laptop előtt a szombati reposztommal. Na, jó, azért annyira nem küzdök, elvégre tényleg itt az olimpia, mi pedig reménykedünk, hogy sportolóink ezúttal is helyt állnak, és örömteli heteket okoznak az egész nemzetnek. Annál is inkább, hiszen az ötkarikás játékok minden sportoló álmát jelentik, néhányan pedig képesek az olimpiai aranyért bármit megtenni.