Magyar kóla tikkadtaknak

A Tikkadt Szöcske kólát egy lelkes és bevállalós házaspár, Neumann-Bódi Edit és Neumann Martin, illetve cégük, az Italműhely kft. indította országhódító útjára. Egyszerűen elunták, hogy akárhova mennek, mindenhol jó esetben is csak a két nagy világmárka nedűje elérhető, de sokszor azok közül is csak az egyik - értékelnek a portálon.
A kólaitalok esetében fontos, hogy legyen bennük kóladió, de az árral versenyző olcsóbb italokból ezt újabban gyakorta spórolják ki a gyártók. A Tikkadt Szöcskénél Afrikából importálják a kóladiót. Ezt az árban viszont nem lehet érvényesíteni, vállalják, hogy kisebb árréssel beérik.

Magyar kóla – napi.hu

A késő tavasz mindig elhozza a kerti szezont, ami után válogatós szemmel és az összehasonlítgatás számait morzsolgatva az elmében járom a boltok polcközeit. Ez a helyzet kettős különlegességet enged meg. Először is annak örömét, hogy a termékek kilónkénti árait látva simogatja a szívemet az otthoni kertnek nemcsak a minőségi áruja, hanem a pénzben is mérhető értéke. Például a fejes saláta bolti ára – már amikor a nagy áruházakban kapható – 100 forint körüli árát levetítem az általam ültetett két sor száz tőjére, éppen 10 ezer forintot adna ki. Jó, nem esszük meg mind, beleununk akkora, de legalább öt-hat család kap még ajándékba. A szezonalitásban ugyancsak ezt az árat képviselő hónapos retek csomója ennek duplája volt az idén. A hagyma és krumpli, a fokhagyma, ami tavasz óta zöldjével indulva összeér a jövő évvel, beleszámítva a disznóvágás és kolbász ízesítését is.