Meglehetősen keményen fogalmaz bevándorlás-ügyben Dirk Schümer, a német Die Welt munkatársa. Tényleg polgárháborúhoz vezet az illegális és ellenőrizetlen bevándorlás? Úgy tűnik, a mai napnak (is) a bevándorlás az egyik fő témája. A tekintélyes német napilap, a Die Welt vitarovatában a lap európai ügyekkel foglalkozó tudósítója Dirk Schümer keményen, a megértő-befogadó európai fősodorral szemben fogalmazza meg állításait.    

Utcai harcokra készüljünk? valasz

"A végkövetkeztetés vészjósló: ha Európa nem kontrollálja az illegális bevándorlást, akkor az egész kontinens úgy járhat, mint a „leselejtezett” görög főváros, Athén, ahol a rendőrök szeme láttára vívják éjszakai harcaikat a fasiszta bandák az afrikai drogkereskedőkkel és az arab hajléktalanokkal." 

Egyszer egy riportot láttam egy afrikai férfival és feleségével. Rengeteg munkával művelték földjüket. Öntözéses intenzív gazdálkodást folytattak. A munka meghozta gyümölcsét, már nem voltak olyan kiszolgáltatottak. Szépen nevelték gyermekeiket. Mikoris megérkezett a rokonság. Merthogy híre ment a "gazdagságnak". Nektek van, tehát adjatok, segítsetek, tartsatok el. Rájuk telepedtek és feléltek mindent, majd továbbálltak. Hiába próbálták rábírni őket a munkás életre. A kultúra az kultúra, a hagyomány az hagyomány.

Egy Észak-Amerikai indián benzinkutas pedig idegen fehér embert alkalmazott a kútján, mert mindig jöttek a tesók, hogy nekem tesónak adj most pár litert. Ne sajnáld a tesótól! Azt gondolta, ha ez így folytatódik teljesen tönkremegy. A tesónak adni kell, mert ez a hagyomány. De nem fog tudni megélni. Mert más dolog a szárított bölényhúsból adni, mint egy működő vállalkozás alapjait feltörni és szétosztani.

A bevándorlással kapcsolatban vannak ilyen érzéseim. Sok indulat és világnézeti gondolkodás, gazdasági érdek csap itt össze. De mindegy, hogy mit gondolunk, hogy érzünk, ha lehántjuk ezeket és puszta végeredményt vagy folyamatot nézzük, akkor valami nagyon ütőset fedezünk fel. Ma kb. 600 000 ezer migráns akar évenként bejutni Európába. Senki nem garantálja, hogy ez a jövőben nem fog növekedni. Illetve a bejutottak nem fognak biológiai úton további sorsokat útra indítani. De ha nem is változik ez, akkor röpke tíz év alatt ez egy Szerbiányi, Horvátországnyi embert jelent. Ezek országok. Országnyi embertömeg indult útnak. Pánik keltése nélkül, ez nem bevándorlás. Ez népvándorlás. Népvándorlás.

Teljesen mindegy, hogy ellenezzük, támogatjuk.  A népvándorlásnak vannak tragikus szakaszai. Mondjuk ez éppen a maláj vizekről való, de tragédiák vannak a Líbiából induló hajókon is a Földközi-tengeren. Éppen a menekültek egymás pusztítják.  De a szárazon is zajlik a harc. Magyar kamionosok vallanak Calais kikötőjében lévő áldatlan állapotokról.

A népvándorlás arról szól, hogy egy embertömeg, népesség (üldözött, vagy gazdaságilag motivált, manipulált, vallásilag feltüzelt, stb... teljesen mindegy) egyik helyről és helyzetből egy másikba akar érkezni. Mivel utánpótlás bőven van, ezért menetközben a nagyszámú lemorzsolódás sem számít sokat. A népesség beköltözik az új helyére.

A kérdés immár inkább az, hogy az ottaniak mit szólnak, illetve ki tartja kézben a folyamatokat. Kézben lehet ez tartani? Ha egy kritikus tömeget elér a bevándorlók száma, akkor az már teljesen meg fogja változtatni az eredetileg ott élők társadalmi berendezkedését, szociális viszonyait. Pl. afgánok, arabok, iraki, líbiai muszlim menekültek, de a hivatalos úton beérkező muszlim vallásúak már többet akarnak, mint csupán megélni, túlélni, enni.  A saját értékrendszerük alapján berendezni azt a társadalmat, amelyet elfoglaltak. Mecsetet, és a hozzá tartozó társadalmat is átszövő vallási életet akarják. Ezt a magyarországi iszlám vezető szivárogtatta, hogy Szaúd-Arábia és más vezető iszlám országok készek gazdasági bojkottra és nyomásgyakorlásra is, he nem nekik megfelelően alakul ez az ügy. Nem meglepő, hogy Angliában vannak már városok, ahol nem mertek eljárást indítani  családi becsület erőszak tevők között, mert azok iszlám vallásukra hivatkoztak. London egy-egy negyedében, ahol a kritikus tömeget elérték, kiverik a sört az ember kezéből, és megszégyenítik a szerintük nem illően öltözött lányokat a saját vallási rendfenntartóik. Ide már "idegen", azaz nem muszlim (persze lehet itt hindu, buddhista, taoista, mazochista, keresztyén, bármiféle más közösséget képező entitás) ne lépjen be. A befogadó ország társadalmába integrálódni nem képes, tudó emberek erős változásokat indítanak el. (Az integrálódás akadálya sokféle lehet. Nyelv, kultúra, vallás, a befogadók nem is befogadók, csak a munkaerőnek kellenek, de az embert alsóbb rendűnek tartják) Miért is integrálódnának, ha lassan többségbe kerülnek?

Persze egy ilyen népvándorlásban  lehetnek hősök is, nagyszerű életmentő emberek, mint a gazdag római katolikus milliárdos, aki sok pénzért menti a szerencsétlen sorsúakat a tengerből, a halál torkából.   Azonban azok az emberek a megmentettségben még ugyanazok maradnak. Jönnek és hozzák a saját kultúrájukat, világnézetüket, létezésük begyakorolt formáját. Hálásak lesznek és szépen átalakítják a befogadó társadalmat, a megmentők teljes életét felforgatják, vagy el is veszik. Persze lesznek tévedések és tudatos támadások is. Alija Izetbegovics még a délszláv háború idején kijelentette többször is, hogy a nemzetek harcán túl van egy másik harca is. Az iszlám terjesztése. Ehhez kapott fegyveres és pénzbeli támogatást az arab országoktól, pl. Szaúd-Arábiától. Az első adandó alkalommal, amikor lehetséges be kell vezetni a muszlim törvénykezést. Ez a cél.

Tehát népvándorlás, amit fel lehet használni sajátos önző célokra. Nem csak az etnikai arányok változnak, hanem a világnézet, vallás is. Így mindenkinek igaza lesz. Aki mentené a szerencsétleneket. Meg aki távoltartaná. Van ennek bármilyen békés feloldása? Ki kárhoztathatja a menekülőket, akik közben önkéntelenül is vagy tervezetten egy másik ügyet is kiszolgálnak. Ki kárhoztathatja azokat, akik védeni akarják eddigi életformájukat és megélhetésüket?

De valahol minden elkezdődik. Talán ott, amikor egyik ember lenézte a másikat és elvette az életlehetőségeit, de elvette az identitását és az önbecslését. Mert Európa gyarmatosító hatalmai sokszor ezt tették a különböző földrészeken. Ezek kirablásából, kihasználásával, kizsákmányolásával építették fel saját gazdaságaikat. Valószínűleg fordítva is megtették volna, és teszik is majd. Hiába, ilyen az ember.  Utaljunk a vasárnapi reposztra Köntös Lászlótól a rosszról.

Szeretném, ha rendszernek tudnánk látni a világot, igaz sok apró részlettel. Egy adott területnek adott eltartó képessége van, adott technikai színvonalon. Ezt nem ajánlatos megbolygatni semmilyen érdekből. Ha egy földrész adott mezőgazdasági kultúrával adott embert lát el, akkor a túlszaporodás veszélybe sodorja az ott élőket. Ők többféle módon tudják megoldani. Szenvednek és sokan meghalnak. Elvándorolnak. De a külső körülmények változása is tud tragédiát okozni. Aszály, betegség. Máris kevesebb ember tud megélni azon a területen.

Azt is látjuk, hogy vannak vidékek, ahol olyan tökélyre fejlesztették az élelmiszeripart, hogy felesleget is gyártanak. Azt tudjuk, ha valahol felesleg van, azt valahol el fogják adni és valahol el fogják fogyasztani. Oda fog kerülni, ahol nincs annyi. Tehát olyan területekre kerül, ahol a föld nem tud eltartani annyi embert. De a külső segítséggel mégis. Az elmúlt idők nagy segélyezései pont erről szóltak, hogy a felesleges élelmiszert a megfelelő ENSZ szervezet megvásárolta a különböző gazdasági társulásoktól a jó érzésű adakozó emberek pénzén. Majd az adott területen nyomorgóknak osztották ki, ahol a föld kevesebb embert bír csak el a hátán. Ezt mondják a nyomor újra termelésének. Hiszen a kis segéllyel, haladékkal egyből megindult a biológiai szaporodás. Nem kellett csak egy emberöltő és máris többszöröse nyomorgott és szorult rá a külső élelmiszer segítségre. Ne halat adj neki, hanem hálót és tanítsd meg halászni, szoktuk mondani.

Rendszerszinten az emberiség bajt csinál, amikor beavatkozik a föld eltartó képességébe. Mintha Isten képébe vágná, hogy én akkor is megcsinálom. Apró részleteiben meg nem tehet mást az ember, mint beavatkozzon, mert valahol erre van predestinálva Isten Lelkével. Kár, hogy ezt használják ki saját gazdasági, politikai és alantas vallási céljaikra hatalmak, hatalmasságok.

Nem akarok ítélkezni. Nem ítélem el a rettegőket, a reményvesztetteket, a remegőket, a kiszolgáltatottakat, a kiszorulókat, a menekülőket, nyomorgókat. Ördögi játék ez. De azt tudom, hogy semmi nem lesz már olyan mint volt. Valóban kemény idők jönnek. Az IS állam katonái, terroristái most már kézzelfogható jelenlétükkel sokkolnak Európában. Ahol eddig ez játéknak, messzi egzotikumnak tűnt, mostantól nagyon is kézzelfogható valóság. A menekültek, a népvándorlás előőrsei az aknazár felszedői, a kapuk kifeszegetői. Tökéletesen komponált bábeli zűrzavar.

Lesz-e még Lélek, Isten Szentlelke, aki kisimítja a zűrzavart és Isten nyelvét megértjük-e mind a magunk nyelvén és kultúrájában?

Népvándorlás van. Az Európai Unió jelenlegi hozzáállása tökéletes táptalajt biztosít a menekültek, manipulált küldötteknek és hozott eszméiknek a terjesztéshez. Mivel Európa erősen megkérdőjelezhető identitással (vagy dilettánsok a gazdasági és szellemi vezetői, vagy szándékosan gonoszak) rendelkezik, az ebből fakadó bizonytalanság és félelem erősen tragikus jövőt jósol lakosainak és bevándorlóinak.

Link ajánló:  A korlátlan szeretet jól hangzik, de az idegenekkel nem megy divany.hu

 

Hozzászólások