Alternatív kóla

Az üdítőitalt a Szentkirályi dobta piacra egyéves, saját laborban végzett fejlesztés eredményeként. A nemzeti üdítőital titkos recept alapján készül, annyit azonban tudni lehet róla, hogy Szentkirályi ásványvíz az alapja, 31 magyar gyógynövénnyel ízesítették, az édesítésről és az alacsony kalóriatartalomról pedig a sztívia nevű természetes édesítőszer gondoskodik. A felhasznált gyógynövények között szerepel a zsálya, kakukkfű, rozmaring, citromfű, cickafark, borsmenta, koriander, bodza és gyömbér. „Régi vágyam volt, hogy az üdítőital kategóriában is egészséges és természetes alapanyagok felhasználásával hozzunk létre egy olyan terméket, amely nemzetünk büszkesége lehet, hazai ásványvíz kincsre alapul és magyar alapanyagokat tartalmaz. Így született meg az Aqua Elixis.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az üdítőt hamarosan bárki megkóstolhatja, hiszen szeptemberben kerül a boltokba, egyliteres kiszerelésben, 259 forintos ajánlott fogyasztói áron. Külön érdekessége, hogy a gyártás során nagy hangsúlyt helyeznek a környezetbarát eljárásokra.

Debütált a nemzet üdítőitala! - cotcot.hu

Az idősebbek még emlékeznek a Bambira. Nekem már "csak" a Márka termékek jutottak (amiket a mai napig gyártanak), de mindig örömmel hallgattam az '50-60-as évek üdítőitaláról szóló történeteket. 

De furcsa az iskolaköpeny ilyen szép napos délelőtt

Megjegyezte, hogy támogatná az egyenköpenyt is, mivel szerinte ez csökkentené a szegény gyerekek frusztrációját. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez egyelőre nincs napirenden. 

Támogatná az iskolaköpenyt Hoffmann Rózsa - mandiner.hu

Amikor megakadt a szemem a fenti híren, nosztalgia fogott el. Lelki szemeim előtt megjelent az általános iskolai nylon köpeny a maga rettenetesen kék, fényes, csúszós anyagával. Ki nem állhattuk. Ha csak lehetett, fel sem vettük. Aztán a Refis évek, ahol már nem műanyagból készült, hanem vászon köpenyt hordtunk az iskola címerével és funkciónélküli fehér gallérral. Ha nem volt köpeny, ha nem volt rajta gallér, ha össze volt firkálva és elkaptak, egyből mehettünk rapportra az igazgatóhelyetteshez. A gallér még ma is megvan. Ezt írattuk alá az utolsó tanítási napon az osztállyal. 

Fűnyíróelv az új egyházi törvény alkalmazásában

A probléma az, hogy objektív feltételek érvényesüléséről sajnos szó sincs, az egyházak listájából pedig hirtelen mozdulattal törölték a protestáns kisegyházak többségét, többek közt azt a korábban egyházi státusszal rendelkező harminchét evangéliumi felekezetet, melyeket a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) egytől-egyig elismert és támogatott.
(...)
Közben az állami propaganda miatt annak a bélyegét is magunkon hordjuk, hogy a közvélemény szemében egyházi státuszunkat nyilván azért vesztettük el, mert „bizniszegyház” vagy „kamuegyház” vagyunk.

Nyílt levél Balogh Zoltán miniszter úrhoz - divinity.szabadosadam.hu

Szabados Ádám joggal fordul Balogh Zoltánhoz. Az új egyházi törvény nemcsak azokat érintette, akik hasznot húztak a jogi értelemben vett egyházi státuszból, hanem azokat is, akik Krisztus iránti elkötelezettségből végzik szolgálatukat.

Új szempontok a misszióban avagy mit keresnek a történelmi egyházak a fesztiválokon?

A KözösPont nem direktmissziót folytat, hanem a jelenlét misszióját képviseli: a munkatársak meghallgatják a fesztiválozók gondjait és problémáit, felerősítik pozitív élményeiket, és segítenek letenni a terheket. – A nyitottságunk és a közvetlenségünk az, ami nagyon megfogja őket, hiszen olyan dolgokat osztanak meg az életükről, amit mással nem biztos, hogy megtesznek (...) A misszió továbbá szeretné bizonyítani a társadalomnak, hogy a keresztyénség nem egy elavult dolog, ahogyan azt sokan hiszik. – Azt tapasztaljuk, hogy hazánkban a keresztyénség szubkultúra, és az emberek rossz véleménnyel vannak a történelmi egyházakról (...) szeretnénk eloszlatni a negatív sztereotípiákat. (...) mindig van egy-két olyan fesztiválozó, aki órákat is képes eltölteni a sátorban, de arra is volt már példa, hogy valaki a misszión keresztül talált rá Istenre, és vált élő tagjává egy gyülekezetnek.

KözösPont a Hegy'-en - tirek.hu

Sokféleképpen lehet értelmezni a só példázatát és a hegyen épült város szimbólumát. Ennek egyik sajátos applikációja a KözösPont sátor jelenléte a Hegyalja Fesztiválon (a Volton és a Szigeten). A Hegy'-en épült sátor (város), amit elrejteni nem lehet.

Visszafizetés - garancia nélkül

Az egyházi felsőoktatási intézmények május közepén levelet kaptak Hoffman Rózsa oktatási államtitkártól, amelyben arról tájékoztatta az intézményeket, hogy a már lezárt 2011-es gazdálkodású évre a kormány módosította a normatíva összegét. Ebből adódóan az intézményeknek különböző mértékű visszafizetési kötelezettségük keletkezett. Ez a kötelezettség a Károli Gáspár Református Egyetem esetében 141 millió forintot jelent. A kialakult helyzetről Tarr Zoltánnal az MRE zsinati tanácsosával beszélgettünk.

Nagyon nehéz helyzetben a református felsőoktatás - reformatus.hu

Érdekes emlékeket őrzök arról, amikor valami rosszat tettem gyermekkoromban, és a büntetés zsebpénzmegvonás volt. Duzzogva, de elfogadtam a retorziót. Arról viszont még egyáltalán nem hallottam, hogy egy szülő, kis fizetésére és a magas gázszámlára hivatozva, a tavaly elköltött zsebpénzt visszakéri a gyermekétől. Most valami ilyesmi történik.

Túró Rudi

A Túró Rudi: történelmi igazságtétel. A harc, amit megnyertünk a Szovjetunió ellen. Lázadó a desszertek között, a lázadók desszertje. Aki magyar, Rudit fal.

Nagyon Nagy Nemezeti Túró Rudi Teszt - hvg.hu

Gyermekkorom egyik szép emléke a piros pöttyökkel tarkított, papír csomagolású, csokival bevont savanykás túródesszert. Ma is emlékszem "az első" ízére.

Vodka, Bomba, Cataflam

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerint a minisztérium megkezdte a törvényi előkészítését annak, hogy 18 éven aluliaknak ne lehessen eladni energiaitalt - írja a dehir.hu.

Eltilthatják az energiaitaltól a kiskorúakat - index.hu

Kamaszkoromban a VBK vörösboros kólát jelentett. Néhány éve megdöbbentem, mikor a tizenévesek közölték velem, ma a VBK vodka, Bomba energiaital és Cataflam keveréke. 

Joggal az igazság ellen

A 12 éve két kisgyereket halálra gázoló ír Ciarán Tobin a minap kisétálhatott a dublini bíróságról, mert kiderült: végleg megúszta, hogy jogerős hároméves büntetését le kelljen töltenie. De hogy fordulhatott ez egyáltalán elő? Ki tehet róla? És vajon megtörténhet-e megint? Minden, amit tudni akart az ügyről.

Bűn és büntetlenség - index.hu

A fenti hírt olvasva, ismét azzal szembesültem, hogy az igazság és a jog nem mindig egyezik, sőt, a joggal akár az igazságot is lehet csorbítani. Ahogy többen is megfogalmazták, jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás.

Iskolát vegyenek!

A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy ne a Hit Gyülekezete működtesse a jövőben a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc általános iskolát - jelentette ki Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, a párt hajdú-bihari elnöke szerda este, az iskola előtt tartott demonstráción.

Tüntetett a Jobbik a Hit Gyülekezete iskolaátvétele ellen - hvg.hu

Az iskolák állami tulajdonba vétele és az egyre nehezebb gazdasági helyzet több önkrományzatot arra sarkall, hogy az iskoláit átadja valamelyik egyháznak. Ezzel az iskola megmaradását, létét vagy az államtól való függetlenségét remélik biztosítani. De mi van, ha az átadás mégsem olyan zökkenőmentes?

New Wave

A május 25-i ülésen elhangzott az Ifjúság 2000 és az Ifjúság 2008 című felmérések ismertetése, melyek alapján kitűnik, hogy erős a fiatalok vallási érdeklődése. Ugyanakkor a fiatalabb generációk nem igazán tudják, hogyan működnek az egyházak Magyarországon. A Csillagpont 2011 kérdőíves felmérésből kiderül, hogy kevés a bizalom a lelkészek iránt. Az egyházat szerintük egy idős asszony szimbolizálja. A fiatalság arra vágyik, hogy aktívabb és dinamikusabb kapcsolat legyen a „nagyegyház” és a „kicsik, azaz a fiatalok” között – szögezte le Szontágh Szabolcs. 

A Zsinaton a fiatalokról - reformatus.hu

"Kicsi vagy te még ehhez!" Sokszor hallottam gyerekkoromban ezt a mondatot. Rossz érzés volt, hogy nem vettek komolyan. Azóta is indulatos leszek, ha valaki a korom, a kevés élettapasztalatom, hiányos ismereteim miatt lenéz, lekezel, nem vesz komolyan. Többször találkoztam ezzel a hozzáállással, amikor a fiatalok egyházon belüli szerepéről, helyéről volt szó. Most azonban (talán) valami változás elindult.

Pünkösd

Jövel, teremtő Szentlélek!

 

 

Puzsér

Puzsér Róbert korábban saját Reklámtörvényszékének „bírájaként” ítélkezett, a Hír TV-n politikai kérdésekben borzolta a kedélyeket, dolgozott az Echo TV-nél, a Budapest TV-nél, a Budapest Rádiónál és a Radiocafénál, számos kisfilmet készített, médiahackek ötletgazdája. Aktuálisan hozzávetőleg tizenkétezer követője van a Facebookon, s kommentjeinek remixe imponáló karriert fut be a YouTube videomegosztón. Legújabbkori ismertségének oka: beült az RTL Klub Csillag Születik című tehetségkutató műsorának zsűrijébe.

Puzsér Róbert: ez az a hely, ahol az adócsalással csajozni lehet - nol.hu

Évekkel ezelőtt a szokásos sörözések, baráti beszélgetések aktuális témája volt a politika. Az Unióba való belépés előtt parázs vitákat folytattunk pro és kontra. A parlamenti választások előtt éjszakákba menően győzködtük egymást. Mára azonban eljutottunk odáig, hogy ha valaki szóba hozza az aktuálpolitikát, a többiek lehurrogják, beszéljünk másról! Az én generációm belefáradt a politikai megmondóemberek állandó csúsztatásába, ígérgetéseibe, hazudozásaiba, a szekértáboraikhoz tartozó, Gyurrri papagáj módjára ugyanazt szajkózó zsoldosok szószaporitásába. Szükség van hiteles valakire/valakikre, akik visszaadják a poltikiai véleményformálás értelmét és izgalmát. Szükség van valakire/valakikre, akiknek elhisszük, hogy van értelme, sőt szükséges a véleményalkotás (nem sárdobálás), mert ez a sokat emelgetett és sokszor meggyalázott demokrácia alkotórésze. Itt jön a képbe a Puzsér.

Édes Erdély itt vagyunk...

Románia lesz idén a magyarországi turisták legkeresettebb utazási célpontja – állítja a Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó csütörtöki számában, a Magyar Turizmus Zrt. egy friss felmérésére hivatkozva. „A rokoni kapcsolatok miatt látogatnak a legtöbben Romániába. Azonban a rokoni szálakkal nem rendelkező magyarországiak is egyre nagyobb számban jönnek Erdély, Székelyföld felfedezésére” – magyarázta a bukaresti lapnak Soós Júlia, a Magyar Turizmus Zrt. kolozsvári külképviseletének vezetője. Hozzátette: Erdély sikeréhez a diákoknak szóló, határon túli iskolakirándulásokat ösztönző kormányprogram is nagyban hozzájárult. 

Románia a magyarok idei fő turisztikai célpontja - mandiner.hu

Tizenkilenc évesen jártam először Erdélyben azzal a céllal, hogy az ottani magyar testvéreinket ismerjük meg, és a "standard" látnivalókat megnézzük. Mindez egy felejthetetlen ifis kirándulás keretében történt. Én akkor "fertőződtem meg" a határon túli magyarok és az általuk lakott területek szeretetével.

Anyák napjára

Anyák napjára egy Queen szám: Mother love. A haldokló Freddie Mercury halála előtt néhány hónappal készítette, és halála után jelent meg. Számomra ez a szám az életet lezárni készülő ember őszinte vallomása.

 

 
Isten éltesse az édesanyákat!

 

Színt a hétköznapok szürkeségébe!

Kedd reggel több rádióműsor, híroldal és a BKV ügyeiben általában jól értesült BKVFigyelő blog egybehangzó információja volt, hogy kirúgták a BKV-tól Bócsa Viktor buszvezetőt, miután az ATV riportot készített róla és sajátos vezetési stílusáról. Bócsa nemcsak vezette a buszt, hanem menetközben dumaszínház-stílusban szórakoztatta is az utasokat. Indulás előtt a repülőgépeken szokásoshoz hasonló biztonsági bemutatót tartott. A sofőr előadását zenés betétekkel is színesebbé tette, ezek között volt minden, a Latinovits-szavalattól a Hupikék törpikék zenéjéig, és általában nagy sikert aratott az utasok körében. A tévériportban azt mondta, a célja az volt, hogy felvidítsa a rosszkedvű utasokat.

Meghátrált a BKK, maradhat a viccelődő buszsofőr - index.hu

Több városi legendát is ismerünk humoros járművezetőkről. A vaknak beöltöző, utasaira frászt hozó, a kormánykereket hátragurító, az állomásokat humorosan bemondó buszsofőr története sokaknak ismert. És most itt van élőben, Bócsa Viktor személyében egy újabb humorizáló BKV alkalmazott, aki célul tűzte ki, jobb kedvre deríti utasait. Így az idő is gyorsabban telik, az utasok mosolyogva szállnak le és talán egy kicsit elnézőbbek a BKV hiányosságaival szemben.

Facebook diszlájk avagy az állapotfrissítés szabadsága

"Egy körüzenetben figyelmeztettem a munkatársaimat, hogy nyilvános felületeken és fórumokon ne politizáljanak, mert az szerintem nem illik egy közszolgálati újságíróhoz" - nyilatkozta a hvg.hu-nak Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, miért figyelmeztette kollégáit. ‎"Nyomatékosan felhívom a Tisztelt MTI-munkatársak figyelmét, hogy nyilvános felületeken és fórumokon ne politizáljanak! A Facebookon sem" – ezt a Belénessy jegyezte körlevelet kapta meg a múlt héten a távirati iroda összes dolgozója.

Eltiltották a politikai kommentektől az MTI-dolgozókat - hvg.hu

A "pörköltírás nagymestere", Örkény, most lett volna száz éves. Ha megérte volna, biztosra veszem, ír egy egypercest a fenti jelenségről. 

Nagyszombat

 

 

Tiltott Himnusz

„Az EHF jogi eljárást indított az MKB Veszprém KC-vel szemben az EHF jogi szabályzatában foglaltak megszegése miatt. Az eljárás indoka: az EHF szabályzata - amint arra korábban több ízben, sajnos eredménytelenül a klub hivatalos honlapján és szurkolói kerekasztal megbeszéléseken felhívtuk az önök figyelmét - tiltja klubrendezvényeken a nemzeti himnusz elénekelését, ezt csak válogatott mérkőzéseken engedi meg.

A Veszprém kéziseit himnuszéneklés miatt milliókra büntethetik - sportgeza.hu

Nemrégen óriási felháborodást váltott ki, hogy a FIFA megtiltotta vallási szimbólumok használatát a pályán. Ezt múlja most felül az EHF, ahogy azt olvashatjuk az MKB Veszprém honlapján

Drágul a nagymamapótló

Az önkormányzati bölcsődék 35 százalékában már készítik elő a gondozási díj bevezetését, 54 százalékukban még nem döntöttek róla és alig 7 százaléka az intézményvezetőknek gondolja úgy, hogy nincs szükség pluszbefizetésre.

A szakszervezeti elnök szerint akár már néhány ezer forintos díjemelés miatt is dönthetnek úgy a szülők, hogy tömegesen nem adják bölcsődébe a gyerekeiket. Nem ez lenne az első eset, korábban egy hasonló helyzet miatt csoportokat, sőt intézményeket kellett bezárni.

Luxus lesz a bölcsőde? - fn.hir24.hu

Sokan nem tehetik meg - különféle okok miatt -, hogy a nagyszülőkre bízzák a gyereke(ke)t. Ilyenkor jön jól a bölcsőde. De mi a helyzet, ha a bölcsőde is fizetős lesz?

Belső szobák árnyékai

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a 22 éves nőt, akit egy hónapos kisfia bántalmazásával gyanúsítanak – közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Életveszélyes sérülései vannak a kisgyermeknek - mno.hu

Hetente legkevesebb egy nő, havonta egy gyermek veszti életét családon belüli erőszak következtében. Csütörtökön aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy a parlament önálló bűncselekményként szankcionálja a folyamat-bűncselekményt.

Öröklődik az erőszak, mert nem beszélünk róla - mno.hu

A fenti híreket közömbösen, szörnyülködve, esetleg némi undorral szoktuk olvasni, és tovább is lapozunk. Azonban a nemzetközi nőnap kapcsán néhányan most a családok életének árnyas oldalára irányítják figyelmünket. 

Oldalak