Folytatódik nyári Instagram sorozatunk, amit a #spottrnyar taggel ellátott fotók közül válogattunk ki. Még messze a nyár vége, élvezzétek ki a nyaratokat, és osszátok meg velünk az élményeiteket!

Instagram – #spottrnyar 3. - Spottr.hu

Akik ismernek, tudják, hogy úgy négy-öt éve rákaptam a fotózásra. Volt nekek is egy kis digitális gépem, emlékmegőrzésre, de aztán történt valami. Testvéremtől kaptam egy kiváló állapotban lévő öreg Praktica-t, és ezzel minden eldőlt. A dolog magával rántott. Azóta több kamerát sikerült vennem és szereznem, egy elmaradt nyaralás mellé gyűjtve vettem egy tükörreflexes digitális Nikont, majd a magam szórakoztatatására egy filmes halszemoptikás Lomo-t, lett egy Pajtásom, egy Lubitelem, egy harminc éves Polaroid stb. stb. De nem untatom ezzel a kedves olvasót. A lényeg, hogy megszerettem a fényképezést. Nem lettem művész, nem akarom megvalósítani magamat. Vadászok és tanulok, talán ez a két legfontosabb dolog nekem ebben az egészben. Így pihenek, én, aki folyamatosan szavakkal dolgozom, egy szavak nélküli világban. 

A szerző felvétele.

Aztán tavaly decemberben lett egy iPhone-om, aminek talán azért örültem a legjobban, mert új frontot nyitott a fotózásban. Mindig a zsebembe van, harcra kész, ehhez jön pár izgalmas alkalmazás. Nagyon élvezem - ha komolyabban akarok fényképezni, persze előkerülnek a nagyobb masinák. De nem is beszélnék tovább magamról, vannak képeim egy már lezárt blogban, és egy új, élő oldalon (itt főleg mobilos képek).

A szerző felvétele.

A fotózás örömöt ad, és a készülék nem számít. A digitális technika forradalmat csinált azzal, hogy elérhetővé tette az élményt mindenki számára, már kis befektetéssel elindulhat bárki a fényképezés útján. Persze, a másik oldal is igaz, pár átszínezett, rosszul megkomponált képtől még nem lesz senki művész. De nem is kell annak lenni, az is nagy fejlődés, ha az ember a családi fotóalbumba egyre szebb képeket készít.

Még van egy pár hónap a nyárból, fényképezzünk hát minél többet, magunknak. Nem baj, ha kicsit utána is járunk a dolgoknak, hogyan is kell ezt művelni, de a lényeg az öröm, hogy meglátom, elsütöm, elkészítem, és megvan. Az élmény szempontjából mindegy, hogy mivel teszem ezt. A lényeg az elkapott, fogjul ejtett pillanat.

A Spottr akciója ezért az örömért tetszett meg. És ez csak egy szelet, van még ezer. Egy fotoblogot létrehozni pedig ma már csak öt perc. Hajrá emberek!

 

A következő képek a Spottr pályázatából valók:

 

Fotó: Chilicsoki

Fotó: Tagmaker

Fotó: kovacsviktor

 

 

Hozzászólások