A Vaslady szimpatikus vonásai

87 éves korában elhunyt Margaret Thatcher. Az elmúlt tíz évben már a nyilvánosságtól távol élő volt brit miniszterelnök agyvérzést kapott. A Vaslady kemény gazdasági reformokat vezetett be, nekiment a szakszervezeteknek, megvívta a falklandi háborút, neve egybefonódott a kitartással és a makacssággal.

Meghalt Margaret Thatcher - index.hu

1.153.442

A vallásosságukról, felekezethez tartozásukról nyilatkozók között a 2001-es 17,8 százalékosról alig két százalékkal, 15,9 százalékra csökkent a reformátusok aránya a 2011-es népszámlálás most közzétett első adatai szerint. Az abszolút számokat tekintve jelentősnek tűnik a csökkenés, a lakosság több mint negyede azonban nem is nyilatkozott felekezeti hovatartozásáról. 

Megszámláltattuk -református.hu

Bemelegítés nélküli ünnep vagy ünnepi bemelegítés

A nagyhét a tavasz újjászületésre koncentrál, a természet megújulása a test és a lélek megújulását is hozza. A magyar falun a parasztok egészen a közelmúltig a nagyhét tiszteletére nagy gonddal megtisztították az egész portát, beleértve az istállót és melléképületeket is. A szerszámokat is letisztogatták, kifényesítették. Különös gonddal készültek ilyenkor az évi gyónásra, szentáldozásra is. Az édesanya szigorúan gondoskodott róla, hogy minden gyermek és még a béresek, szolgálók is mind elvégezzék. A húsvét táján végzett gyónást még a 20. század elején is a gyóntatócédula (schedula confessionis) igazolta, ilyet ma is találni régi imádságoskönyvekben. 

Nagyhét - wikipédia        

Mert mit ad nekem...

Kisebb roham indult a bankbetétekért Cipruson annak hírére, hogy az EU a betétek megadóztatását szabta az országot kisegítő pénzügyi csomag feltételéül. Az ügyfelek azonban hoppon maradtak, nem tudták kivenni a lekötött pénzüket...

A ciprusi bankokban lévő megtakarítások legalább harmada külföldieké, elsősorban tehetős oroszoké és briteké. Az intézkedés vélhetően az ő vagyonuk megadóztatására irányul, a németek ugyanis nem lettek volna hajlandók adócsalók és pénzmosók bankbetéteinek megmentésére pénz áldozni - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala. Az euróövezet tagállamai ultimátumot adtak Ciprusnak: ha nem fogadja el az illetékről szóló pontot, visszatérhet korábbi fizetőeszközéhez, a ciprusi fonthoz - tudósítottak ciprusi újságok.

Megrohanták a ciprusi bankokat a betétadó hírére - origo.hu

Aki ragaszkodik a szívéhez

Cipő nélkül, az ő hangja nélkül már egyik sláger sem lesz az igazi. Ha egy zenekar ennyire összenő a frontember hangjával, akkor a show a közhiedelemmel ellentétben már nem megy tovább. Legördül a függöny és vége. Így volt ez Mercury és Morrison esetében is, hogy most nagyképűen ilyen híres elődökkel példálózzak. Persze tudtuk, hogy komoly a baj, de reménykedni még reménykedtünk: hátha történik valami. Hátha elrepül a nehéz kő, és marad a csoda. Nem maradt. Cipő nem akart más szívével élni. Lehet, hogy kissé patetikus ez így, de az igazsága most mégis mellbe vág.

Cipő halálára: Furcsa magasban - nol.hu

A Republic frontembere Bódi László – ismert művésznevén Cipő- elment, és nem a 67-es úton. Az utóbbi időkben sokat cikkeztek betegségéről, veszélyes út volt, amin járt, szívproblémái ellenére két végén is égette azt a bizonyos gyertyát. Rajongói mondanák szívesen neki: Még, még, még, ennyi nem elég! Rázd meg, rázd meg – no nem a fát -, hanem magad, ébredj fel és énekelj! Ha itt lennél velünk, jöhetnének a slágerek, ehhez értettél, nem kellene neked 16 tonna feketeszenet rakni. De elrepült a bálna, elszállt a kismadár. S ha szeret is az ember valakit valamiért, tudni kell, hogy egyszer te is, én is hazatalálunk. Megfogalmazódik óhaj a végtelenbe, hogy hozd el azt a napot, amikor itt maradok, amikor nem megyek tovább, csak a szívem száll fel az égig. 

A dilettantizmus diszkrét bája

Szombat este óta hirtelen mindenkinek van véleménye Márta Alexről. Páran egyszerűen nem értik, miért tud egy gyerekdalhoz hasonló egyszerűségű dallal népszerűbbé válni, mint Radics Gigi, mások viszont egyenesen új korszak kezdetéről beszélnek. Összeszedtük a leggyakoribb állításokat ByeAlexről.

5 fontos tény a ByeAlex-jelenségről -  velvet.hu

Biztos mindenki hallott már olyan hírt, aminél visszakérdezett: ez most vicc, vagy komoly? Aztán mire felszabadultan nevetne az ember, a viccről kiderül, hogy véresen komoly. Amikor nem tudod eldönteni egy emberről, hogy hányadán is kell vele állni.

Málnaízű Oscar

Az Arany Málna díjat (angolul: Golden Raspberry Award, vagy röviden Razzies ill. Razzie Award, magyar szabad fordításban gyakran emlegetik Citrom-díj néven is) John Wilson alapította 1980-ban, az Oscar-díj ellenpólusaként, hogy megszégyenítse a filmipar legrosszabb alakítást nyújtó színészeit, legrosszabb forgatókönyvíróit, dalszövegíróit, rendezőit és filmjeit. A díjazottakra az Arany Málna Díj Alapítvány kuratóriumi tagsága szavazhat. Hagyományosan a nevezéseket egy nappal az Oscar-díj-nevezések előtt hirdetik ki, és a díjakat az Oscar-díj ceremónia előtt egy nappal osztják ki.
A címbéli málna a tiszteletlen „megfújni a málnát” kifejezésből ered, ami körülbelül annyit tesz, mint gúnyt kifejező prüszkölő hangot adni.

Arany Málna díj - Wikipédia.org

 

A 2013-as Oscar-díj kiosztás magyar idő szerint hétfőn hajnalban kezdődött Los Angelesben. A világ legrangosabb filmgáláján idén az Argo-akciót választották a legjobb filmnek, Tarantino pedig a legjobb eredeti forgatókönyvért kapott aranyszobort.

Oscar-díj 2013: íme a nyertesek! Az Argo-akció a legjobb film - Kiskegyed.hu

Zsuzsanna napja – Megbarátkozásunk története

Az év 50. napja. A héber Sosanna nevet a biblia görög és latin fordítással Susanna alakban vette át, ebbõl lett a magyar kiejtés. A héber név jelentése: liliom. A néphagyomány szerint Zsuzsanna napja elviszi a havat, zöldellni kezd a fű, és megszólalnak a pacsirták, jelezve a tavasz közeledtét.

Február 19.-e Zsuzsanna napja. - harmonianet.hu

 

Akarva akaratlanul elindult egy sorozat itt a Reposzton. Úgy tűnik ebben az évben ki-ki a saját neve napján soros az írással. Bálint megadta az alaphangot nem is olyan régen, gondoltam a Zsuzsanna nap sem kevésbé jeles napja az évnek, megér néhány perces tűnődést. Ez az év 50. napja, és ha jól összeszedjük magunkat mi, Zsuzsannák, a havat is elvisszük magunkkal. Idén úgyis volt belőle elég. Már csak a pacsirtáknak kell kicsit besegíteni – ma magasan repülni és énekelni – és itt is lesz a várva várt kikelet. Gyerünk dalos madárkák és druszáim, mindent bele!

 

Pápá Pápa

Február végén lemond XVI. Benedek pápa - közölte a Vatikán. A katolikus egyházfő döntött így, és kérte a pápaválasztó konklávé összehívását. A 85 éves Joseph Ratzingert 2005-ben, II. János Pál halála után választották pápává. Amikor megválasztották, 78 évesen a legidősebb újonnan választott pápa volt. Most közleményében azt írta, hogy túl idős már ahhoz, hogy folytassa a munkát. "Miután ismételten megvizsgáltam lelkiismeretemet az Úr előtt, arra jutottam, hogy hajlott korom miatt már nem vagyok elég erős ahhoz, hogy megfelelően képviseljem a péteri örökséget" - írta.

Lemond XVI. Benedek pápa - origo.hu

Vezető hírként a média szerteharsogja a nagy bejelentést: a hónap végén távozik hivatalából XVI. Benedek pápa. A hír maga, sokakkal együtt, engem is váratlanul ért. Mentségünkre legyen, hogy az elmúlt 600 évben nem volt ilyen. Alig hagyták el a szavak a katolikus egyházfő ajkát, máris elindult a találgatás 2 irányba: Mi lehet az oka a lemondásnak? Ki lesz az utód?

 

Bizalmi tőke

Pénz az van a rendszerben, a befektetők mégsem adnak hitelt egymásnak, ami megbénítja a teljes pénzügyi rendszert és romba dönti a gazdaságokat. Olyan ez, mintha elszorítunk egy ütőeret. Vér attól még van, a közvetítő rendszer azonban megbénul, ami igen súlyos következményekkel jár. Pénz van, likviditás nincs...

A kulcs ebben a kérdésben a hit és a bizalom. Ha a gazdasági szereplők megbíznak egymásban, és hisznek abban, hogy kölcsön adott pénzüket visszakapják, akkor odaadják a kuporgatott pénzüket. A rendszerbe bekerülő pénz beruházásokat finanszíroz, munkahelyeket teremt, adóbevételt generál. És mindez miért? A folyamat önbeteljesítő, ha a gazdaság egyes szereplői hisznek és bíznak a szebb jövőben, akkor előbújnak a bunkerból, és a fellendülés valóban be is következik.

Adj kölcsön, vagy neked is véged! - pénzügyi szemle online blog

Az eltévedés joga

A Google Street View szolgáltatása jelenleg 44 ország több mint háromezer városában érhető el, egyebek mellett a régióban a horvát tengerparton és Prágában is. Budapesten 2009 májusában már egyszer megjelentek a Google autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a fotózásokkal kapcsolatban, ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos úgy foglalt állást, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói. 

Péterfalvi: elindulhat a Google Street View az országban - kisalföld.hu  

Modern korunk újabb technikájával leszünk rövidesen feltérképezve, hiszen elhárultak az akadályok a Street View szolgáltatás magyarországi indítása elől. Mi is ez a Street View? Az elnevezés elsőre nem fedte fel a szolgáltatás pontos mibenlétét, így rákerestem. Egy olyan google térképről van szó, melyen az utcák szintjén lehet keresni 360 fokos körpanorámás képek segítségével.  Hol van már a régi térképek kora, amikor csak egy-egy vonal jelölt egy utcát még a városi térképen is, és csupán térképjelek hívták fel a figyelmet valami különösebb, jelentősebb épületre. Ma ez már édeskevés, ma már mindent tudni akarunk, lehetőleg a legkisebb részletekig menően, lehetőleg a legkisebb erőfeszítéssel, a szobánk, a fotelunk kényelméből.

Himnuszunk - Himnuszok

A Hymnus először 1829-ben Kisfaludy Károly Aurorájában jelent meg, a kéziraton még szereplő "Magyar nép zivataros századaiból" alcím nélkül, ami egyes irodalomtörténészek szerint szerkesztői önkény vagy a cenzúra kijátszása miatt történt. A Hymnus 1832-ben, Kölcsey munkáinak első kötetében már a szerző által adott alcímmel látott napvilágot.

 

A Himnusz megzenésítésére 1844-ben, a költő halála után hat évvel hirdetett pályázatot Bartay András, a pesti Nemzeti Színház igazgatója. A 20 arany pályadíjat a beérkezett tizenhárom pályaműből Erkel Ferencnek, a Nemzeti Színház karmesterének ítélte a zsűri, a mű bemutatására 1844. július 2-án a Nemzeti Színházban került sor, hivatalos állami ünnepségen 1848. augusztus 20-án csendült fel először.

A 190 éves Himnuszt a közmegegyezés tette nemzeti imádságunkká, hivatalosan azonban csak az 1949-es alkotmányt alapjaiban módosító 1989. évi XXXI. törvény iktatta nemzeti jelképeink sorába.

A Himnusz 190 éve született - sikerado.hu 

Gesztus

Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale Oen családjának. Gyurta szeptemberben fair play-díjat kap.

Négyezren tapsoltak a norvégul beszélő Gyurtának - origo.hu

A távoli Norvégiában nagy tetszést aratott egy hazánkfia gesztusa, amit elhunyt sporttársa emlékére tett. 4000-en tapsoltak Gyurta Dánielnek.
Nem kerülhet eget verően sokba egy érmet elkészíttetni, még akkor sem, ha tényleg művészi értékű és szép. Nem telhet túl sok időbe megtanulni néhány mondatot norvégul felolvasni. Egy kis gyakorlás kell hozzá. Nem itt kell megragadni a gesztus lényegét.
A gesztus lényege a gondolatnál van: Fontos vagy nekem, számít, amit teszel, gondolok rád, szeretném, hogy ezt te is tudd! És mindez nem marad meg a gondolat szintjén, hanem valamilyen kifejezési formát keres magának. És ahol szándék van, ott megjön a tökéletes kifejezési forma is. És ez nem pénz kérdése, nem feltétlenül igényel nagy áldozatot. De valamennyit igen: a megfelelő alkalom megtalálását, odafigyelést és kitartást a kivitelezésben, hogy a szándék ne csak szándék maradjon.
Gyurta Dániel még az Olimpián, győzelmekor bejelentést tett. A dobogón tetején állva eszébe jutott az, aki már nem lehetett ott vele. A rivális, aki azonban baráttá is lett egyben.
Úgy érezte, tennie kell valamit, és tehet is valamit az áprilisban elhunyt úszó emlékére. Ott és akkor megígérte, hogy aranyérme másolatát eljuttatja a gyászoló családnak. 

Lokálpatrióta

2017-ben Győr rendezheti meg az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenyét, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.Az öt év múlva sorra kerülő esemény helyszínéről az Európai Olimpiai Bizottság [EOC] római közgyűlésén döntöttek, miután a tagok meghallgatták Borkai Zsoltnak, az egyedüli pályázó Győr polgármesterének, a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] elnökének prezentációját. A fogadó város szerződését Borkai Zsolt és Somogyi Tivadar alpolgármester, valamint Patrick Hickey, az EOC elnöke írták alá.

MOB: Győré az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál - sportsmarketing.hu

Most, hogy lementek az ünnepek, lassan visszazökken az ember a hétköznapokba. Készítjük a múlt év zárszámadásait, jelentéseit, és olykor-olykor rájövünk, hogy voltak dolgok, amik fölött átsiklottunk, nem a helyén kezeltük vagy elfelejtettük őket.

Ahogy mazsoláztam szűkebb pátriám tavalyi eseményeiben, rájöttem, hogy nem mehetek el szó nélkül egy decemberi esemény mellett: Győr megkapta a 2017. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát. Erre a tényre egy a Facebookon keringő klipp hívta fel a figyelmemet a napokban.

Tegnap és ma


Az idő az a rácsodálkozás, amellyel az ember tekint az időre, és a vele kapcsolatos minden dologra, az ember és az idő közötti különleges kapcsolatból ered. Az állatok és a növények az időben élnek és változnak; az ember a természet élő részeként mégis azt érzi, hogy képes uralkodni az idő felett. Képesnek érzi magát erre, mert fel tudja idézni a múlt eseményeit, és képzelőerejét valamint előrelátását emlékeivel összehasonlítva, szinte elő tudja varázsolni a jövőt, vagy legalábbis annak egy lehetséges megvalósulását. Talán azt is mondhatjuk, hogy ez a képessége tette az embert emberré, hiszen így embertársaival céltudatosan, összehangoltan képes munkát végezni. 

Mi az idő? -  filozófia.network.hu

A tegnapi és a mai nap jó ürügy az idővel való szembenézésre, meglátni a mulandó dolgok között az állandót. Lehet, hogy sokaknak épp a naptár jelenti az állandóságot, ahogy sorjáznak benne a hónapok, a napok. Pedig ez sem állandó. Van egy híres sírfelirat, amely szerint egy 1683. májusában született baba még ennek az évnek a februárjában meghalt. Ez úgy lehetséges, hogy az 1700-as évekig tavasszal, márciussal kezdődött az új esztendő. De gondolhatunk azokra is, akik 1582. szeptember 2-án lefeküdtek aludni és a naptrárreform következtében szeptember 14-én ébredtek fel. Kre. 153-ban még olyan naptár sem volt, ami 1 évig kitartott volna. Tavasszal, márciusban elhatározták, hogy mikor kezdődik az új év, és akkor elkezdődött. Nem volt Január és Február sem, gondoljunk csak bele, miért is van pl. a 9. hónapunk etimológiájában a 7-es szám?! (Szeptember) Mikor a rómaiak végül is nevet adtak az egyik évből a másikba forduló, köztes időnek, amit csak átmeneti időnek neveztek, Janus istent emelték le a polcról.  A köznyelv is használja, hogy Janus 2 arcú, szobrain egyik arca előre, a másik pedig hátra tekint. 

A csendből születő hangok

Szentestére elcsendesül a világ. Míg az advent a reményteli várakozás ideje, a Szenteste maga a beteljesült csoda, a Megváltó születésnapja. Hagyományosan ezen a napon állítjuk fel a karácsonyfát, és ezen az estén ajándékozzuk meg szeretteinket.

Karácsonyi emlékek, emlékezetes karácsonyok - kulcsmagazin.hu

A karácsonyban az a csodálatos, hogy egyszerre tud teljesen egyetemes és teljesen személyes lenni. Egyszerre örömhír az egész világnak a szerető Isten testetöltése és egyszerre egészen mélyen intim a nekünk, a bennünk való megszületés. Ezért is lehet mindenkinek személyes története a karácsonyról. 

Fekete karácsony?

Egyre többfelé láthatunk az üzletekben fekete díszeket, sőt még fekete műfenyőket is. Egy modernebb lakás stílusába és színvilágába jól  beleillő lehet egy ilyen karácsonyfa és dekoráció, persze bevállalósabbnak is kell lenni az átlagnál ahhoz, hogy valakinél ilyen pompázzon. Nekem nagyon tetszenek, igazán különlegesek, bár kétségtelenül kissé komorabb a hangulata egy ilyen összeállításnak.

A karácsony sötét oldala (Szín Karácsony: fekete) -dekorella.hu

Karácsonyfa trendek. Ízlelgetem a szót. Végül is, miért ne? Ma mindennek trendje van. Az öltözködésnek, a frizuráknak, a boroknak, a zenének, a lakásdekorálásnak stb., miért ne lehetne trendje a karácsonyfáknak is. De milyen is az idei trend? A fekete a menő: Akár maga a fa legyen fekete, vagy az ilyen-olyan színű fákat fekete gömbök ékesítsék. Az egyik bevásárlóközpontban láttam  fehér fán fekete díszeket először. Jól meg is néztem magamnak! Akkor még nem tudtam, hogy ez trendi, tudatlanságomban kellőképpen el is szörnyedtem. És hiába a neten nyert felvilágosítás 2012 divatjáról, úgy is maradtam.

 

Egyszer hopp, máskor kopp

Szinte teljesen ellehetetlenedett anyagilag Nádas György humorista, akinek annyira megcsappantak a bevételi forrásai, hogy lassan a házat is elviszik a feje fölül. A legendás Markos-Nádas duó egykori tagja számára szinte mentőkötél az, hogy epizódszerepet kapott a Jóban Rosszban című sorozatban.

A házat is elvetik a feje fölül - Elszegényedett a legendás humorista - life.hu

 

Mint a legtöbbünknek, Bajor Imrének is szembe kell néznie a válság anyagi hatásaival. Az utóbbi időben hirtelen elfogytak a lehetőségei, alig van fix bevétele, a színészt pedig nagyon megviselte a változás - írja Bajor közeli ismerőseire hivatkozva a Blikk.

Csőd szélén vegetál a Heti hetes sztárja - life.hu

Sajnos nem újdonság, hogy elszegényedő társadalomban élünk. Gyakran hallunk arról, hogy az a bizonyos társadalmi olló igen szétnyílt. Egy vékony réteg van fenn, az ugyancsak vékonyka középréteg inkább lefelé csúszik, és sokan vannak lenn. Ezt a kedvezőtlen folyamatot a válság felgyorsította. Lám, már néhány közismert embert, művészt is elért a hopp után a kopp. De alkalmazhatok bibliai képet is, a hét bő esztendő után megérkezett a hét szűk esztendő. Ami természetesnek, magától értetődőnek tűnt, ami kijárt hosszú éveken keresztül, az hirtelen köddé vált. Eltűnnek a mesés gázsik, felszívódnak a valamikori barátok, megfogyatkoznak az ajánlatok, meghívások, felkérések. A könyörtelen sovány tehenek elkezdik befalni a kövér teheneket, a gazdag kalászokat nyelik el egymás után a soványak. Az eredmény siralmas, és sokaknak legalább annyira érthetetlen, mint amennyire a fáraó nem értette saját álmait.

Baj, hogy érteni szeretném?

 

2014
–    Csak az voksolhat, aki legkésőbb 15 nappal a választás előtt regisztrálja magát a jegyzőnél

 

–    500 ajánlást kell szerezni, egy választó több jelöltet is ajánlhat

–    50 napos kampány
–    Nem lesz kampánycsend, a megkötés: a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampányolni
–    A kereskedelmi tévékben és rádiókban tiltott a politikai hirdetés
–    Megszüntetik az OVB-t és OVI-t, új testület és szervezet felel majd a választásokért 

Így válttozik a választási rendszer - msn.mainap.hu

Tisztelt Képviselők!

Végtelen történet

Harminchat órája van a Hamásznak, hogy megegyezzen Izraellel a tűzszünet feltételeiről. Brit sajtóértesülések szerint Izrael kész valóságos háborút indítani a palesztin radikális szervezet megsemmisítésére. Az ENSZ-főtitkár közben személyesen próbálja meggyőzni a feleket a harcok leállításáról.


Ultimátumot adott Izrael a palesztinoknak - origo.hu

Amíg nem jártam ott, addig egyfajta – jól értsük - mítosz volt számomra a Szentföld. A csodák földje, amely őrzi Jézus lábnyomát, egy föld, amelyet beleng valamiféle szentség, hiszen nem lehet véletlen, hogy ez a földdarab került Isten tekintetének a homlokterébe, ezt ajándékozta Ábrahámnak és utódainak. A Szentírás olvasása ezt a képet mélyítette, színezte és erősítette.
Közben persze folyamatosan hallottam a híreket az állandóan fel-fellángoló Palesztin-Izraeli konfliktusról. Hol itt, hol ott feszültek egymásnak a felek, egy valami volt sajnos mindig biztos volt: áldozatok vannak itt is és ott is. Többnyire civilek.
A Szentföldnek ez a két arca valahogy nem tudott eggyé lenni a fejemben. Az egyik arc túl szent volt, a másik túl profán. Nem állt össze még akkor sem, ha bibliai idők sem voltak mentesek a konfliktusoktól, öldöklésektől, háborúskodásoktól. Mindenek ellenére valami idea élt bennem.
Aztán megadatott számomra, hogy rövid időn belül kétszer is ellátogathattam Izraelbe. Mi lett ezeknek a látogatásoknak az eredménye? Az, hogy ez a föld lejött a valóság világába a mítoszok világából. Nyilvánvalóvá lett sok szépsége, értéke, egyedisége, hihetetlen atmoszférája, ugyanakkor realitássá vált, hogy ez a hely mindennapjaiban ezer sebtől vérzik, és állandó a bizonytalanság. Ha éppen stabilabbnak is tűnt a helyzet, látszott, hogy púposodik a szőnyeg alatt a sok-sok megoldatlan kérdés. Nincs béke az olajfák alatt, legfőbb rövidebb hosszabb szünetek a konfliktusban.
És sajnos néhány napja egy újabb fejezet kezdődött ebben a végtelen történetben. Legutóbbi adatok szerint 100 körüli haláleset 700 körüli sebesült az utóbbi 6 nap terméke. Több mint 300 rakéta becsapódás itt, légicsapás ott.

Oldalak