Nagykövetségben

Nickelsdorf - Nem csinált túl jó reklámot a magyar munkaerőnek két fiatal honfitársunk Ausztriában: a rendőrség azzal gyanúsítja őket, hogy ellopták a Limp Bizkit együttes egyik gitárját a burgenlandi Nova Rock fesztiválon.

Ellopta a Limp Bizkit gitárját a két magyar - blikk.hu

Lassan az utolsó csengetések is elnémulnak az iskolákban, jön a nyári szünet. Jön egy kis lazítás nemcsak a diákok, hanem a velük foglalkozó oktatók, nevelők számára is. Kell is már nagyon, lemerültek a duracelljeim. Mivel nyáron lazább a beosztás, ekkorra időzítem a szabadságot is. A szabadság számomra egy jó ideje egyenlő az utazással. Legszívesebben, ha megtehetném, bejárnám az egész világot! Bár már eddig is sokfelé megfordultam, újabb és újabb ötletekben soha nincs hiány.A következő 200 évet simán be tudnám osztani :-)  Amikor külföldön vagyok, szeretek információtt gyűjteni nemcsak a helyi dolgokról, de kíváncsi vagyok arra is, hogy mit gondolnak rólunk, magyarokról. Azt már nem is kell külön említeni, hogy mennyire kifinomul az ember hallása külföldön, s az első magyar szóra már fel is kapjuk a fejünket, s keressük, hogy kihez tartozik az ismerős nyelv.

A vén Zsuzsi

Gyászhír
Megrendülve tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
KÖLCZE ZSUZSANNA
életének 76. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2012. június 5-én, kedden 14 órakor lesz. Utolsó útjára a győr-nádorvárosi temető régi ravatalozója előtt gyülekezve kísérjük el. Az elhunyt végakarata szerint a koszorúk helyett a Református Egyház javára adományokat elfogadunk. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család

Gyászközlemények - kisalföld.hu

 

Azt mondják, akkor válik igazán felnőtté az ember, ha elveszti a szüleit, legyen akárhány esztendős. Nos, ezek szerint nekem, sajnos, már félig felnőttnek, de hál’ Isten csak félig kell/ kellene felnőttnek lennem. Furcsa dolog, ahogy az ember egymás után veszít el mindig valamit/valakit a gyermekségéből. Van, amelyik veszteség szinte észrevétlen, apró, aztán a sok kicsi összeadódik egyre tetemesebb változássá; van, amikor nagyon ránehezedik az ember vállára a búcsú a gyermeki dolgoktól.
Ma, sajnos megint búcsúzom gyermekkorom egy darabjától, s ennek fájdalmát(?), ambivalens érzéseit próbálom kiírni magamból.

Újratemetés

Újratemetés helyett megemlékezést tartottak Nyirő József tiszteletére Székelyudvarhelyen, ahol Kövér László arra buzdított mindenkit, adjon Nyirő-kötetet gyermeke kezébe.

Kövér: A hamvainktól is félnek - index.hu

Mi magyarok valahogy szeretünk újratemetni. Hogy ezt történelmi múltunk okozza-e vagy valami más, azt lehetne elemezni. Be kell vallani, én nem igazán tudok mit kezdeni ezekkel az újratemetésekkel. Félreértés ne essék, nem nagyjainkra való emlékezéssel van bajom, hanem ezzel az újratemetéses gyakorlattal. Miért kell valahonnan x év után kiásni porló maradványokat, és áthelyezni őket valahova máshova? Nem mindegy, hogy az a test, ami már elvégezte a feladatát és bekerült a földbe, hol nyugszik? Engem például abszolút nem izgat, hogy hol lesznek majd elhelyezve a poraim, ha ebből a világból eltávozom.

Határidő - Halálvonal

A posta hétfőn az adóbevallási határidő miatt a normál rendtől eltérő nyitva tartással várja az ügyfeleket. Így a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál lévő posta éjfélig, a Mammut bevásárlóközpontban működő pedig 21 óráig lesz nyitva. A Budapest Fogarasi úti Tesco posta az általános nyitvatartási rendje szerint, 00:00-24:00 óráig van nyitva.

Azokon a megyeszékhelyeken, ahol nincs az általános nyitva tartás szerint 20.00 óráig (vagy tovább) üzemelő posta, illetve ahol az igénybevétel indokolja, a megyeszékhelyi 1-es posta hosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket.
 

Adóbevallás: ma éjfélkor lejár a határidő - msn.mainap.hu

Tegnap a csapból is az folyt, hogy itt a határideje az adóbevallások leadásának. Engem kicsit már idegesített a dolog, főleg, amikor arról szóltak a hírek, hogy egyes posták emiatt hosszabbított nyitva tartással üzemelnek. Ugyan miért kell a postán dolgozóknak extra órákat benntölteni?  Elvileg január 31-én mindenkinek meg kellett kapni a munkáltatótól a jövedelmigazolást, és a többi szükséges papírt is, ami kell a bevallás elkészítéséhez. Több mint 3.5 hónap áll rendelkezésre a bevallás elkészítéséhez, az esetleges adótartozás lerovásához. Azokat még csak-csak megértem, akiknek befizetnivalójuk van, hogy a végére hagyják a dolgot – addig is nekik kamatozik a pénz-, de a többieknél nem igazán találok mentséget az utolsó napi sorban állásra, a postai hosszított nyitva tartásra. Márpedig a hatóságok által jelzett még hiányzó adóbevallások nagy számából már csak statisztikailag sem valószínűsíthető, hogy mindenkinek tartozása lenne. Miért kell valamit/mindent az utolsó pillanatra hagyni? Mi lesz akkor, ha mégis közbejön valami? Akkor aztán lehet sopánkodni, lehet mindenkit hibáztatni, lehet kemény büntetéseket fizetni! És lehet tükörbe nézni, s megvizsgálni önmagunkat, hogy mit is gondolunk a határidőkről, hogy is állunk velük.

Porcelán az elefántboltban

 

Mészáros János Elek Alcsútdobozon már régóta sztárnak számít. A Csillag Születik felfedezettje azonban nem szállt el magától, visszafogottan és egyszerűen éli mindennapjait. Megtisztelő lehetőség számára, hogy megmutathatja tudását az egész ország előtt.

Elárulta titkos vágyát a Csillag születik versenyzője - kiskegyed.hu

Tartozom egy vallomással, bizony jómagam is bulvárfogyasztó vagyok. No, nem jár az összes színes magazin, de olykor-olykor megveszem egyiket vagy másikat. A neten sincs letiltva a összes bulvároldal, van amikor rájuk kattintok. Sőt TV-t is nézek, még populáris adásokat is, nemcsak rétegműsorokat, nemcsak a Spektrumot és a National Geographic-ot. Igen, mostanában újra nézem a Csillag születik műsorát is, legalább is egy részét. Bár már rég elvesztettem a fonalat ezekben a tehetségkutató műsorokban, nem tudnám szétválogatni az X-faktor, a Megasztár és Csillag születik sztárocskáit, szerintem megkopott az újdonsága és bája ezeknek a műsoroknak, meg is fogadtam, hogy elég belőlük, most mégis azon kaptam magam, hogy érdeklődve várom az következő Csillag születik fordulót. Odáig fajult a dolog, hogy még adásonként egy-egy sms-t is megeresztettem. Kérlek benneteket, ne nagyon vessetek meg érte, csak amennyire kell!

Mindig magasabbra

Meghalt Horváth Tibor [1], a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció [2] egyik hegymászója, akit ereszkedés közben lavina temetett maga alá, áll az expedíció közleményében [3]. Horváth szombaton jelentkezett be utoljára rádión, társai azóta nem halottak felőle.

Meghalt egy magyar hegymászó a Himalájában - sportgeza.hu

Jó pár évvel ezelőtt éppen egy könyvesboltban nézegettem. A leárazott könyvek között ott találtam Tom Whittaker : Mindig magasabbra című könyvét. Volt vagy 400 oldal, a hátulján lévő ismertető szerint egy harmincas éveiben járó, autóbalesetben térdtől a fél lábát elvesztő fiatalember beszámol arról, hogyan valósította meg álmát, és hogyan mászta meg a Mount Everestet. Már nem tudom milyen indítatásból, de megvettem a könyvet és elkezdtem olvasni. És ezzel -bizonyos értelemben- megpecsételődött a sorsom.

Itt van május elseje

Manapság május 1-e az emberekben kellemes emlékeket kelt (majális, napsütés, pihenés), de tudjuk-e, hogy a munka ünnepének eredete véres eseményekhez, politikai küzdelmekhez nyúlik vissza.

Május 1 a munka ünnepe - egy kis történelmi háttér - kulturpont.hu

Az ünnepeknek is megvan a maga történetük, melyek gyakran függetlenednek azoktól a tartalmaktól, történelmi eseményektől, melyek létrehozzák, meglapozzák az ünnepeket. Manapság szinte mindegyik ünnepünk előtt szokásos a média részéről közvélemény-kutatást végezni arról, hogy mit is ünneplünk az adott napon, és aztán szörnyülködve megállapítani, hogy sokaknak fogalma sincs, hogy mi okból van az adott ünnep.Ma én is végzek egy kis kutatást május elsejével kapcsolatban, az emlékeimben fogok kutatni. 4 évtized 1-1 emlékét teszem egymás mellé, meglátjuk mennyi köze van május 1 eredeti tartalmához.


1970-es évek második fele:

Mennyi az a 20%?

Főleg a rossz matekosokat érintheti rosszul az oktatási államtitkárság javaslata, amely szerint az érettségin a ketteshez legalább 25 százalékos eredményt kell majd elérni a jelenlegi 20 százalék helyett. Az Oktatási Hivatal adatai szerint tavaly több mint negyvenezer olyan érettségi volt, amely éppen csak elérte a kettest. Glovivzki Zoltán helyettes államtitkár további szigorítást ígért.

Több tízezeren bukhatnak meg jövőre a szigorúbb érettségin - origo.hu

 

Mi emberek hajlamosak vagyunk önmagunkat becsapni, áltatni, csak hogy ne kelljen szembesülni a valósággal. Mennyivel könnyebb a tükröt összetörni, mint hogy önmagunknak bevalljuk, hogy baj van, és változtatni kell. Van, amikor az önbecsapás, az önáltatás intézményesül is. Mindenki tudja, hogy a király meztelen, de mégis mindenki látni véli azt, ami nincs. Egy kicsit úgy érzem, hogy az oktatási rendszerünk egyik hibája, hogy intézményesítette az önáltatást. Sokáig az egyre csökkenő színvonalat próbáltunk tupírozgatni a vizsgák követelményszintjének leszállításával. Mi lett az eredménye? Hogy a papírok elvesztették értéküket. Ma egy érettségi nem ér sokkal többet, mint egy valamikori általános iskolai 8 osztály, némelyik diploma pedig alulról súrolja a valamikori érettségi szintjét. A nyelvvizsgák kérdése is megérne ez misét, de ott valamivel jobb a helyzet a nemzetközi standardok miatt egyes vizsgák esetében. Nem véletlen, hogy annyian jajgatnak a diploma megszerzésének előszobájában, hogy hiába a záróvizsga, nincs diploma, mert nincs nyelvvizsga.

A kütyü

Homo ludens: a Tünet Együttes Voks című darabjában a nézők a székükre készített kis eszközzel szavazhattak a Trafóban, hogy éppen a színpadon zajló táncelőadást szeretnék látni, vagy inkább sötétben hallgatnák az 1938 és 1944 közötti Magyarország rádióhíradóit. Aztán fordult a kocka. Könnyű felbosszantani egy demokratát.

A választást elcsalták, a néző játszik - origo.hu

 

Egy vasárnap délelőtt ½ 10 

Helyszín: egy református templom valahol Magyarországon

Megérkeznek az első gyülekezeti tagok az istentiszteletre. Az ajtóban kézfogással fogadja őket 1-1 presbiter és egy kis kütyüt nyom a kezükbe. A kütyün 4 gomb van: 1. Ének   2. Imádságos csend 3. Bibliaolvasás 4. Prédikáció. Kezdetben még van idő magyarázni. Minden érkezőt kiképeznek a presbiterek: „A mai istentiszteleten az fog történni, amit a többség szeretne. Csak az lesz a dolga, hogy megnyomja a gombot, mikor mit venne szívesen a következő órában, és amire a legtöbben szavaznak, azzal folytatódik a liturgia. Nincs megszabva, hogy hányszor nyomhatja meg bármelyik gombot.”

Nem a méret a lényeg

A brazíliai Rio de Janeiróban áll a világ tán legismertebb óriási Krisztus-szobra. 2010 óta már Lengyelországban büszkélkedhet a legmagasabb Jézus-ábrázolással, de Kelet-Timortól kezdve Vietnámon át Szíriáig mindenhol találkozhat az ember hatalmas szobrokkal a bíbliai megváltóról.

Jézus feltámadt - óriás Krisztus-szobrok Riótól Szíriáig - origo.hu

Lelkemben a húsvéti örömmel, testemben a nagyheti és húsvéti istentiszteletek, az állandó „készenlét és menetelés” fáradságával, agyamban pedig egy kis zsibbadtsággal ültem le a gép elé reposztot írni. Csak valami 'lightos" témát kéne keresni. Óriás Jézus-szobrok a nagyvilágban, no, ez olyan kikapcsoló, húsvéti levezetőnek tűnik. Elkezdtem nézegetni a képeket: Brazília, Indonézia, Olaszország, Vietnam, Mexikó, Spanyolország, Szíria, Peru, Portugália, Kelet-Timor, Lengyelország és Farkaslaka.

 

3 dolog lepett meg/indított el gondolatot bennem a listát elnézve:

Boldogok a bűnbánó bocsánatkérők, mert nekik megbocsáttatik

Bejelentette lemondását parlamenti beszédében Schmitt Pál államfő, akitől múlt héten megvonták doktori címét. Azt mondta, anélkül kiáltották ki csalónak, hogy lehetősége lett volna reagálni az őt ért plágiumvádra. Az államfő a parlamentben napirend előtt beszél elvesztett doktori címéről.

Lemondott Schmitt Pál - origo.hu

Az embernek a bűneset óta ritkán adatik meg, hogy egyértelműen jó (fehér) és egyértelműen rossz (fekete) között kelljen választania. Ilyenkor igazán csak a teljesen vak, nagyon buta vagy megvezetett ember választja a rossz megoldást. Ilyenkor talán kevesebb a vita, könnyebb a döntés. (Persze olykor ebben is tudunk, mi emberek „nagyot” alkotni.)

Örökkévaló tetoválás

Végleg törölnie kell Berki Krisztiánt Szabó Zsófinak! Legalábbis gyűrűsujjáról, ahová szerelmük kezdetén a nevét tetováltatta. 

Lézerrel kell leszedni Szabó Zsófi tetoválását - msn.mainap.hu

Olykor belefér az is, hogy az ember belemerüljön a bulvár világába, s némi agyszellőztetésen menjen át. Lehet kicsit ámuldozni és szörnyülködni, hogy micsoda problémája van embereknek. Így akadtam a fenti hírre. 1-2 hónap és az öröknek hitt nagy szerelem véget ért, s most még az utolsó írmagját is igyekszik kiseperni Szabó kisasszony a nagy szerelemnek életéből.

Játszani is engedd

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központot 2012. március 14-én ünnepélyes keretek között adták át. A nagyközönség március 15-től látogathatja Győr tudományos játszóházát…Az egyetemi csarnok mellett megépült új intézmény játékos formában kívánja bemutatni mindazt, ami az autógyártással, tágabb értelemben a mozgással kapcsolatos. Az úgynevezett science center háromszintes, 2737 négyzetméteres ívháromszög alapformájú (a Wankel motor dugattyújának formájára emlékeztető) épület, amelyben kiállítási tér, kreatív foglalkoztató, látványlabor, e-olvasó, előadó- és oktatóterek, valamint konferenciaterem kapott helyet.

Mozgásba lendült a Mobilis - gyor.hu

Már előre várom, hogy a keresztfiamat kicsit a kezem közé kapjam. Olyan programlehetőség kínálkozik szűkebb pátriámban, Győrben, amit kár lenne kihagyni: megnyílt a Mobilis központ. 

Betűfaló

Az Index becslése szerint az új Nemzeti alaptanterv közel ötezer oldal kötelező olvasmányt ír elő a középiskolásoknak a 9-12. osztály között. A Magyartanárok Egyesülete szerint ilyen mennyiséget csak rohammunkában lehet leadni a diákoknak, és sokkal jobban megmaradna egy-egy mű a gyerekek fejében, ha harmadannyi lenne a kötelező. A NAT célja, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást, de ezt a régies nyelvezetű Jókaival már nem lehet elérni, a diákokhoz közelálló mai, értékes ifjúsági irodalomra viszont nem jut idő az órákon.

Ötezer oldal lesz a kötelező olvasmány - index.hu

Olvasni alapvetően egy fantasztikus folyamat. Belelátni valakinek a gondolataiba, megismerni fantáziavilágát, párbeszédet folytatni gondolati síkon akár tőlünk távol élő, akár korban minket megelőző emberekkel nagy szellemi kaland. Egyike a legnagyszerűbb érzéseknek, amikor úgy lebilincsel egy könyv, hogy nem is tudja letenni az ember. A betű megelevenedik az olvasóban, valamit kivált belőle. Az író-olvasó ember valahol leképezi a Teremtő alkotó munkáját, noha mi nem a semmiből teremtünk. Ha írunk, akkor ott van velünk mindaz, amit addigi életünk során felhalmoztunk ismeretben, szókincsben, világszemléletben, lelkiségben. De ott van ez a teremtési folyamat az olvasás közben is. Hányszor megtapasztaljuk, hogy egy írás önálló életre kell. Mást olvas ki belőle az olvasó, más lehetett esetleg az eredeti szándék. Félre is érthetjük egymást akarva vagy akaratlanul. De milyen jó azt is érezni, hogy valaki pontosan azt fogalmazta meg, amit én magam is érzek.

Meghekkelték a Bibliát?

Magukat a magyar Anonymous tagjainak nevező hekkerek átfogalmazták az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt.

Az Anonymous átírta az alaptörvényt - index.hu

Számos informatikai vonatkozású jelentése van:
1. Mesterien programoz.
2. Szoftverhez, informatikai rendszerhez hozzábabrál.
(Belenyúl a kódba, módosít ezt-azt vagy csak sebtében helyreigazít, megbütyköl valamit.)
3. Szoftvert átprogramoz, informatikai rendszert feltör, jogosultsági szinten túl használ. Jellemzően illegális tevékenység, mégis megkülönböztetendő a crackeléstől, mert a hekkelés indíttatása más: általában szakmai bravúr, bizonyítási szándék, ideológiai indíték áll a háttérben...

hekkel - Hogymondom szleng szótár

 

Lefeküdtem aludni, de csak nagy sokára jött az álom. Bár ne jött volna! Egy meghekkelt országban ébredtem fel. Az országot nevében még magyarnak hívták, de ahova csak nyúltam, mindent meghekkeltek. A legszörnyűbb az volt, hogy ez szinte senkinek sem tűnt fel, vagy mindenki úgy tett, mintha nem is venné észre.

Az Oscar-gála margójára

A hétfő hajnali 84. Oscar-díjkiosztó gáláról a The Artist öt díjat vitt haza, köztük a legjobb film, rendezés és férfi főszereplő díját. A legjobb női főszereplő Meryl Streep lett. Martin Scorsese A leleményes Hugója a technikai kategóriákban kapott öt elismerést.

Oscar 2012: A The Artist a legjobb film, Meryl Streep a legjobb színésznő - origo.hu      

Szeretem a jó filmeket, de azért nincs állandó bérelt helyem semelyik moziban. Ha valami igazán felkelti az érdeklődésem, megyek és megnézem, legyen bármilyen műfajú, jöjjön bárhonnan.

Korlátok feszegetése

A sportvilág a doppingvétséget csalásnak tekinti és bünteti. De vajon üldözendők vagy üdvözlendők-e az amerikai egyetemisták körében egyelőre illegálisan terjedő, szellemi teljesítményt fokozó szerek?

 

Gyógyszerekkel gyúrnak agyra az amerikai egyetemisták - origo.hu

 

Furcsa szerzet az ember. Mióta elidegenedett Teremtő Urától, nem találja helyét a világban. Valami önmagának is megmagyarázhatatlan belső, és sokszor hasonszőrű társai által diktált külső kényszer űzi és hajtja, hogy feszegesse létének korlátait mindenféle szempontból. Minél inkább elvesztette a koordináta-rendszerét létezése, annál inkább felerősödött a korlátfeszegetés a lét minden szegmensében.

Szingliként a házasság hetében

Kérdés: Mi ma a legnagyobb kérdés az egyedülálló keresztények számára?

Burge: A keresztény szinglik mindig azt kérdezik, „Hová menjek, hogy találkozzam a megfelelő személlyel?”, de én úgy gondolom, hogy ez téves perspektíva. Én azt hiszem, hogy először neked kell a megfelelő személlyé válnod és azután Isten el fogja küldeni neked a megfelelő társat. Meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat arról, hogy „Hová menjek, hogy társat találjak?”, arra, hogy „Hogyan válhatok én olyan személlyé, amilyet szeretnék, hogy az Úr küldjön nekem?”-re.
 

 Egyedülálló …és nem keres

 

 

A házasság hetét ünnepeljük, férfi és nő Isten teremtési rendjében adott kapcsolatát, mely áldások színtere lehet. Azt hiszem, hogy amelyik nőben van valamennyi egészséges életösztön, az úgy indul az életnek, hogy férjet és családot szeretne, szeretne kiteljesedni az anyaságban is.
Keresztyén körökben főleg illik ezeken a stációkon végigmenni. Ha nem így alakul az életed, akkor valamit nem jól csináltál. (Amikor beütöttem a szingli és a keresztyén szót együtt a google-ba, a fenti cikk jelent meg.)  Szokás az egyedül élőket leszólni, önzőknek titulálni, akik csak magukkal vannak elfoglalva, akik nem hajlandók áldozatot vállalni, akik karrieristák, éretlen a személyiségük, és sok egyebet mondhatnék még, csak pozitívumot nem igen találnék benne. Gyakran jönnek az övön aluli ütések kis csipkelődésekkel: „Könnyű neked!” „Neked nincs gyereked, te ezt nem érted!” „Te ezt még igazán megcsinálhatod, még ezt is felvállalhatod, idődből úgyis kitelik!”

Temetni jöttem Csurkát, nem dicsérni

Az, amit Csurka – hogy megnevezzük legnagyobb, legmélyebb szenvedélyének tárgyát – „zsidónak” tekint, Otto Weininger és legnagyobb tisztelője, Adolf Hitler óta egyértelmű kulturális képlet. E tekintetben, semmi kétség, Csurka náci volt meg fasiszta. De nem úgy volt náci, mint a Jobbik, amelynek indítékai között nem szerepel a magyar nép. Csurka a magyar népet a zsidónak tekintett belső szabadsággal szemben definiálta, a Jobbikot nem érdekli a magyar nép, csak a diadal: a csonkítás, a verés, az elhallgattatás. Az apokalipszis lovasai (tudjuk a Doktor Faustusból) hidegek. A Jobbik jéghideg. Csurka István gonosz szíve azonban forró volt. Szláv asszimilánsként imádta a magyart. A Jobbik nem szeret semmit. Csurka része a magyar történelemnek, a Jobbik kívül áll rajta, strukturális globálfasiszta.

 

TGM: Csurka István halálára-hvg.hu

Miután hallottam a rádióban a hírt a politikus-drámaíró haláláról eszembe jutott néhány dolog.  Például egy régi Magyar Fórum egyik címlapja, amelyen a BUX Gyula főcím szerepelt, és telitalálatos jóslatnak bizonyult. És voltak olyan írásai „magyar szemmel”, melyek eszméltető tartalmat hordoztak. Felidéződött a múltból néhány jó hangulatú ünnepi nagygyűlés is Budapesten. Nem voltam MIÉP-es, de jó volt ünnepelni azt, hogy magyarok vagyunk, együtt gondolkozunk, itt néven neveztek dolgokat, amit máshol nem. És igen, nem csak az értelem számára volt rágódni tovább gondolni való, hanem érzelemi élmény is ért. Meg egy adag kíváncsiság hajtott: miért utálják annyi annyian ezt az embert? Mind fasiszta, nyilas, antiszemita, aki olvassa és hallgatja őt, és gondolkozik azon, amit mond? (Bár nem volt igazán tehetséges szónok, az írás jobban ment neki) Hadd döntsem el én első kézből és nem kommentárok után, hogy mit is gondol, mire hívja  fel a figyelmet! Vagy én is azonnal azzá válok, ha csak megemlítem, hogy hallgattam? Nem gondolom.

Nem csak a szerbeknek

Szerbiában akár munkaszüneti nap is lehetett volna a hétfő, ha Novak Djokovic AusOpen-elsősége és a vízilabda-válogatott Eb-aranyérme után a férfikézilabda-csapat is megnyerte volna az Európa-bajnokságot. Belgrádban vasárnap nagyobb rendőri készültség volt, mint a háború idején, hétfő este a nagy hideg ellenére is százezres tömeget várnak a parlament elé, az ünneplés pedig Djokovic keddi érkezésekor tovább folytatódhat.

Az egész világ cserélne most a szerbekkel - origo.hu

 

A hét végén színházban voltam Pesten. Előbb érkeztünk, így egy közeli kávézóba ültünk be egy forró csokira ill. kávéra. Nem mi voltunk az egyetlenek, akik hasonlóan ütötték el a várakozás idejét. Bő  ½ óra még volt az előadás kezdetéig, mikor is valaki a szomszédos asztalnál szóba hozta a vízilabda bronzmeccset. Szó szót követett, aztán megint más egy másik asztaltól megjegyezték, hogy 3 góllal vezetnek az olaszok. Tapintani lehetett az elkeseredést. A két asztal között párbeszéd alakult ki, az egyik a másikat vigasztalta: „Tulajdonképpen mindegy, hogy 3. vagy 4. hely, nem oszt, nem szoroz, az olimpiát kell majd megnyerni!” Aztán a pincér is bekapcsolódott a beszélgetésbe. „A Biros lőtt egy hatalmasat, és egy negyed még hátra van. Egyébként lenn van egy kisebb terem, ott megy a TV”- toldotta  meg. 

Oldalak