Evangélium a Magyar Hírlapban

Az első, csaknem kétezer évvel ezelőtti húsvét óta minden évben arra emlékezünk, hogy Jézus nemcsak meghalt a Golgotán miattunk, helyettünk és értünk – hívő és hitetlen emberekért egyaránt –, hanem harmadnapra feltámadt a halálból. S ahogy legyőzte „utolsó ellenségként” a halált, legyőzte a hitetlenséget is. És a félelmet is. Aki hisz benne, az nem fél, mert él benne Jézus Krisztus soha el nem fogyó teljes szeretete, amely kiűzi a félelmet szívünkből. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz énbennem, ha meghal is, él” – mondta kétezer éve, és biztat ma is minket Jézus. (…) Ahogy Jézus tizenkét tanítványa a Szentlélek erejével legyőzte a félelmet, ők és bátor követőik – az államilag elrendelt és irányított módszeres, kíméletlen keresztényüldözés, a terror ellenére – elterjesztették a világon Krisztus tanítását, ma sem, mi se legyünk a meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk. 

Faggyas Sándor:Ne féljetek! - magyarhirlap.hu

Nagy örömmel olvastam Faggyas Sándor cikkét, véleményét, Álláspont-ját, egyben evangéliumi üzenetét, hitvallását, sőt, bizonyságtételét a fent megnevezett sajtóorgánumban! Azt gondolom, bár lehet egy tartalom, termék ugyanaz, azért az nem mindegy, hogy a hatalmas médiapiac melyik asztalán jelenik meg, ki árulja és ki a „gyártó...”

Egy Fegyvertelen Vadász jegyzeteiből

A nálunk a 2016. március 20-ra eső tavaszi napéjegyenlőséget a déli félgömbön őszi napéjegyenlőségként tartják számon, amely időpont egybe esik a Föld északi és déli területein a csillagászati tavasz, illetve a csillagászati ősz kezdetével.

Tavaszi napéjegyenlőség 2016: ezt kell tudnod róla - nlcafe.hu

A szabadság szele

Kedd hajnaltól észak felől országszerte erősen megnövekszik a felhőzet. A késő délelőtti óráktól kezdve egyre többfelé lehet csapadék: zömében havazás, a déli megyékben havas eső, eső. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északnyugati szelet több helyen erős széllökések kísérik.

Viharos szél és újra havazás – az időjárás nem ünnepel - 24.hu

Ha egy riporter megkérdezné tőlem, hogy melyik március 15. volt számomra a legkedvesebb, legemlékezetesebb, habozás nélkül azt mondanám, hogy 1989! Érettségi után voltam, nyelvtanulás céljából egy egyházi öregotthonban tevékenykedtem az NDK-ban (ehemalige DDR), a Harz hegységben található Gernrode nevű kisvárosban. Aznap nem kellett dolgoznom, kedvenc vendéglátóipari egységemben (afféle SZOT-üdülőben nyilvános étterem) pincérlányként dolgozó szőke barátnőm, Iris is már egy hete hazautazott a szüleihez, szabad voltam! Kokárda híján egy magyar borosüveg címkéjéből vágtam ki, s tűztem esőkabátomra a nemzeti szalagot, s elindultam a Gernrode-tól kb. 15 km-re lévő Quedlinburg felé, gyalog, egyedül. Csípős reggel volt, erősen fújt a szél, különös szél volt, a szabadság szele... 

 

Betyársors

A bíróság 140 óra közmunkára ítélte Oszter Sándort, aki két évvel ezelőtt a MOM Park mélygarázsában ittasan egy márványoszlopnak hajtott. 
Közmunkára fognák Oszter Sándort - mno.hu

 Felháborodott Oszter Sándor (67) felesége, Failoni Donatella, amiért a bíróság 140 óra közmunkára ítélte a férjét. A színésznő a Facebook oldalán borult ki az ítélet és az eljárás miatt. Ráadásul még a rendőrséget is korrupcióval vádolja.

Oszter Sándor felesége kifakadt: Sajnálom, hogy Magyarország a hazám! - blikk.hu

Ha Oszter Sándor, akkor Rózsa Sándor... Kossuth-díjas színészünk már megjelenésében a magyar betyárkirályt idézi: határozott, férfias fellépése, karakánsága, szigorú tekintete, s ahogy küzd az igazáért... A moralizálás szándékát is kerülve, úgy gondolom, megér egy reposztot egyáltalán a kérdés, hogy Oszter részéről vajon a tudatos imázs-építés része ez a szereppel való azonosulás vagy egyszerűen csak mindketten „viharban születtek”, mindketten ilyen „genetikai csomaggal” jöttek világra, mindkettőjük ilyen sorssal lett megáldva-megátkozva, betyársorssal...?

Az irgalmasság Jézusnál, Rembrandtnál – és nálunk!


Az irgalmasság szentévében vagyunk. Vajon hogyan jelenik meg az irgalmasság a magyar irodalomban? Jelenits István piarista szerzetest, Széchenyi-díjas tanárt, irodalomtörténészt kérdeztük.
– Idézne olyan irodalmi műveket, amelyekben megjelenik az irgalmasság?
– Nagyon kevés mű jut eszembe, amelyben központi szerepe van az irgalmasságnak. Babits Mihály 1938-ban írt, Jónás könyve című elbeszélő költeménye azonban mindenképpen megemlítendő. Egy jól ismert bibliai történetet dolgoz fel, sajátos szempontból. Az irgalom fogalma nagyon sokszor megjelenik a Bibliában, ellenpontként Isten igazságosságával.

Irgalmasság a magyar irodalomban - magyarkurir.hu

Leültem az öregúr mellé. A szentpétervári Ermitázsban együtt néztük az ismert holland pap íróval, Henry Nouwennel Rembrandt egyik leghíresebb festményét, a Tékozló fiú hazatérését. Fél füllel őt hallgattam, fél füllel Jézust („Egy embernek volt két fia...”), fél szemmel néztem a telefonomon megjelenő híreket a XXI. század könyörtelen világából, Európájából, Magyarországából, fél szemmel néztem a képet, a részleteket, a kezeket, az arcokat, a lábakat... 

 

Felvállalnád?

A Lokomotiv Moszkva labdarúgóklubja 300 ezer eurós (93 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta válogatott játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnökötdicsőítő trikót viselt a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen. 

            93 millió forintjába került a focistának a Putyin-póló - 24.hu

Nézem ezt a Putyin-pólós orosz futballistát, s eszembe jutott egy olcsó, kommersz, közhelyes gondolat, hogy ha teszem fel nyáron, a labdarúgó EB idején a mi miniszterelnökünknek lenne egy nagy csörtéje valamelyik brüsszeli EU-csúcson migránsügyben, s mint eddig, derekasan kiállna a magyar és az európai érdekek mellett, vajon lenne-e olyan magyar játékos, mondjuk az osztrák-magyar meccsen, aki Taraszovhoz hasonló módon felvillantaná az ő képét egy neki szánt rövid üzenettel a világ előtt – s persze előtte, aki minden bizonnyal ott fog ülni a lelátón...? S mekkorát szólna a hazai és az európai médiában egy ilyen durranás? Egyáltalán: mi vajon kit és mit, milyen ügyet tudnánk felvállalni, akár ilyen extrém, akár lehetőségeinkhez mért, hétköznapi módon?

 

Holtomiglan holtodiglan

Szombat reggelre 112-re emelkedett a pontosan egy héttel azelőtti tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, és öt felnőttet még nem találtak meg a Tajnan városi toronyház romjai között - számolt be a helyi média a városi kormányzat közleményére hivatkozva. 
Pénteken több mint 30 holttestet emeletek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal házaspárt. A mentők a helyszíni beszámolók szerint könnyek között próbálták az egyetemistákat szétválasztani. 

               Egymást ölelő házaspár holttestét emelték ki a romok alól - ma.hu

Bevallom férfiasan, első olvasatra megfogott ez a történet. Néhány percig... Addig, amíg meghatottságomat el nem nyomta valamiféle, a tömegkultúrával dacoló társadalmi hübrisz,  vagy magasabb szellemi régiók hangja, hogy „ csak nem ezzel a szívszaggató, tragikus, de mégiscsak szentimentális bulvárhírrel akarsz előállni a Világvége-mellékletből, a Valentin nap előnapján, tehát egy minden bizonnyal tudatosan időzített médiatermékkel, amely ráadásul nem is eredeti...?” Így hát más témák után néztem, mondván, legyen közelebbi, valóságosabb, hétköznapibb, életszerűbb...! Végül aztán mégiscsak itt, az örök szerelem témájánál kötöttem ki és jutott eszembe egy-két történelmi emlékkép és néhány kósza gondolat...

 

Jézus a Tiszán

Január elseje óta tilos halászni természetes vizeinken. A döntés a népes horgászközösségnek kedvez, ezért sokan azt sejtik, a drasztikus lépés megtételét politikai érdekből is szorgalmazták. Ami tény: több generáció óta a folyóból élő családok maradtak megélhetés nélkül.  (…)
Tudják, a múltkor együtt vadásztam a Semjénnel, mert én nemcsak halász-, de vadászember is vagyok. Szóval szólok neki, hogy, Zsolti, hát horgászokról olvastál te a Bibliában vagy halászokról? Merthogy ez a szabályozás csak a horgászoknak kedvez.
– És ő mit mondott erre?
Az ügyvezető fúj egyet.
– Nem szólt semmit, csak hallgatott.

                Betiltott halászat, megélhetés nélküli családok - mno.hu

- Egészségére, tiszteletes uram! - mondta, azzal felhörpintette a szatmári szilvapálinkát, a „Jövel, Jézus, légy vendégünk”-et kissé zavartan, de beteljesült mosollyal szavalták egymásnak, jóízűen megették a húslevest, a rántott húst és a töltött káposztát, közben megbeszélték a délelőtti istentiszteletet, hogy lehettek volna többen is, bezzeg nagy ünnepeken azért még majdnem megtelik a kicsi falusi templom, majd a vendég – miközben a házigazda jól megérdemelt ebéd utáni sziesztájához készülődött – egyszer csak megszólalt, hogy olvastam reggel a neten, hogy mi újság itt a Tisza partján a halászokkal, az enyéimmel, lemegyek, megnézem őket...!

 

((B)ál)keresztyénség...

Szeretettel várnak mindenkit a IX. Református Jótékonysági Bálra, melyet a Tiszántúli Református Egyházkerület rendez 2016. február 5-én pénteken Debrecenben a Kölcsey Központ nagytermében. A IX. Református Jótékonysági Bál bevételével a szerbiai Maradéki Magyar Református Óvodát támogatja! 

     Református Jótékonyság Bál 2016 Debrecen - programturizmus.hu

Az öku-mánia után most „bálozzunk” egyet...! Most van a szezonja. Egyre több egyházközség és egyéb egyházi szervezet, intézmény, iskola is rendez most már bált, Debrecenben pl. 9. alkalommal kerül megrendezésre, de az én kis celldömölki gyülekezetem sem számít már „első bálozónak”: múlt pénteken tartottuk a 24. református bálunkat! Mivel egyre inkább elterjedt, nagyobb társadalmi súllyal bíró jelenségről van szó, ráadásul jelentősebb médiafigyelmet is kap, mint általában az egyházi „alaptevékenységek”, – úgy gondoltam – érdemes foglalkozni vele! Ahogy az öku-mániánál, úgy itt sem kísérelem meg egyházilag-teológiailag értékelni, csupán – tudjátok... – az érzéseimet és a tapasztalataimat szeretném most beleönteni abba a zárójelekkel többszörösen tagolt, furcsa, összetett szóba, amelyet a címben olvashattok... Ráadásul, nekem erősen úgy tűnik, hogy ezek a zárójelek a valóságban nagyon elvékonyodhatnak, sőt, el is tűnhetnek a betűk-szavak közül...

Öku-mánia...

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2016. január 17. és 24. között újra imahetet hirdet a Krisztus-hívők egységéért. A 2016-ös imahét témáját a lettországi keresztények dolgozták ki, mottója  „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!” (1 Pt 2,9).

                      Ökumenikus Imahét 2016 - refdunantul.hu

A legtöbb faluban, városban lezajlottak az ökumenikus imahét alkalmai. Már pár nap el is telt azóta, volt tehát elég idő, hogy leülepedjen bennünk vagy éppen hogy már el is felejtsük... Ezzel a mai kis irományommal az ökumenének nem egyfajta ekkléziológiai-teológiai értékelését szeretném megkísérelni, csupán kósza gondolataimat és érzéseimet önteném szavakba... Egészen pontosan egy szóba, ebbe az egyház-szerte elterjedt, tréfás, szójátékos kifejezésbe, hogy öku-mánia... Szeretem ezt a szójátékot, mert legalább háromféle értelmezés, hozzáállás és tapasztalat megfogalmazását teszi lehetővé az ökumenikus mozgalommal kapcsolatban. Szóval, nézzük, mi mindent hallok- és érzek ki ebből!

 

Dögcédula

Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.

                       Orbán: nem lesz sorkatonaság - hirado.hu

Bence vagyok. Húsz éves. Leszereltem. Nem a csapot. Katonailag... Szintén katonaviselt apám szerint persze én csak egy zsékategóriás, zségenerációs úri ficsúr vagyok hozzá képest, de hadd mondja az öreg... Még egészen frissek az élményeim. Én is énekeltem – reppesítve – a klasszikus leszerelő nótát, hogy „vége van az összes gyakorlatnak, öreg baka hazafelé baktat, zsebre vágja a zsoldkönyvét, meg a leszerelő civillevelét...” Szóval itt ülök a dalban megnevezett katonai dokumentumok eukonform, nátokompatabilis verzióival a zsebemben, nyakamban a sorkatonaság tétjét szimbolizáló személyi igazolójeggyel, katonai szlenges nevén a dögcédulával egy tükör előtt, fülemben még visszhangoznak nemzetünk vezetőinek véleményei a sorkatonasággal kapcsolatban pro- és kontra 2016-ból, és tényleg sokat gondolkodva ezen az egészen ott is meg azóta is, arra jutottam, hogy nem bántam meg!

Egy Kiss-nagy ember értékei

A múlt szerdai Hosszú Katinka-sajtótájékoztató folyományaként, végső elkeseredettségében egy nappal később lemondott az úszók szövetségi kapitányi tisztségéről Kiss László. Gyárfás Tamás elnök akkor annyit mondott, abban maradtak, hétfőn visszatérnek a témára. Nos, már vasárnap sikerült, és a mester jelezte: folytatja. Nem tehetett mást azok után, ahogy az úszótársadalom kiállt mellette, bár mint mondja, Egerszegi Krisztina szavai mindennél többet jelentettek számára. 

Kiss László a Hosszú-ügyről: Ma már tisztábban látok - nso.hu

 

Elvesz(tet)tem...

Budapest – Becslések szerint a magyarok több tízezer okoseszközt veszítenek el decemberben a céges és egyéb karácsonyi, év végi partikon, s mivel többségükön a tapasztalatok alapján semmilyen biztonsági megoldást nem használnak, a magyarok kíváncsiságát ismerve, a megtalálók több mint 60 százaléka bele is néz az elvesztett telefonokon tárolt adatokba – mondta Béres Péter a Sicontact Kft., az ESET szoftvercég magyarországi disztribútorának vezető IT-tanácsadója az MTI-nek. 

Több tízezer okostelefont veszítenek el a magyarok az év végi partikon - haon.hu

Hol a telefonom? Hol vagyok? Csak a fejem ne fájna! Már végigtapogattam az összes zsebem. A szívemnél többször is... Oda meg nem szoktam tenni... Igaz, inni se szoktam, de most szilveszter van. Volt... Nem igaz, hogy nincs meg! Berúgok még egyszer! Kutyaharapást szőrivel... Inkább a józan ítélőképességem veszítsem el, mint az okostelefonom! Hol a telefonom? Hol vagyok? Mi lesz most?

 


Vége a világnak! Úgy érzem magam, mint akiről lekapcsolták a lélegeztető gépet... Oké, elismerem, ha iszom, mindig túlzásokba esek. Jól van, nyugi, nincs semmi baj, szépen végiggondolom a következményeket.

Emberek, madarak, felhők, szívek

Idén szokatlanul korán, már július végén megkezdték vonulásukat a hazai fehér gólyák, többségük el is jutott Afrikába, de olyan madár is van, amelyik a telet itthon tölti az Ipoly-völgyben - mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

          Egyre több gólya tölti a telet Magyarországon - origo.hu

Jázmin mosolyog. Érzi a homlokán csillogó vízcseppeket. A nevére felkapja a fejét. „Jázmin, én keresztellek téged az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében...” Nézi az édesanyja arcát. Figyeli a lelkész áldásra lendülő karjait. Tekintete talán feljebb is emelkedik. A szószék-korona tetején a pelikán saját testéből táplálja fiókáit.


Jázmin mosolyog. Fél éves. Az ünnepekre hozták haza a szülei Angliából. Az apa Oxfordban dolgozik egy autógyárban. A nagyszülők Erdélyből jöttek át a forradalom után, Celldömölk mellett, Kemenesszentmártonban telepedtek le.

A kislány mosolyog. Vajon mit ért a világból? Mit ért mindabból, ami körülötte történik? Hallhatja, ahogy a lelkész olvassa a napkeleti bölcsek történetének végét: „Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba.”

Imádság a szaunában

„Van a magánynak olyan állapota, amikor az ember a felszínen vagy felszínesen él, és hiányolja Istent. Keresi, de nem találja kapcsolataiban az őszinteséget, a mélységet. És akkor, ebből a felszíni buboréklétből menekülve megszünteti a kapcsolatait az energiavámpírokkal, a perc-emberkékkel, és elkezd önmaga mélységeibe ereszkedni. Lehet, hogy először ürességet talál, de nem adja fel, tovább keres" – vallja Simon András.(...) Imádkozás közben az ember a lelke belső szobájába vonul. Ebben a belső magányban csak Isten van jelen. 

                                    Egyvonalban Istennel - parokia.hu

„Lassan kiolvadok e szívemre fagyott világból...” -ilyen most fogant, buta kis dalocskát dúdolgatok magamban, Uram, s ezt mondom most Neked is, itt, Mesteriben, a termálfürdőben, ahol ilyenkor, néhány nappal karácsony előtt sehol egy lélek... Itt, ebben az új szaunában is csak ketten vagyunk, Uram! Egyre melegebb van, izzadok, elmondok mindent, ígérem...

White out

Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében Celldömölk Város Önkormányzata támogatásával az idén is felgyúlnak a város adventi koszorújának gyertyái a Szentháromság téren. Az első november 28-án, 16 órakor, ünnepi műsorral. Az ünnepi műsorokban fellépnek a helyi óvodások, általános és középiskolás diákok, (…) az Energy Dance Sporttánc Egyesület táncosai és a Potyautasok zenekar. Minden alkalommal a történelmi egyházak képviselői ünnepi gondolatokkal és igehirdetéssel teszik teljessé az adventi várakozást. A város vezetői köszöntőt és jókívánságokat mondanak. Az Együtt CVE tagjai forralt borral, teával, pogácsával és süteménnyel kínálják a vendégeket. 

                                  Celli adventi hétvégék - vaol.hu

Valószínűleg az idén (sem) lesz fehér karácsonyunk, mégis minden fehérnek tűnik... Fehérnek, fényesnek, csillogónak... Vakít a fény... Fentről és lentről... Nincsenek árnyékok... Nincsenek kontúrok... Nincsenek határok... Összeér az ég és a föld... A szent és a profán... Csak kóvályog az ember... White out...!


Az ezerfejű dzsihadista szörny és a hétfejű tündér

Mint a görög mitológiából tudjuk, a kilencfejű vízi szörny minden szétvert, levágott feje helyén két másik nőtt ki, s a hős Héraklész csak úgy tudta elpusztítani, hogy tüzes faágakkal kiégette a fejek gyökereit, hogy ne tudjanak újra kinőni. Végül így tudta levágni a hidra kilencedik, halhatatlan fejét is, amelyet elásott, és súlyos sziklatömböt helyezett rá. Az ezerfejű dzsihadista szörnyet azonban sokkal nehezebb lesz legyőzni, ezért félelemmel vegyes várakozás lepi el Európa nagyvárosait, Párizstól Brüsszelig, Londontól Rómáig.    

 

Kire vagy mire várunk? - magyarhirlap.hu

Való igaz, az ezerfejű dzsihadista szörnyet legyőzni szinte lehetetlen vállalkozás. Talán nem is a mi feladatunk. Némi malíciával: mi ebben a (fantom)harcban csak áldozatok lehetünk... Ezért azt mondom, érdemesebb a mi kis hétköznapjaink szintén sokfejű szörnyei között ellenfelet keresni, nekünk valót... Ráadásul nem is könnyű eldönteni, hogy jót vagy rosszat akarnak... Ismeritek Lázár Ervin: A hétfejű tündér című meséjét? Éppen erről szól, elmondom röviden... S azt is, 3 (plusz 1!) szóban, hogy miért szeretem annyira: mert szép, igaz és jó!

 

Bikini és örökkévalóság

Menedékkérelmet nyújtottak be az Egyesült Államok hatóságainál a korábban atomkísérleteknek helyt adó, a csendes-óceáni Marshall-szigetek részeként számon tartott Bikini-korallzátony lakói a klímaváltozás súlyos következményei miatt. 

                       Menekülnek a Bikini-szigetekről - origo.hu

 

 

A cím sugallatával ellentétben az alábbi kis írásban – 1-2 nappal a örökkévalóság vasárnapja után – nem a lassan divatjamúlt női fürdőruhát szeretném az isteni öröklét mérlegére akasztani, nem is az egykor oly népszerű együttesről, hanem a szigetről, annak hányattatott sorsú lakosairól, illetve – rajtuk keresztül – rólunk, a mi világunkról, erről az örökké (?) nyüzsgő, nyugtalan, a gyilkos Káin átkát (I. Móz. 4, 12) az áldozat-Ábelként is magán viselő hangyabolyról lenne szó...


Futballünnep

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte a hajrában szépítő Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, ezzel kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel kijutott a 2016-os franciaországi kontinenstornára. A magyar csapat Eb-n 1972, míg nagy világversenyen 1986 óta szerepelhet először. Az Eb sorsolását december 12-én tartják Párizsban. 

Itthon is legyőztük Norvégiát, kijutottunk az Eb-re!!! - nemzetisport.hu

Ígérem, nem fogok okoskodni, magyarázkodni, nosztalgiázni, nem akarom pszichológiai-, szociológiai-, néplélektani, politikai- vagy éppen (futball)történelmi kontextusba ágyazva elemezni a történteket, csupán valamit visszaadni abból a felejthetetlen estéből, ami primer módon, a képernyőn keresztül eljutott hozzám, ahogy gyermeki, egyszerű, ösztön-énemmel átélhettem sok millió magyarral együtt, egy fantasztikus riporter, Hajdú B. István kommentálásával.


Amikor és ahogy a fiúk énekelték a himnuszt a közönséggel együtt, pláne amikor Kádár Tamás átszellemült arcát is mutatta a kamera...

Amikor a Dózsa egykori edzőjére, Várhidi Pálra, a válogatott tragikusan fiatalon elhunyt kapusára, Fülöp Mártonra és a párizsi merénylet áldozataira emlékezve egyszerre hátborzongatóan és lélekemelően tapsolt a közönség...

Szeretetlangalló

A napokban távozott néhány diák a Kürt Alapítványi Gimnáziumból. Bűnük az volt, hogy beleköptek abba a tésztába, amelyből az iskola egy rekordkísérlet során a migránsok számára készített pogácsákat. (…)  A szeptemberi ügy – mármint a köpködés – nagy vihart kavart, az iskola „árnyalt pedagógiai folyamat” során sem találta meg a hangot az érintettekkel, így a gyerekek végül megváltak az iskolától – volt, akit kirúgtak, volt, aki magától ment. 

                                                                                                                            Gyűlöletpogácsa - mno.hu

- Gyertek csak be! Két dolgot tudok tenni. Egy: Mint intézményvezető - csukjátok be az ajtót - ki...-lak benneteket a p...-ba, mehettek ebből az iskolából, mert ekkora tahóságra, amit ti tettetek, csak ez lehet a méltó válasz! Kettő: Mint ember - adjátok csak ide a tízóraitokat - , pontosabban, ember nem tesz ilyet, ezért lemegyek a ti állati szintetekre, jó nagyot beleturházok a szendvicseitekbe, így ni, folyjon jobbra-balra, rá a télszalámira, nézzétek a kis buborékokat, hogy csillog rajtuk a fény...

Oldalak