Pangea

Képzeljen el egy olyan utazást, melyben úgy juthatna el Kínából az Antarktiszra, hogy átkelne Kanadán, Brazílián és Indián - és nem kellene vízre szállnia. 300 millió évvel ezelőtt megtehette volna!
Így nézett ki a Pangea elnevezésű szuperkontinens, amikor az epikus földtömeg még egybefüggően létezett. 200 millió évvel ezelőtt a földrészek elkezdtek eltávolodni egymástól, hogy létrehozzák a ma is ismert kontinenseket.


            

                                                                                                                                             Így nézne ki a szuperkontinens a mai országhatárokkal - ma.hu

                           Ó, egyetlen szerelmünk, közös (föld)anyánk, amikor még mindnyájunk első gömb-élményét az jelentette, hogy meleget, tejet, életet adtál, s nem firkáltak össze kék-zöld foltokkal, ó, anyánk, szerelmünk, te szupernő, Pangea!                         

Bulvárfeltámadás, reklámmennyország, blikkevangélium!

Záró, 30. fordulójához érkezett az NB I. Az első mérkőzésen két, az élvonaltól búcsúzó csapat csapott össze, ahol a Pécs 2-1-re legyőzte a Nyíregyháza együttesét, így méltóképpen búcsúzhattak az élvonaltól.De nem csak ezért maradt emlékezetes a mérkőzés: a meccs után jelképesen eltemették a pécsi focit.

Koporsót vittek, temettek a pécsi focipályán - blikk.hu

 

     Régóta foglalkoztat, s ez a pécsi futballtemetés újra felébresztette bennem a kérdést: Hogyan értékeljük és hogyan viszonyuljunk a vallási kifejezésekkel felturbózott reklámokhoz (mennyei ízek, édes bűnbeesés, pokoli élmény stb.), bulvárlapok szalagcímeihez (Magyar feltámadás, Életét áldozta unokájáért, Katinka legyőzhetetlen, Messi(ás)! stb.), profán (szöveg)környezetben megjelenő egyházi jelképekhez (pl. kereszt-tetoválás)?

Tanári Nobel-díj

Tanári Nobel-díj

 

Péntektől lehet újra nevezni vagy jelölni a világ bármely országából az egymillió dollárral járó Global Teacher Prize-ra, a "tanári Nobel-díjra", amelyet tavaly hirdetett meg először egy dubaji központú alapítvány a pedagógusi szakma népszerűsítésére, példaképnek alkalmas tanárok felkutatására.”

                                                                                                    Tanári Nobel-díj - eduline.hu

Oldalak