A kínai férfi a gázolás szemtanúinak azt mondta, kórházba viszi a gyereket, majd inkább a szemét közé hajította. 

Kukába dobta az elütött 5 évest egy motoros - 24.hu

Továbbra is előzetesben marad az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly novemberben megölte másfél éves  kisfiát.

Háromszor-négyszer vágta földhöz kisfiát a ceglédi gyilkos anya - 24.hu

HÚ. Az ezzel a két betűvel kifejezett döbbenet sokáig tart. Idő kell, mire eszmélni tud az ember. Nemcsak hogy szélsőséges, de sokkal inkább megengedhetetlen reakciók a észok, amik a hírekben szerepelnek. Ennyit érnek csupán a rongyként elhajított gyermekek?

Döbbenet. Máséval, sajáttal. Felfoghatatlan. Mi lakik az ember mélyén, ami így feltör és rombol? Megaláz vagy meg is öl.

Nem ítélkezni akarok. Azt meg fogja tenni az adott ország bírósága, s mire ott lekalapácsolják a dolgot, addigra már rég megszületett önmaga és közvetlen családjának, szűkebb környezetének is az ítélete. A lélek rejtélyes mélység, ahol nagyon sokféle érzelem, feszültség és indíttatás gyülemlik. Aztán amikor ott belül elpattan valami, akkor elementáris változást tud eredményezni. A teljes kimerültség, a megoldhatatlanság miatti félelem abnormális és brutális tettekhez vezet. Ez rettenetes és teljesen elfogadhatatlan, és sajnos valóságos is.

Van ezeknek a helyzeteknek egy olyan vetülete, ami nélkül keresztyén emberként járhatatlan az út. Ez pedig nem más, mint a megbocsátás. Jön ez magától! - frászt. Ez nem egy automatizmus, és nem is könnyed dolog. Nem egybűvös érzés vagy gondolat, amely átjár, amíg alszol. Nehezen fordul meg azokban is a dolog, akik nem közvetlenül érintettek, hát akkor még az esetek közvetlen érintettjeinek mennyivel nehezebb... Hiszen élet támadt Életre. A segítőkésznek mutatkozó lealjasult, a világra hozó szeretet megállni nem tudó gyűlöletté lett. Csömör, utálat, megvetés, harag, gyűlölet sorjázhatnak, DE megoldást adva megálljt csak a megbocsátás parancsolhat.

A Szentírás "befejezetlen aktái"-nak lezárásához is megbocsátás szükséges. Azzal együtt tudjuk feloldani és helyre tenni a nyitott kérdéseket hagyó jeleneteket. Csak úgy sorjáznak a példák: Káin-akta (testvérgyilkosság),
Mózes-akta (egyiptomi áldozat testének elrejtése),
Dávid-akta (felszarvazott férj megöletése),
ismeretlen nő aktája (nem szándékos gyilkosság utáni gyerekrablás),
Zákeus-akta (sikkasztás),
Saul/Pál-akta (otthonok feldúlása).
Nem olvasunk velük kapcsolatban bírósági ítélethozatalról, de a legtöbb esetben történik valami VALAMI. Mégpedig az, amit Isten ad meg, és amit mindenkinek kívánunk: hirdettetik, éreztetik az Ő megbocsátása.

A megbocsátás általi kegyelem újíthatja meg az életet. Nem feledtet, hanem feloldozza a lelket a mérhetetlen nyomás alól.