...a keresztény kultúrának nincs radikális alternatívája, pontosabban fogalmazva semmiféle alternatívája nincs. A kereszténységgel „belülről” leszámolni kívánó kísérleteket, a felvilágosultak diktatúrájának nettó barbarizmusát, a bolsevizmust, a nemzetiszocializmust ismerjük. A kívülről érkező, valóban létező alternatíva pedig az iszlám. Nincs másik.

A pusztítás megváltástana - nem csillapodó amerikai erőszakhullám: a demokráciát csőcselékuralomra cserélik? - magyarnemzet.hu

Elvesztvén a gondolkodást körülölelő naivitást, az emberre rászakad a felismerés: minden politika. Elvesztvén a keresztyén gondolkodást körülölelő naivitást, az emberre rászakad a felismerés: szinte minden egyházpolitika. Helyezkedés, érvényesülési érdek, markolási szándék, vízió... s mindez nyakon öntve egy nagy adag kegyességgel, ami tulajdonképpen a köpönyeg szerepét tölti be (elrejt, eltakar, befed). Eszköz ahhoz, hogy környezete számára létrehozzon egy illúziót, és néha még saját magának is, hogy jogalapként szolgáljon.

A keresztyénséget újra és újra ugyanaz a veszély fenyegeti: tud-e reflektálni, illetve ha tud, akkor vajon mennyire azonosul korának reflektálandó irányzataival. Mit vesz át, és mit módosít saját tanításaiból annak érdekében, hogy kompatibilis maradjon? Sőt, hogy életben maradjon! Mit enged át saját tanításaiból, és mit vesznek el tőle, hogy ellene fordítsák? 

Ebből ismer fel Megadja Gábor egy jelentőségteljest, a keresztyén utópiát. A BLM mozgalom nem kergeti, hanem tudatosan használja fel a keresztyén eljövendőt, ahogy sok-sok baloldali mozgalom is, elhitetve a hazugságot, hogy a földi világ keretein belül megvalósítható. Pedig nem. A Biblia tanúsága szerint az utópia megvalósulásának biztos helye és ideje az eljövendőben, az utolsó ítéletet követő folytatásban lesz. Az utolsó ítélet pedig nem hozható korábbra, mint amikorra Isten azt kijelölte, és az utolsó ítélet meghozatalának joga nem vehető el Istentől. Pedig napjainkban ezt látjuk: az ember ismét bábelosat játszik, Isten helyére próbál kerülni. Ám már nem téglát és szurkot használ, hanem kihasznál évszázados sérelmeket, sértettséget, történelmi hozadékot, minden olyan dolgot, amivel a másik fölé kerekedhet, amivel a másik irányzat fölé emelkedhet, amivel a hatalmat birtokló helyére kerülhet. 

A valódi hatalomért pedig nem a floydisták küzdenek napra pontosan két hónapja, hiszen ők csak eszközei a hosszú ideje láthatatlanul meghúzódóknak. Azoknak, akiknek jó, ha az európai gyökerű Amerika széthullik, és Jézus helyére akár Mohamed is betolható.

A globalitás következtében, korunkban nem egyértelmű, hogy honnét érkezik az ilyen-olyan változás erőltetése. Ezért aztán ma már nem elég Párizsra, Seattle-re vagy Brüsszelre, vetni a szemünket, hanem folyton-folyvást ide-oda kell kapkodni a tekintetet, hogy hitünk igaz felismerései tükrében reagáljunk. Reposzttal vagy Reposzt nélkül egyaránt...

Hozzászólások